Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Masina mea Opel

Reply

Thread Tools
Old 01-02-04, 22:03   #1
BogdanG

Stage 1

Default Pareri pt Astra 1.6 Caravan 1993

am un opel astra caravan motor 1.6 din '93.Vreau mai mult de la ea...astept sugestii de la cineva care se pricepe...
BogdanG is offline   Reply With Quote
Old 01-02-04, 22:14   #2
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Depinde cat de mult vrei de la ea... Pentru inceput, cele mai simple modificari pentru a creste performanta unei masini sunt evacuare sport (eliminarea tobelor intermediare, toba finala cat mai putin restrictiva), filtru de aer conic si optimizarea traseului de admisie, si chip. Problema e ca toate astea facute bine iti dau in cazul motorului tau maxim 20% putere, dar la un pret la care ai putea lua un motor de 2.0 16V + cutie (cel mai bun motor ce s-ar putea pune pe masina ta) ce are 150CP deja, mult mai mult decat ar atinge 1.6-le ala vreodata.
Daca nu ai un buget prea mare, singura recomandare ar fi sa o pui la punct cat mai bine, sa folosesti consumabile (bujii, ulei, filtre) de cat mai buna calitate si sa le schimbi la timp.

I am kept in place by G-forces, not seatbelts.
GSi is offline   Reply With Quote
Old 02-02-04, 06:17   #3
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

vrei mai mult de la ea, incepe prin a schimba motorul, si apoi il modifici pe ala daca tot nu e destul
pimp_lex is offline   Reply With Quote
Old 03-02-04, 01:07   #4
X-Ray-Eyes
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

X-Ray-Eyes's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by \"pimp_lex\"
vrei mai mult de la ea, incepe prin a schimba motorul, si apoi il modifici pe ala daca tot nu e destul
100 % de acord cu ceea ce ai spus !
Asta am facut si eu ... si daca te apuci sa ii faci modificari lu 2.0 16v SFI , ii mai bagi si turbo , Evacuare, admisie si Power Chip s-a terminat cu vrajeala ..
La 1000 de kile cat are sa o faci de 250 de cai ... nu prea vad cine o sa faca figuri la tine pe srada .. poate vreun M3 sau ceva suparat ...un Subaru Impreza... da scuza-ma .. care e diferenta intre un Opel Astra si un M3 sau Impreza ??
AAAA?
Cum crezi ca o sa uite ala din masina de 200-250 de cai cand tu ii faci flash-uri sau la 220 ii faci cu mana in mers si ii dai mai departe ?
iti zic eu ...
UMILIT !
deci ... da-i bataie si baga-i uzina dedesubt si apoi prepara-l pe ala nu junghiu asta mic de 1.6 ca e vai mortzii lui ...
X-Ray-Eyes is offline   Reply With Quote
Old 03-02-04, 03:13   #5
catalin rs4

Stage 5

catalin rs4's Avatar

deci sincer si fara nici o suparare cel mai mult imi place de pimp cum scrie mesajele pe bune pimp te respect pt asta esti totodeauna direct exact cum trebuie asa frate la motorul ala nu prea poti sai faci mare lucru..... alt motor mai bine..
catalin rs4 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-04, 06:15   #6
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by \"catalin rs4\"
deci sincer si fara nici o suparare cel mai mult imi place de pimp cum scrie mesajele pe bune pimp te respect pt asta esti totodeauna direct exact cum trebuie asa frate la motorul ala nu prea poti sai faci mare lucru..... alt motor mai bine..
scurt si la obiect

pai da, ce naibi sa bagi bani in motorasul ala.......poti sa scoti ceva din el dar nu se merita cand cu aceasi bani pui alt motor mult mai puternic...........si trebuie sa lase pe ea sigla de 1.6i ca sa creada ailalti ca deabea trage si cand se pune la curse sa-i umileasca, cum zice X-Rays
Old 03-02-04, 09:20   #7
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Am vorbit putin cu BogdanG pe messenger si in situatia in care e acum nu poate schimba motorul pe masina, maxim va umbla la accesorii.
Old 03-02-04, 18:41   #8
BogdanG

Stage 1

Default la 170 ma dau cu barca....

..ceva idei pt stabilitate??....am mers cu ea ...asa standard 170.175 pe autostrada Buc- Pitesti...si la viteza aia parca eram cu barca...aveam impresia ca tre sa ies pe capota sa o tin din panze .....am auzit ca ar merge pt stabilitate ..in afara de arcuri si amortizoare si o bara de torsiune de Cielo....dar am auzit ca aia care au Cielo isi pun de Astra.. .....ceva idei??
Old 03-02-04, 18:53   #9
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Bogdan, intai incearca sa schimbi suspensiile, sau macar amortizoarele, si dup-aia sa iti dai seama daca ai nevoie de bara de torsiune.Oricum bara de torsiune te ajuta in virajele stranse, nu in linie drepta sau in viraje largi. Eu iti recomand amortizoarele Koni, ofera stabilitate apropiata de cea a celor Bilstein dar comfort mult mai bun. Daca iti mai iei si unele reglabile in duritate pe care le poti configura cum vrei tu, scoti maximul de la masina pentru conditiile in care o folosesti tu. Du-te si vorbeste acolo unde ti-am zis despre filtrul de aer, ca ala aduce si amortizoare la preturi OK .
Old 03-02-04, 18:59   #10
BogdanG

Stage 1

...care e treaba...cu masina asta merg si prin tara....in special zona valcea...si pe Dealu' Negru n-am chef sa ma dau \"de'a dura\"...sau cu \"punga\".... ....sa inteleg ca e valabila treaba cu bara de Cielo ?
Old 03-02-04, 19:03   #11
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Mie sincer mi se pare mai rigida si mai \"asezata pe sosea\" astra decat Cielo, nu cred ca o sa ai rezultate mai bune cu bara de Cielo.
Old 03-02-04, 19:12   #12
pimp_lex

Stage 5

pimp_lex's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

pai ziceai ca nu prea ii permita situatia schimbarea motorului si ii recomanzi amortizoare Koni de 150$/bucata ?
Old 03-02-04, 19:13   #13
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Va explica el mai bine ce situatie e, daca vrea .
Old 04-02-04, 09:15   #14
BogdanG

Stage 1

Quote:
Originally Posted by \"GSi\"
Va explica el mai bine ce situatie e, daca vrea .
inainte de explicatie am o intrebare...unde gasesc si io carburator de GSi...daca exista \"GS(i)\" cu carburator...si cat costa....!..
si acum explicatie.....tot ce tine de piese ..adik amortizoare..arcuri..bucsaraie.....intr-un cuvant service de masina fac pe firma...masina e de firma dar e veche.Tendinta e sa dispara toate masinile astea vechi pt ca \"conducerea\" (sper ca nu e Pruteanu p'aci) le schimba cu Octavia 1.9TDi..asa ca nu prea ii intereseaza de astea atata timp cat merg....si sincer sa fiu mi-ar place sa le dau rusine la Octaviile alea..in plus ma inteleg bine cu tipul care se ocupa de parcul de masini(are o Vectra 2.0...filtru k&n...finala Powefull amortizoare Koni arcuri....intr-un cuvant e f bine intretinuta).Sufera el de aceeasi boala.. .Cam asta e explicatia...pe scurt!
Old 04-02-04, 09:25   #15
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

GSi pe carburatie nu e, inca de la Kadett D s-a bagat injectia Bosch pe motoarele de top (GTE la Kadett D si GSi la Kadett E). Dar carburatoarele nu trebuie sa fie neaparat pentru o anumita masina, gasesti Dellorto, Weber sau Solex ce le poti pune pe orice masina. Pentru ce iti trebuie ?
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -