Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Masina mea Opel

Reply

Thread Tools
Old 09-11-04, 17:47   #1
HalbaSus

Stage 3

Default My slow ass car - Opel Vectra diesel

OK, masina mea ar trebui sa concureze pt premiul de \"cea mai proasta acceleratie 0-100\", nu am masurat-o dar cred ca e undeva pe la 25-30 secunde . Cu toate acestea e o masina frumoasa (cat de cat, mai ales daca nu ar fi alba ), si fiabila (pana acum nu am schimbat decat niste bucse).

poze cu masina puteti gasi aici: http://weedpower.home.ro/opel.htm

Caracteristici:
Opel Vectra B, an fabricatie 1997
motor: 2.0 DTL 60 kw / 83 cp

Modificari:
- Filtru de aer K&N
- Jenti BBS 15\" + pneuri Michelin 195/50/R15
- MP3 player panasonic 4x50W
- led-uri albastre in bord, panoul de instrumente, plafoniera, torpedou, portbagaj, etc.
- Cap schimbator + rama schimbatot \"PILOT\"
- Ornament frana de mana si ornamente praguri \"PILOT\"

cam atat momentan... more to come i hope[/url]
Old 10-11-04, 15:00   #2
DJ10BOD

Stage 4

e dragutza? dar d c tzi-i luat diesel (diesel de la opel, nu stiai k e bataie de cap cu ele)??? Si despre fiabilitate nici nu se pune problem k dooar e opel, marca nemtzeasca...
Am si eu o intrebare offtopic: Cum ai skimbat ala de la frana de mana? k am si eu unul de la Momo dar nu stiu cum sa-l dau jos pe celalalt de serie...
DJ10BOD is offline   Reply With Quote
Old 10-11-04, 15:18   #3
luca

Stage 5

luca's Avatar

Member of:
[2 Roti]

Si eu am la fel, Vectra B Hatchback dar e model 2001 are bordul la fel dar 101 Cp si e turbo-diesel.
Acum, cum draku sa scoti atat ma?
Old 10-11-04, 16:24   #4
HalbaSus

Stage 3

Nu a fost exact alegerea mea... masina e mostenita... si a mea e turbo-diesel numa' ca e modelul ala puturos de 83 de cp nu ala de 101 (asa cum vw are tdi-uri de 90/110/130 cp si opelul are de 83, 101... ca doare e opel.... nici macar nu e marca nemtzeasca... ca dupa razboi a fost preluata de GM)

Quote:
Am si eu o intrebare offtopic: Cum ai skimbat ala de la frana de mana? k am si eu unul de la Momo dar nu stiu cum sa-l dau jos pe celalalt de serie... Embarassed Shocked
Ornamentul de la frana de mana e lipit (in interiorul ornamentului este un dublu autocolant... dar nu toate ornamentele sunt asa... sunt unele care arata ca o tzeava acestea trebuie trase peste frana de mana, nu stiu cum ii la masina ta dar la a mea singura modalitate de a face asta era prin \"cioplirea\" franei de mana... de altfel si capul schimbatorului tot asa l-am montat... prin taierea celuilalt.
HalbaSus is offline   Reply With Quote
Old 10-11-04, 22:25   #5
Ovidiu

Stage 4

Ovidiu's Avatar

Nu te supara pt acceleratie; eu am un ascona de 1.6D si cred ca ia suta cam intr-un minut, avand in vedere ca are 54CP; dar la urma urmei e Diesel si nu ne putem permite sa le cronometram; sunt bune la consum.

daca vrei totusi sa fuga ceva mai tare, pune-i o turbina de astra de 1.7, ca nu trebuie sa umbli decat la saxofon; la filtru se rezolva.

Apropo, ai si avantaje: daca ti rupe cureaua de distributie, nu pierzi decat 2-3 culburi, deci supapele pot scapa in cele mai multe cazuri
Old 10-11-04, 23:23   #6
HalbaSus

Stage 3

Dupa cum ziceam al meu e TURBO diesel... faptul ca are 83 de calutzi e alta treaba... desigur turbina nu mai trage ca in ziua cand a iesit din fabrica, dar oricum sa nu vad sensul inlocuirii ei cu una de pe 1.7dti, doar daca ar fi noua... si atunci mai bine una de 2.0dti.... dar daca as inlocui turbina ar trebui inlocuita si pompa de injectie care \"nu e in stare buna\" de vreo 2 ani de cand am eu masina (dar toti mecanicii zic ca \"mai trage multi km\"), dar decat sa schimb pompa de injectie si turbina mai bine schimb motorul... dar daca schimb motorul trebuie sa schimb si cutia... si daca le schimb pe toate astea... nu mai bine vand masina si iau alta noua ???

Sper ca ati inteles acum de ce nu incerc sa ii fac muschi de fier si de otzel... oricum asa batrana cum e inca mai scartzaie rotzile la acceleratii violente, inca mai prinde 160 si consuma la viteza de 90-100 cam 4.5 l/100 km... asa ca, pana cand nu o sa-mi pot permite un subaru impreza wrx sti sau un M3 sau macar un audi a4 quattro... raman cu dieselarul meu lenes
HalbaSus is offline   Reply With Quote
Old 10-11-04, 23:30   #7
Ovidiu

Stage 4

Ovidiu's Avatar

aaaaa
scuze; am omis faptul ca ai turbina, dar am inteles ca e cam obosit, de-asta am spus sa iei un turbo de 1.7, sa nu ai probleme cu injectia

in fine; daca vrei, te pot duce la un as in pompe de injectie (ajunge doar sa se uite la ea si iti spune ce are - crede-ma)
Ovidiu is offline   Reply With Quote
Old 28-02-06, 01:17   #8
TSC-Us

Stage 5

TSC-Us's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[Opel]
[VW]
[SUBARU]

FRATE...NU ARE CUM SA SCOATA ATAT DE MULT!
CE DRAQ...ARE PROBLEME SERIOASE!

O FII DIESEL DAR...MERGE SI PE PACURA?

CUM 20-25?

VEZI CE E CU EA!LA ASA VALORI...E PE MOARTE!

LA 83 CP SI 2.0...MACAR 15 SEC,CAM ASA...