Acesta fiind unul dintre primele mele mesaje in cadrul acestui forum doresc intai sa va Salut , si , in al 2'lea rand sa va prezint batrana mea Mazda .
Specificatii :
Mazda 626 Coupe , an fabricatie 1981
Motor 2.000 Cmc , benzina , 90 CP
Cutie 5 trepte , manuala
Geamuri , oglinzi electrice
Servo-frana si servo-ambreiaj
Totul a inceput in primavara acestui an , cand , o cunostinta mi'a facut cadou o Mazda 626 . Trebuie sa recunosc , am fost destul de entuziasmat la momentul respectiv , mai ales ca aceasta avea sa fie si inca este prima mea masina . In mod sigur stiti cu totii cum este prima masina , de multe ori aceasta fiind comparata cu prima iubire , si pe bune dreptate

Insa , sa terminam cu vorba si sa prezentam cateva poze .
In decursul a 9 luni de munca , impreuna cu tatal meu am reusit sa reconditionam aceasta masina . Nu a fost usor ,dat fiind faptul ca masina are aproximativ 30 de ani am intampinat tot felul de probleme in privinta pieselor de schimb . Au fost cazuri in care am gasit piese noi dupa indelungate cautari insa si cazuri in care am fost nevoiti sa apelam la diferite persoane pentru realizarea unor piese pe comanda sau reconditionarea lor . Insa , per total , sunt multumit de ceea ce am realizat impreuna .
Pentru o masina fabricata in '81 trebuie sa spun ca mi se pare destul de fiabila , cutia de viteze consider ca se comporta exemplar , iar motorul toarce ca un pisoias
Sa pun si cateva poze cu rezultatul final .
Urmeaza sa reconditionez capacele originale ce se monteaza pe jante si sa dau o vopsea blocului motor . O sa revin cu poze
De asemenea , de mentionat faptul ca nu am vrut s'o schimb deloc , practic , am dorit s'o reconditionez , s'o readuc la starea sa initiala din 1981 , desigur , in limita posibilitatilor , pentru ca , in umila mea parere , a fost si inca este o masina ce merita pastrata .