In primul rand, ai incurcat rau masina. Nu e Golf 3 ci Golf 4, Golf 3 fabricandu-se pana la sfarsitul lui 1997 si putin din 1998 unele editii limitate. Daca e din 2001 este CLAR Golf 4.

Acum ca am lamurit-o ca nu-i Golf 3 ci Golf 4, ar trebui sa stii ca motorul de 1.4 16 valve de care spui tu nu are 80 de cai putere ci are 75 de cai putere (in varianta de fabrica, fara nici un fel de modificari).
Cine a ras de tine spunandu-ti ca o sa castigi 40 cp dintr-un soft (chiptuning)? Mai mult de 8-10 cp nu castigi de la chiptuning pe acest motor.
Iar treaba cu turbina implica niste costuri destul de mari, modificari substantiale ale motorului si niste riscuri pe care trebuie sa ti le asumi.
Sfatul meu: verifica intai masina sa mearga bine (adica sa functioneze bine cum a inzestrat-o neamtul din fabrica) si dupa aceea gandeste-te la tuning.
Tu vrei cai putere multi din motor mic. Nu prea se poate. Si cu 1000 de euro...
Un chiptuning costa undeva la vreo 250 de euro, o admisie sport undeva la 200 de euro, o evacuare cap-coada facuta bine si gandita bine undeva la 400-450 de euro cel putin (am zis niste preturi cu aproximatie). Dupa toate astea masina o sa fie mai agila, o sa ai un mic castig de cai-putere, dar nu te astepta sa se transforme intr-un monstru greu de controlat pe sosea.
1.4 16 valve e un motor foarte bun din punctul meu de vedere; ai avantaje precum consumul, taxele etc. dar nu e motor de dus in sute de cai putere.
Vezi ca mai sunt cativa useri cu experienta in Golf 4 1.4 16 valve pe aici pe forum (cum ar fi jock si Decodat). Ia si de la ei idei, ca nu spun oamenii prostii.
Sper ca am facut putina lumina. Salutari.