Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Masina mea Opel

Reply

Thread Tools
Old 17-03-06, 06:44   #1
Buzdugan

Stage 1

Default Astra classic

Salutare!

doar ce mi-am luat un astra classic 1,7cdti si as avea cateva nelamuriri. Rodajul cu catzi KM se face? care-s turatziile normale pt un motor diesel. In carte zice sa nu merg cu ea la turatzii mari, ci numai la turatii mici...dar ce inteleg ei prin turatii mici ? presupun ca nu e 2500-3000rpm ca la masinile pe benzina.

O sa pun poze in curand
Buzdugan is offline   Reply With Quote
Old 17-03-06, 06:53   #2
Alexutzzz

Stage 5

Alexutzzz's Avatar

Default Re: Astra classic

2000-2500 mers normal sportiv la 5000 sau unde simti ca nu mai trage
rodaj depinde de cat ti la masina in principiu cam 5000km

PS sa o stapanesti SANATOS si la mai multi km fara evenimente
Alexutzzz is offline   Reply With Quote
Old 17-03-06, 16:37   #3
Buzdugan

Stage 1

mda si eu schimbam deja la 1900-2000 mi se parea deja ca-i tare...sunt obisnuit cu vechea dacie si aia cand schimbam devreme huruia..si imi dadeam seama ca trebuie turata mai bine. Oricum acum stiu

vreau sa tin si tin la ea foarte mult am luat-o pt plimbari...un 80-90 ba chiar 100 ma multumeste. mai bine 100 azi si maine decat 150 azi si maine... am carnetu de 4 luni oricum

Multumesc frumos !

asa sa fie

P.S. este o masina minunata, sunt total multumit de ea, ba chiar este peste asteptarile mele.. silentzioasa, usor de condus, confortabila si multe multe gadgets consumul este bun 6.0 oras si 3,8 in afara adik un 4,5 combinat.
Old 17-03-06, 16:54   #4
Buzdugan

Stage 1

1 more question

2000-2500 pt rodaj sau sunt turatiile normale dupa ce-i fac rodajul.

In carte zice primii 1000km sa merg cu turatzii mai mari, iar pedala de acceleratie sa o calc maxim 3 sferturi din cat se lasa ea, si mai incolo la intretinere zice "Turatia motorului - conduceti masina cu turatzii cat mai mici".

Ma rog...si dealer`ul opel a zis s-o conduc normal... nici tare nici incet..bine la inceput sa n-o alerg.
Old 17-03-06, 17:28   #5
Alexutzzz

Stage 5

Alexutzzz's Avatar

si in rodaj si dupa e bine sa schimbi la turele alea , ca sa schimbi la turele alea poti merge si usor apasand pedala progresiv sau sportiv apasando la max si ajunge mai repede la acele ture deci mers nomal schimbat la 2000-2500

am condus si eu astra dar kombi tot cu motor de 1.7 75 cp si trage destul de bine singura problema e ca daca vrei sa iei cu ea scartz de roti iei putin mai greu dar merge si demarajul e destul de bun pentru o masina cu consum mic si te poti baga in depasiri faara frica

ps nu vb de prost
pps am condus si eu astra asa cea din semnatura care este la vanzare si am ramas uimit ce bine merge pentru pretul ei tinand cont ca le am condus pe toate din semnatura ca sa nu zica alti ca e prima masina care am conduso si mi s a parut fenomenal

ppps nu am mers cu masinile pe drum public decat in spatiu privat am un prieten cu o curte imensa cu un fel de pavaj pe jos acolo e super si loc cat vrei acooolo faci cercuri si cu 2 lt o data
Old 17-03-06, 18:21   #6
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

bai ... deci faza cu rodajul e asa ... ca sa fie. motoare oricum vin deja "rodate" ... in cartea masini (eu am tot astra classic, dar pe benzina) scrie sa nu o calci la maxim ... in primii 1000 de km.
a mea are vreo 13mii ... i-am facut prima revizie ... si sunt la fel de multumit de ea ca la inceput.
bafta si s-o stapanesti sanatos ...
Old 18-03-06, 07:00   #7
Buzdugan

