14-02-06, 17:18
|
|
 Stage 4
|
1987 Ford Thunderbird LX V8 302
nu am mai rezistat si am luat-o
Masina are motorul stock de 5.0, cu timpul vor urma si modificarile. Deocamdata prima prioritate este caroseria, trebuie adusa \"la standard\".
Am luat-o la un pret acceptabil, urmeaza sa imi gasesc si timp sa ma ocup de ea
|
|
|
14-02-06, 17:46
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
Member of: [FORD] [Old School Cars] [BMW] [MERCEDES]
|
fain...legenda continua..mai noua, mai..\"uratik\"  dar ..speram mai puternic in final
cat a fost this baybe??
vad k e motorul injectat..ii schimbi admisia , nu??
treci pe carb 2x4 ceva masiv..si boost the power...
|
|
|
14-02-06, 18:08
|
|
 Stage 4
|
motorul va ramane pe injectie deocamdata, intai voi schimba axa cu came si apoi galeria de admisie lower/upper. apoi ramane sa vad de chiulase, pistoane forjate, toate bunatatile.
pretul a fost unul decent, si am luat in considerare si drumul de 800 de mile care inseamna o droaie de benzina.
|
|
|
15-02-06, 16:55
|
|
|
Audi Driver
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [AUDI]
|
Era mai frumoasa cealalalta ... fata la asta e mai uratica. Pacat ca ai avut accidentul.
Spor la munca si la asta, si astept sa te laud pt modificari.
|
|
|
16-02-06, 05:28
|
|
 Stage 4
|
L-am injurat destul pe nenorocitul ala, dar si-a incasat-o nasol de tot, i s-a triplat aproape asigurarea + amenzi de cateva sute de dolari pentru accident. Chiar daca si mie imi placea mai mult '85-ul, nici asta nu e de ici de colo, plus ca are primul interior decent dintre toate T-Bird-urile mele.
Am inceput deja sa ma uit dupa niste piese de performanta, s-ar putea ca initial sa ajung pe la 225 de cai, fara sa intru in motor propriu zis, si apoi o sa iau un arbore stroker si sa aduc capacitatea la 5.7 litri. Cand o sa reusesc sa pun pistoane forjate de calitate buna - ca fapt divers, un set de pistoane JE ajunge la 700 de dolari - o sa trec la setari mai radicale, scopul final e undeva in jur de 400 cai putere din motor, fara nitro.
|
|
|
16-02-06, 10:31
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
arbore stroker e cu cursa mai mica??? adika ofera o cursa mai mica..marind astfel capacitatea?? dar nu se decomprima motorul astfel??
vezi k si codrin isi pune asemenea intrebari, poate ii dai o mana de ajutor
pai un set la 700$ e suuper pomana..
mai ales cand setul contine 8 bukake
Long Live The V8
|
|
|
16-02-06, 18:51
|
|
 Stage 4
|
Nu are cum sa se decomprime motorul, dimpotriva, castigi capacitate cilindrica si cuplu. Cand ai un arbore stroker, muti locul de prindere al bielelor pe arbore mai in exterior, si maresti astfel cursa. Evident, iti vor trebui or biele mai scurte ori un distantier intre bloc si chiulasa, asta daca nu ai noroc mult si la TDC pistonul nu bate in valve.
Cat despre faptul ca 8 pistoane la 700 de dolari e ieftin, asta e la aprecierea fiecaruia, avand in vedere ca sunt doar capetele, fara nimic altceva. Ca sa iti faci o idee, un set de 8 pistoane hypereutectic decente e cam $250.
|
|
|
16-02-06, 22:11
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
aha deci stroker-ul asta e altceva dekat ceea ce gandeam noi prin alte discutii. Macar acum am inteles si eu ce inseaman un motor \"Stroked\" sau cum se zice, k am tot vazut la americani si nu prea intelegeam.
Deci biela se prinde mai inspre exterior pe arbore, pe o raza mai mare si atunci clar k se poate si comprima motorul, invers decat credeam noi initial. Eu credeam k biela vine mai spre interior pe arbore, caz in care intr-adevar se marea capacitatea..\"degeaba\" decomprimand motorul dar se micsora cursa, in schimb vad k un arbore striker e altceva, nu degeaba il tot folosesc americanii
Scria undeva intr-o revista k la pretul unui piston Cosworth cumperi 8 pistoane pt un V8 (Chevy in cazul respectiv), deci si 700$ e pret bun chiar fata de pretul unor 8 pistoane pt Mercedes 123(caz de care m-am lovit eu), acum k sunt si mai ieftine e f bine, cand se fac cu \"tonele\" e clar k sunt ieftine....
totusi..e urata fata asta noua...  , nu te-ai gandit sa faci o conversie cu perioada din jurul '83  :P
|
|
|
15-03-06, 05:52
|
|
 Stage 4
|
Re: 1987 Ford Thunderbird LX V8 302
Weekendul care a trecut am schimbat garnitura de la galeria de evacuare de la pasager - facea ca trenul cand o acceleram. Pentru ca totusi o belea nu vine niciodata singura, a aparut o bataie la, tineti-va bine, ALTERNATOR. Se dusese rulmentul spate, si baraia in draci.
Pentru ca tipul de la care am luat-o e foarte meticulos, a pastrat toate chitantele, inclusiv cea de cand a schimbat alternatorul acum un an. Asa ca m-am dus cu chitanta la NAPA Auto Parts, si mi-au dat altul - garantie 3 ani la piese, asa mai zic si eu. Fata de '85, asta din '87 mi-a dat mai putine batai de cap cu dat jos si pus cureaua la loc - are intinzator. In 30 de minute am montat alternatorul nou, si acum imi pot auzi iar motorul + esapamentul.
In curand ( nu stiu cand exact, dar IN CURAND) o sa dau jos esapamentul si o sa elimin catalizatorul, si apoi si pompa de smog, care nu ma ajuta cu nimic
|
|
|
23-03-06, 06:12
|
|
 Stage 4
|
M-am saturat de super-transmisia AOD de la Ford - schimba vitezele cand ti-e lumea mai draga, nu cand ai tu chef, nu tine sa dai in ea, si un schimb de fluid costa de te rupe.
In consecinta, am achizitionat asta: un T-5 de la Borg Warner, gama World Class pentru cunoscatori. Va urma..
|
|
|
23-03-06, 16:00
|
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [Midnight Racers] [FORD]
|
bag seama ca vrei sa ma bagi in boale!citi banutzi dat pi ea si in ce stare e?asa ceva pe aici sa dai cu tunu si nu gasesti!norocosule ,te invidiez!(doar la capitolu cutie de viteze)
|
|
24-03-06, 06:03
|
|
 Stage 4
|
Am luat-o cu $56 + $37 shipping  Urmeaza sa vina si restul, trebuie sa ma hotarasc ce fel de ambreiaj iau, poate si un cardan din aluminiu :d
|
|
|
30-03-06, 18:48
|
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [Midnight Racers] [FORD]
|
cind te intorci de la new york mai baga ceva pozi cu progresu ! spuneai ca te-ai apucat de caroserie ,poziiiii ca fac buba la ochi daca nu vad poze.....
|
|
|
05-04-06, 10:15
|
|
 Stage 4
|
Caroseria e deocamdata in "conservare", am dat jos cat am putut din rugina si am bagat spray din ala care previne re-aparitia ei. O sa ramana asa pana cand ori am bani sa ma bag in ea ori nu mai rezista masina hehe.
Pana una alta, uite poze cu Bellhousing si block plate - $65 shipped la usa mea.
|
|
|
10-04-06, 06:23
|
|
 Stage 4
|
Volanta, ambreiaj, placa de presiune si rulmentii aferenti. $160 bine cheltuiti.
|
|
|
|
|