Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Opel tuning

Reply

Thread Tools
Old 28-05-08, 15:09   #1
aTom-CoRy

Stage 3

Default Opel Corsa GSI- Sfaturi

Salut. Sunt nou pe forum si nu stiu daca sa ma discutat despre ce o sa intreb eu.
Am si eu un Opel Corsa 1,6 16V GSI de 84 kW si as vrea sa fac mici modificari la motor.
Vreau sa va rog sami propuneti ceva accesorii pentru motor eventual ceva toba care sami creasca putin performantele masini.

Am in jur de 15 milione.
Cam ce as putea face de banii acestia la masina ?
aTom-CoRy is offline   Reply With Quote
Old 30-05-08, 00:45   #2
NOScox

Stage 5

NOScox's Avatar

Default Re: Opel Corsa GSI- Sfaturi

o reteta de vara toba, un filtru cu kit, o rampare la motor si ai o masina mai fiabila decat o ai in prezent, dar cu conditia de a nu o forja f tare.
dar pt asta iti trebuie putintel mai multi bani

vrei cv mai hardcore..mai adauga cv marafeti
Old 30-05-08, 12:22   #3
aTom-CoRy

Stage 3

mam gandit si eu la un filtru k&n si o toba sport.

Am o alta intrebare. Pentru aceste motoare se gaseste TURBO ?
Si cam la cati CP as ajunge cu un Turbo si cam ce pret ar avea ?
Old 07-06-08, 09:13   #4
autOcty

Stage 5

autOcty's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

pentru binele masini,......daca erau facute din fabrica cu turbo era o chestie sa pui unu mai tare dar daca nu e conceputa....mai bine las-o asa cum este eventual cauta un motor de 2000 16v GSI SFI si cu ala.....numa un pik te bagi pe la compresie si volanta si ups.....200 de cai

PS: motoru ala se gaseste destul de usor pe kadett sau pe astra dar incape si pe corsa!
Cupa Dacia 2012 CNRD #25

Last edited by autOcty; 07-06-08 at 09:15.
autOcty is offline   Reply With Quote
Old 25-06-08, 00:22   #5
Faiar

Stock

Pentru binele masini ar fi o idee sa te documentezi de masina si dupa aia sa faci "micile" modificari pe care tzi le propui . Opel Corsa D GSI de 1.6 , 16V , are 150 de CP datorita TURBO-ului montat stock , pentru ca altfel nu vad cum scoteau ei cei 150 de calutzi , chiar daca masina pare mica , nu este deloc usoara , ea are in jur de 1100 de KG. Daca mai doresti un TURBO in + , trebuia sa optezi pentru varianta OPC daca tot ai dat un ban , motorizarea este acceiasi , difera doar body-kitul exterior + un interior mai sport. Sa nu uitam de cele doua turbine cu ajutorul carora motorul ala de 1.6 dezolta cam 192 de CP , si un consum urban de 15%
Faiar is offline   Reply With Quote
Old 25-06-08, 15:48   #6
aTom-CoRy

Stage 3

aceasta este masina !!
nu are turbo pus din fabrica.. este motor pe benzina. Momentan se apropie de consumul care il zici tu, eu consum in jur de 12 litri/100km.
Are 110 CP exact asa cum este fara turbo fara chip tuning.
Cu un chip tuning la cat sar ridica puterea motorului si cam cat ar costa ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	13012008011.jpg
Views:	175
Size:	265.8 KB
ID:	574547   Click image for larger version

Name:	13012008012.jpg
Views:	182
Size:	300.8 KB
ID:	574548  
Old 25-06-08, 16:27   #7
bobby_gsi2
Opel Driver

Stage 5

bobby_gsi2's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by autOcty View Post
pentru binele masini,......daca erau facute din fabrica cu turbo era o chestie sa pui unu mai tare dar daca nu e conceputa....mai bine las-o asa cum este eventual cauta un motor de 2000 16v GSI SFI si cu ala.....numa un pik te bagi pe la compresie si volanta si ups.....200 de cai

PS: motoru ala se gaseste destul de usor pe kadett sau pe astra dar incape si pe corsa!
Cu cat o sa inaintezi in varsta...ai sa vezi ce greu se "cultiva" caii astia. Omu` vad ca e destul de credul/nepriceput.....si poate chiar crede ce ii spui tu. Ups....50 de cai din comprimare si volanta? ups inseamna ca eu ups am castigat peste 150 de cai la ce modificari am la motor....ups.
On: daca vrei sa castigi cai...comprima-i chiulasa, serpisori, admisie polishata si marita, axe cu came , soft ...si lista ar putea continua. Dar pt asta trebuie mai mult decat 15 mil. Vad ca ai 18 ani....momentan cei 115 cai sunt suficienti...asta ca un sfat. Nu te mai lua dupa ups.....ca nu e bine.

2,0 MPI.......109 iepe si shase cai frumosi
bobby_gsi2 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-08, 18:57   #8
aTom-CoRy

Stage 3

ok. merci mult
o sa raman la cei 115 CP deoarece si asa masina parca zboara pe strada.
- Copyright 2026 4Tuning -