Stage 1

Multumesc si U la fel !

da, stiu. si la mine tot primii 1000km zice, dar dealerul a zis ca e bine s-o las usor la inceput cativa mii de kilometri.
Old 18-03-06, 14:13   #8
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

da asa e. la cat te-a dus? de care e ? 4 sau 5 usi? combi ? ce optiuni are :P
pune si tu o poza 2 ...
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 18-03-06, 19:18   #9
Buzdugan

Stage 1

E cu 5 usi, neagra, iar ca optiuni are: jante aliaj, clima, cdplayah, volan in piele, oglinzile in culaorea caroseriei, geamuri electrice fatza, oglinzi electrice si incalzite si...cam atat multe optiuni au fost incluse c-am luat-o la oferta ( ac, og;linzile si geamurile). m-a dus la 14.500E. Mi s-a spus ca iau masina buna la 8.000E dar nush...lucru nou e lucru nou :d vreau ca prima bashina de o miros in ea sa fie a mea ).

mai zice in carte ceva de ceruire ? asta cum o fac ? unde zicetzi ca e bine sa o spal ? la spalatoriile automate sau la alea cu furtun la presiune mare? de asemenea in carte mai zice ceva de o solutie speciala pt spalat jantele de aliaj..se gaseste usor ?

O sa pun si poze in curand dar deocamdata nu am camera. asa ca..just a little more waiting

Last edited by Buzdugan; 18-03-06 at 19:22.
Old 18-03-06, 23:15   #10
Alexutzzz

Stage 5

Alexutzzz's Avatar

mai bine o speli la baieti cu jetu si zile sa ti o faca la solutie nu la burete se gasesc in comert soluti de curatat jantele si ceruire da e o crema care o dai asa zisa ceara si aiai se gaseste in comert dar mai bine daca ai pe cineva care aduce de afara ca e muuuuuuuult mai calitativa
Old 19-03-06, 12:57   #11
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

lasa ca n-are nimic ... poti sa o speli unde vrei tu. a mea a costat ceva mai putin ... dar e 1.6i ... hmh ... de la dealer ai cumparat-o ? ca parca mi se pare unpic cam scumpa
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-06, 17:19   #12
BabyBlue_EVO

Presedinte Evolution Crew

Stage 5

BabyBlue_EVO's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Evolution Crew]

shi vrei sa faci ceva la ea?
BabyBlue_EVO is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 23:28   #13
Buzdugan002

Stage 1

asa...am pierdut parola de la primul user.

Anyways..are ceva ca-i bag si eu un 90-100 ? hai 110km/h ?

Sunt si eu la inceput si infierbantat dupa viteza
fu asta seara orasul liber...ii dadui un 90km/h pana dadui intr-o groapa si se intrerupse cdplayer-ul...FMM DE STRAZI PROASTE !!!

Am inteles ca nu trebuie s-o fortzezi..asta in ce consta ? viteza mare sau turatzii mari la motor. In cartea ei zice ca are cuplul 2800rpm...si eu schimb pe la 2200-2300 MAXIM 2500. Sper ca e bine..sau la amandoua..nici s-o turezi nici sa bagi viteza in ea...but it's impossible ...
Buzdugan002 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 23:32   #14
Buzdugan002

Stage 1

Quote:
Originally Posted by BabyBlue_EVO
shi vrei sa faci ceva la ea?
Nu fac nimic la ea...e strictly family car si s-o plimb pe gagi am boala vitezei dar nu ma apuc acum s-o modific...am luat-o si noua ...
Buzdugan002 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 23:35   #15
Alexutzzz

Stage 5

Alexutzzz's Avatar

poti sa depasesti si 120 chiar daca e rodaj dar usurel nu e problema am avut si eu masini noi si stiu stai fara grija
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -