Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > MAZDA > Masina mea Mazda

Reply

Thread Tools
Old 12-12-09, 21:14   #1
notME

Stock

Default Mazda 626 Coupe 1981

Acesta fiind unul dintre primele mele mesaje in cadrul acestui forum doresc intai sa va Salut , si , in al 2'lea rand sa va prezint batrana mea Mazda .

Specificatii :

Mazda 626 Coupe , an fabricatie 1981
Motor 2.000 Cmc , benzina , 90 CP
Cutie 5 trepte , manuala
Geamuri , oglinzi electrice
Servo-frana si servo-ambreiaj

Totul a inceput in primavara acestui an , cand , o cunostinta mi'a facut cadou o Mazda 626 . Trebuie sa recunosc , am fost destul de entuziasmat la momentul respectiv , mai ales ca aceasta avea sa fie si inca este prima mea masina . In mod sigur stiti cu totii cum este prima masina , de multe ori aceasta fiind comparata cu prima iubire , si pe bune dreptate Insa , sa terminam cu vorba si sa prezentam cateva poze .

In decursul a 9 luni de munca , impreuna cu tatal meu am reusit sa reconditionam aceasta masina . Nu a fost usor ,dat fiind faptul ca masina are aproximativ 30 de ani am intampinat tot felul de probleme in privinta pieselor de schimb . Au fost cazuri in care am gasit piese noi dupa indelungate cautari insa si cazuri in care am fost nevoiti sa apelam la diferite persoane pentru realizarea unor piese pe comanda sau reconditionarea lor . Insa , per total , sunt multumit de ceea ce am realizat impreuna .

Pentru o masina fabricata in '81 trebuie sa spun ca mi se pare destul de fiabila , cutia de viteze consider ca se comporta exemplar , iar motorul toarce ca un pisoias

Sa pun si cateva poze cu rezultatul final .

Urmeaza sa reconditionez capacele originale ce se monteaza pe jante si sa dau o vopsea blocului motor . O sa revin cu poze

De asemenea , de mentionat faptul ca nu am vrut s'o schimb deloc , practic , am dorit s'o reconditionez , s'o readuc la starea sa initiala din 1981 , desigur , in limita posibilitatilor , pentru ca , in umila mea parere , a fost si inca este o masina ce merita pastrata .
notME is offline   Reply With Quote
Old 13-12-09, 08:38   #2
SASU5

Stage 5

SASU5's Avatar

Member of:
[VW]
[Old School Cars]
[Accelarate Club]
Default Re: Mazda 626 Coupe 1981

superba masinuta,am avut si eu una care s,a facut praf intr.un accident,s.o stapanesti sanatos si sa ai grija de ea,sunt unicate
SASU5 is offline   Reply With Quote
Old 24-01-10, 12:29   #3
xedos6

Stage 4

xedos6's Avatar

si tatal meu a avut una in 4 usi. sunt foarte rare...cand o sa am bani o sa caut si eu una sa o reconditionez...de dragul vremurilor de altadata...a fost prima mazda din familie...de atunci am mai trecut 5 prin fata bloculuiacum mai am eu un 626 din 87 si un xedos 6 din 97 si tatal meu are un xedos6 din 95.
imi placea mazda din 82 ca avea tractiune spate...imediat ai pleca fundul, chiar si pe uscat. a fost prima masina pe care am condus-o cu permis
xedos6 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-10, 21:59   #4
20 XUX

Stage 5

20 XUX's Avatar

sincer te admir, ai facut treaba buna, bravo!
20 XUX is offline   Reply With Quote
Old 30-01-10, 16:18   #5
plictisit

Stage 5

plictisit's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Inferno Motorsport]
[Echipa de sprijin]
[4Rally]

frumoasa lucrare .. cam in cat timp ati terminat reconditionarea ?
plictisit is offline   Reply With Quote
Old 07-05-10, 14:06   #6
viorelut_2005

Stock

salut, eu am o mazda 626, coupe 1981, 2.0 benzina, MA, si am inceput cam de 1 an sa o reconditionez dar acuma cand masina e aproape gata intampin o problema: nu stiu de unde sa ii cumpar pompa de benzina. Ceea ca am gasit in magazin nu se potriveste pe masina din cauza ca baga presiune mare, nu stiu de unde sa iau sau unde as mai putea gasi asa cv, dak ai vreo idee te rog scrie-mi : viorelut_2005 mess , [email protected] MS
viorelut_2005 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -