Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Masina mea Volkswagen

Reply
 
Thread Tools
Old 30-09-19, 20:48   #1
Troll

Stock
 
Join Date: May 2019
Posts: 5
Default Sfat achiziție VW Phaeton

Salutare tuturor,

As dori în perioada următoare sa îmi schimb mașina actuala, iar una din mărcile care mi-a atras atenția este modelul Phaeton. Îmi acer scuze dacă am postat în secțiunea greșită, și rog un moderator sa mute post-ul unde considera ca e mai potrivit.

Mi-a plăcut dintotdeauna acest model, dar din varii motive, pana acum nu am reușit sa achiziționez unul. Din păcate, informațiile legate de acest model sunt destul de puține, de aceea m-am gândit sa deschid un nou topic.

Modelul care ma interesează este clasicul 3.0 TD, fabricație după 2014. Mașina va fi folosita în special pentru naveta la lucru (cam 100 km în fiecare zi), cea mai mare parte pe autostrada, și mai puțin pentru oraș. M-am orientat către Phaeton din cauza confortului pe care îl oferă, și mai ales din cauza prețului foarte bun în comparație cu rivalii de la BMW și Audi (în Germania am văzut modele impecabile, aproape full option, în jur de 15.000 euro, iar BMW sau Audi greu spre imposibil găsești sub 20.000, cu km și dotări rezonabile).

As avea câteva întrebări pentru voi, în special pentru cei care dețin aceasta mașină:

1. La ce ar trebui sa ma uit când cumpăr aceasta mașină? Are ceva hibe specifice (ca de exemplu celebra distribuție de la BMW, N47)? Voi cumpăra mașina probabil din Germania de la un autohaus nemțesc, dar verișorul meu vorbește nativ germana, asa ca nu vor fi problema de limba. Am văzut pe forum ca majoritatea utilizatorilor s-au plâns de suspensie (pernele de aer), dar majoritatea erau mașini mai vechi, fabricație 2004-2006. E ceva comun și la modelele noi?

2. Care e consumul real, în oraș, și în regim autostrada?

3. Poate e o întrebare prosteasca, și va rog sa nu râdeți, dar modelul asta are port USB?

4. Știu ca un face-lift major a avut loc în 2009-2010, și ca modelul s-a fabricat pana în 2016. Au mai avut loc face lift-uri/schimbări pe parcurs?

5. Cat de fiabila este în general mașina? Ce probleme ați avut cu ea, și cat a costat reparația (piese + manopera).

6. Alta întrebare poate prosteasca, dar modelul asta are tracțiune 4x4? Din cate știu eu, doar modelul de 3.2 benzina nu avea tracțiune integrala, dar vreau sa fiu sigur.

7. La cați km/ani ii faceți de obicei reviziile, și cat costa? Eventual comparație cu BMW seria 7 F01 și Audi A8 D4.

8 Am auzit ca toate modelele au încălzire auxiliara (Webasto sau "standheizung"), doar ca unele nu o au activata, și ca se poate activa ulterior. Este adevărat? A făcut-o cineva?

8. Orice altceva credeți ca ma poate ajuta în decizia mea.

Va mulțumesc anticipat, și îmi cer scuze pentru postarea lunga.

La sfârșit as vrea sa fac câteva precizări, ca sa evit discuțiile despre săracii care vor sa își cumpere mașini de lux, și apoi ii fac schimburile de ulei în spatele blocului, și mănâncă doar iaurt și cartofi. Sper ca nu e cazul aici, fiind un forum dedicat mărcii, dar sunt pățit deja, pe mai multe forumuri (ca o scurta paranteza, nu ii înțeleg pe acei utilizatori care nu au nimic constructiv de adăugat, dar postează doar ca să-și arate superioritatea). Sunt departe de a fi în situația de mai sus, câștig de multe ori peste salariul mediu în România, și sunt perfect capabil în a întreține mașina fără a muri de foame. Am pus toate acele întrebări (inclusiv cele legate de consum și întreținere) pentru ca sunt foarte tipicar, și înainte de a lua o decizie îmi place sa fiu cat mai informat.

Inc o data va mulțumesc și aștept răspunsurile voastre.

O zi frumoasa,

Dan

PS: dacă este cineva din Arad sau Timișoara care are aceasta mașină, i-as rămâne veșnic îndatorat dacă mi-ar arata-o și eventual mi-ar împrumuta-o pentru un test drive (chiar dacă pe bani, nu ma deranjează).
Troll is offline   Reply With Quote
Old 01-10-19, 13:45   #2
cangri
Opel Driver

Stage 5
 
cangri's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,886
Member of:
[Opel]
Default Re: Sfat achiziție VW Phaeton

Cel mai prost model facut de VW
orienteaza-te spre altceva.
cangri is offline   Reply With Quote
Old 01-10-19, 21:03   #3
Troll

Stock
 
Join Date: May 2019
Posts: 5
Default Re: Sfat achiziție VW Phaeton

Quote:
Originally Posted by cangri View Post
Cel mai prost model facut de VW
orienteaza-te spre altceva.
Poți re rog sa detaliezi un pic răspunsul?

Mulțumesc
Troll is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -