Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Masina mea Opel

Reply
 
Thread Tools
Old 20-07-18, 15:47   #1
Raflo

Stock
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Default Probleme cu franele - Astra G

Salut!
Am si eu o problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Masina: Astra G, breack, 2001, z16se, cu ABS
Anul trecut, in vara, mi s-a blocat roata dreapta fata, veneam de la munte si am solicitat franele foarte mult. Am oprit intr-o parcare, am stat cam o ora sa se raceasca si s-a deblocat. Apoi, pana in Bucuresti nu s-a mai intamplat sa se blocheze asa rau, desi o simteam ca nu merge liber ci usor infranata.
De atunci, cand merg mai mult in oras si folosesc franele, o simt ca dupa o perioada, merge infranata, uneori mai rau alteori mai putin, dar niciodata libera. (O simt cand opresc, franez pana aproape se opreste, apoi iau piciorul de pe frana si in loc sa „curga”, o simt cum „da in nas”, iar daca oprirea este intr-o panta usoara, masina nu se misca.
De atunci am schimbat placutele (fata+spate), discuri spate, pistonase + garnituri etrieri spate, suport etrier dreapta (aveam un filet putin stricat la un culisant), culisante fata + garnituri si bucsi suport culisante, gresat cu vasilina cu teflon, am schimbat furtunele de frana de pe fata, garnituri pistonase etrieri fata, garnituri de etansare etrieri, am schimbat lichid de frana -tot-, aerisit... si tot se blocheaza.
Nu cred ca e pompa, pentru ca e cu dublu circuit si la mine se bloceaza doar pe dreapta.
Nu am niciun martor aprins in bord si nicio eroare stocata.
Orice parere este binevenita!
Multumesc anticipat!
Raflo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2019 4Tuning -