Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Dacia tuning

Reply

Thread Tools
Old 28-10-13, 11:30   #1
alexbinisoru

Stock

Default Proiect: dacia pick-up 1996 B-11-XHY

Salut!

E primul meu post aici si asta pentru ca m-am hotarat sa-i fac o surpriza lu' taicamiu care e inebunit dupa masini cu caroserii pick-up.

O sa lucram eu si fratimiu la ea, amandoi ne reperam masinile singuri fie ca au probleme de pompe, injectoare, carburatoare etc. Dar nu ne pricepem la tuning, nu stim de unde sa incepem si unde sa o lasam, basca nu avem nici prea multi bani.

Eu am gandit-o cam asa:
1. pt ca e mai ieftin si mai usor, sa-i micsoram garda la sol. (are arcuri cu foi pe spate)
2. reparat si revopsit caroserie.
3. reparat si modificat sau inlocuit motor.
4. elemente de design interior si exterior.

Intrebarile mele sunt urmatoarele pt. primul pas.

a) am vazut ca pe dacii se pot pune arcuri si amortizoare de la alte masini, e viabila treaba sau ma trezesc ca am probleme cu directia dupa? in alte cuvinte pot sa schimb doar arcu cu amortizoru sau tb sa schimb toata fata?
b) daca tai din arc ce se intampla?
c) daca are arcuri pe foi pot sa-i pun arcuri elicoidale si amortizoare?

Mentionez ca astea sunt intrebarile pe care mi le-am pus in fata calculatorului, masina nu e in Bucuresti deci nu am stat sa analizez problema la fata locului, asa ca cel mai probabil unele intrebari au un raspuns simplu. Oricum, vreau de la voi pareri oricat de trasnite ar fi.
alexbinisoru is offline   Reply With Quote
Old 28-10-13, 11:44   #2
alin_bmx
Renault Driver

Stage 5

alin_bmx's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Proiect: dacia pick-up 1996 B-11-XHY

Salut,interesanta ideea,eu am pe a mea arcurile taiate (nesimtit de mult),se lasa masina mai jos,e mai rigida insa vezi sa nu tai prea mult pentru ca o sa inceapa sa iti bata si sa se comporte aiurea,pe spate eu as lasa foile de arc si le-as schimba pozitia suportilor de deasupra foilor de arc si i-as pune sub acestea astfel micsorandu'se gareda la sol,motorul e de 1.4?
Old 28-10-13, 13:43   #3
alexbinisoru

Stock

salut,

Ea este destul de ridigata, nu stiu cat o sa pot taia din arc ca sa se lase cat vreau eu, bine acum depinde si ce anvelope ii pun. Oricum in prima faza asa ma gandeam sa fac si eu, macar sa incerc sa vad ce iese.

E motoru de 1,6 cu carburator bicorp dar din cauza ca se infunda tot timpu acum are unu normal. Oricum masina o sa fie de parada asa ca ma gandesc ca sa il pun la loc. Bine acum motorul l-am refacut dar am in continoare probleme cu el din cauza instalatie electrice. Dar o sa vad ce-i de facut. Sa ii rezolv garda la sol si vb dupa.

ms de raspuns.
Old 28-10-13, 13:48   #4
alexbinisoru

Stock

ps. si ce inseamna nesimtit de mult. adica cate spire tb. sa tai din el ca totusi sa nu stric amortizoru.
Old 28-10-13, 14:04   #5
alin_bmx
Renault Driver

Stage 5

alin_bmx's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Adica sa nu joace arcul intre talere cand masina e ridicata pe cric,la mine e la limita,nu stiu cate spire la dacie,mi se pare ca 2 e maxim. Arunca un dublucorp Weber 32 Dir pe el,aprindere electronica dar asta dupa ce rezolvi cu electrica masinii.
alin_bmx is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -