Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FORD > Masina mea Ford

Reply

Thread Tools
Old 14-03-13, 21:26   #1
HotDawwg

Stock

Default Ford Fiesta 1.3 '04 - sfaturi

Salut tuturor,

Am si eu nevoie de cateva sfaturi cu privire la un Ford Fiesta din 2004, motor 1.3 benzina; sper ca aceasta sa fie aria cea mai adecvata pentru acest post, daca nu, rog moderatorii sa-l mute unde considera ei de cuviinta.

In ultimele cateva luni "flirtez" din ce in ce mai des cu ideea de a modifica masinuta, si avand in vedere ca in viitorul apropiat, o sa dispun si de ceva extra fonduri, am nevoie de cateva sfaturi din partea voastra avand in vedere ca am cunostiinte relativ slabe in domeniu.

Incepand cu partea tehnica, m-am gandit in prima instanta la un chip tuning, schimbat evacuarea cu una sport, filtru sport, etc; cineva mi-a recomandat si axe cu came. Sunt constient ca plusul de putere este relativ mic insa este un "moft" sa spun asa pe care vreau sa mi-l fac, si avand in vedere ca nu costa extrem de mult...ce spuneti (ar fi minunat daca ati putea ajuta si cu niste preturi orientative)?

Prima intrebare ar fi daca pe langa cele mentionate mai sus, se mai pot aduce si alte modificari care sa influenteze puterea/cuplul masinii (momentan nu ceva drastic precum turbo, fiindca nu prea imi permite buzunarul sa ma lungesc atat de mult )?
Urmatoarea: imi poate recomanda cineva un service de incredere care se ocupa cu asa ceva? Sau mai multe (realizez ca pot fi specializati doar pe anumite segmente)?

Trecand apoi la partea estetica, m-am tot uitat dupa dealeri sau service-uri autohtoni pentru bara fata/spate praguri sau body kit-uri. Tot ce am reusit sa gasesc mai relevant a fost un anume site -> magnatuning.ro care aparent au diverse body kit-uri; a lucrat cineva cu dansii pana acum? Fiind sincer, dintre body kit-urile de acolo, acesta http://www.magnatuning.ro/en/product/62 ... e-Body-Kit mi se pare cel mai decent sau mai bine zis, aproape de gustul meu. Ideea e ca vreau ceva sa arate decent dar sa nu sara in ochi sau sa socheze prin extrem de multe detalii. Sunt deschis si spre optiunea de piese custom insa nu am gasit nimic relevant pe planul asta.

Mergand mai departe, avand in vedere ca la un moment dat va fi nevoie si de un vopsit, imi poate recomanda cineva un service de incredere, si cam cat ar fi costurile aproximative pentru vopsit in totalitate, cu tot cu schimbat de culoare?

De mentionat ar fi ca intai as vrea sa pun la punct partea tehnica si ulterior sa merg catre cea estetica/vopsit.

Momentan cam astea sunt principalele puncte care imi vin in minte, insa daca mai apar intrebari pe parcurs, o sa revin.

Multumesc anticipat,
Iulian
HotDawwg is offline   Reply With Quote
Old 14-03-13, 22:22   #2
HotDawwg

Stock

Default Re: Ford Fiesta 1.3 '04 - sfaturi

Imi cer scuze...am gresit link-ul de mai sus...ma refeream la:

http://www.magnatuning.ro/ro/product...dy-Kit-J-Style
Old 14-03-13, 22:39   #3
catarsis
Ford Driver

Stage 5

catarsis's Avatar

Member of:
[FORD]

nu vreau sa te descurajez dar legat de partea tehnica nu prea are rost sa investesti;din 1.3 nu o sa scoti mai nimic, mai bine lasa-l asa cum e el din fabrica fara chip si alte prostii si concentreaza-te pe estetic si eventual in viitoare fa-i un engine swap cu ceva mai mare
Old 23-03-13, 13:05   #4
HotDawwg

Stock

Salut,

Merci pentru raspuns. Am stat si m-am gandit mai bine si am decis sa incep cu partea exterioara si etc. si sa las modificarile la motor spre sfarsit.

Totusi, o sa am nevoie cat de curand sa schimb evacuarea (astazi am observat ca finala montata acum e crapata).
Din cate am inteles un sistem de evacuare sport "profesional" poate costa destul de mult asa ca momentan as vrea sa merg pe ceva normal. Din pacate nu ma pricep prea bine la alege ceva ok.
Imi puteti da niste sfaturi (eventual dealeri), va rog? As vrea ceva de calitate si daca as putea gasi o finala care sa "altereze" zgomotul ar fi perfect. Totusi, nu as vrea ceva care sa "tipe", "raga" sau "urle", ci un zgomot cat de cat subtil, dar mai "infundat"... sper ca cineva sa inteleaga.
Din cate am inteles, partea cu zgomotul vine din finala? Cam care ar fi preturile pentru finala noua, separat? Si pentru intreaga galerie de evacuare?
Ar trebui sa schimb si filtrul de aer cu unul sport?

Urmatoarul pas pe care as vrea sa-l fac ar fi sa schimb franele (discurile si etc.) de pe fata, si sa schimb sistemul de franare de pe spate (momentan cu tambur), cu unul cu discuri. Cam cat m-ar costa toata operatiunea asta, estimativ?

Pentru moment astea sunt intrebarile, dar sunt sigur ca or sa mai urmeze si altele in viitorul apropiat

Multumesc anticipat.
Old 23-03-13, 13:54   #5
HotDawwg

Stock

Si o ultima intrebare pe ziua de azi. Se potrivesc jante de 17" pe fiesta? Mai trebuie facute schimbari aditionale?
Old 26-03-13, 21:18   #6
alin_bmx
Renault Driver

Stage 5

alin_bmx's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Cu privire la evacuare...da sunetul vine atat din finala cat si din traseu (asta daca il largesti dar eu zic sa il lasi la aceeasi dimensiune pe diametru ca sa nu pierzi cuplu' pe turatii joase fiind un motor mic),filtrul de aer e mai mult "placebo"...o sa ai sunet insa performanta mai deloc si mai mult praf in admisie pe strazile din romania,eu insa sunt pentru soft...poti lua o admisie mai mare...alt corp clapeta,pui si filtru (dar il cureti des) si apoi faci soft.
In ceea ce priveste jantele pe 17 ar trebui sa intre cu un talon al cauciucului foarte mic...dar daca vrei sa mai misti masina de pe loc it irecomand sa ramai la 15,o suspensie mai joasa si mai rigida iti va schimba total comportamentul masinii.Succes!
alin_bmx is offline   Reply With Quote
Old 27-03-13, 22:37   #7
HotDawwg

Stock

Mersi pentru raspuns.

Nu planuiam sa maresc traseul in diametru; oricat de incepator as fi, am constientizat ca asta va duce la reducerea cuplului si e ultimul lucru pe care il vreau .
Prin soft te referi la chip tuning presupun, nu? M-am documentat cat de cat si aparent o lucrare profesionala ajunge la aprox 400-500 de eur si castigul e undeva la maxim 10 cai. Asa ca prefer sa las asta mai spre sfarsit.
Cu privire la admisia mai mare, ai vreo recomandare la ceea ce priveste producatori/etc (evident, sa aiba si un raport calitate/pret decent).
Revenind la prima intrebare din post-ul anterior, imi poti sugera ceva ok cu privire la finala?

In ceea ce priveste jantele de 17"...la ce te-ai referit mai exact cu "daca vrei sa mai misti masina de pe loc"?

Imi cer scuze anticipat daca intrebarile sunt stupide insa, dupa cum am mentionat, nu prea am avut tangente cu partea asta pana recent asa ca inca invat.
Old 28-03-13, 11:30   #8
catarsis
Ford Driver

Stage 5

catarsis's Avatar

Member of:
[FORD]

probabil s-a referit la faptul ca niste anvelope cu talonul foarte inalt o sa-ti loveasca in aripi,carenaje etc;de preferat sa pui ceva cu /45 dar mai bine ramai la 16
catarsis is offline   Reply With Quote
Old 30-03-13, 18:54   #9
HotDawwg

Stock

M-am hotarat cu privire la jante.

Am gasit ceva foarte dragut pe 17 cu ET apropiat de cel al masinii (si in plus, site-ul respectiv le recomanda pt modelul masinii) si la un pret rezonabil, zic eu.

http://topgear.co.uk/package/create?...yU1nXkidGa77uK

O sa le potrivesc niste anvelope pe 205/40/R17.

Cu privire la evacuare, am primit un pont catre cei de la Stelco, o sa merg saptamana viitoare sa vad ce pot face la dansii.

Inainte de toate totusi trebuie sa trec printr-un serivce deoarece astazi m-am trezit cu un zgomot foarte puternic (un clancanit foarte asemanator celui unui motor diesel) si nu stiu exact de unde vine; se aude cel mai puternic la relantii. In plus, am observat ca oarecum concomitent cu zgomotul, mi se aprinde uneori indicatorul din bord pt pompa de ulei. Imi poate recomanda cineva un service de incredere in Bucuresti?
- Copyright 2026 4Tuning -