Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Opel tuning

Reply

Thread Tools
Old 01-10-07, 00:13   #1
claudiudnl

Stock

Default jenti pt astra gtc

as dori nishte sugestii pt jenti pe 17' sau 18' pt un astra gtc rosu....sincer am vazut atatea modele incat nu stiu la ce sa ma hotarasc si nici nu stiu ce modele s ar potrivi pe masina
claudiudnl is offline   Reply With Quote
Old 01-10-07, 10:38   #2
razvanoltu
4 Speed Squad Member

Stage 5

razvanoltu's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
Default Re: jenti pt astra gtc

Gusturile nu se discuta insa nu poti sa treci peste niste cifre standard... :P
Presupun ca ai prinderea in 5 prezoane deci trebuie sa cauti jante care au dimensiunile urmatoare:
Recomandat: ET 35 (se poate intre minim ET32 si maxim ET40)
Recomandat: prinderea sa fie 5x110 x 65mm (aici e usor discutabil pentru ca se pot pune pe masina si 5x108 si 5x112 dar numai cu prezoane speciale, lungimea prezonului tot 65mm trebuie sa fie)
J-ul maxim pentru H fara modificari si in limita de siguranta este 8J. Eu am pe masina 8jx18 si e ok.

La capitolul anvelope iti recomand pe 17" latime 225 (225/45 R17, la o janta 7J sau 7.5J), iar pe 18" 235 (235/40 R18 la o janta 7.5J sau 8J).

Ce motor ai? Ai pachet sport? Ai ESP?

Grija mare... la motor pana in 1.8 ai discuri mai mici, iar daca treci de la 16 la 18 in primul rand vei frana mult mai greu si vei simti ca masina trage foarte greu. La frane sa zicem ca ai putea sa treci la sistemul de franare de pe motoarele mai mari, dar cu puterea e mai greu sa cresti asa mult ca sa suplinesti diferenta dintre jante.
Daca vrei look in detrimentul performantelor trebuie sa stii ca va trebui sa mergi un piculet mai prudent. Eu am simtit-o pe pielea mea si in curand voi schimba sistemul de franare...

Mult succes!!
Old 01-10-07, 12:04   #3
claudiudnl

Stock

masina am primito cadou de la parinti mei deci motorul e varza 1,4 ..90 cai... performanta iese din discutie asa ca ma gandeam sa o fac ceva mai atractiva desi chiar si stoc masina e grozava
claudiudnl is offline   Reply With Quote
Old 01-10-07, 13:57   #4
razvanoltu
4 Speed Squad Member

Stage 5

razvanoltu's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]

hmmm... 1.4 inseamna ca ai 4 prezoane, fara buton sport, ESP.
Trebuie sa te uiti dupa 4x100x 55(parca), acelasi ET si J-uri. Anvelopele in acest caz iti recomand sa nu 'sara' peste 215 in latime... adica 215/45 R17.
Iti recomand oricum sa nu sari peste 17" si asa motorul trage foarte greu. Este subdimensionat fata de masa masinii. Ti-as recomanda sa alegi jante usoare (cat mai usoare).
Succes!
razvanoltu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -