va mai aduceti aminte de asta super haios cum a scris saracu atatea lucruri si ne -a lasat cu ochii in soare pardon monitor in ceea ce priveste pozele super teapa
Salutare lume!
Ma numesc Costin, am 17 ani, si de ceva timp am devenit pasionat rau de tot de masini. Tata a cumparat o Dacia 1310 pe carburatie in 1998 (noua din fabrica). Pana acum un an nu m-a interesat deloc acest domeniu: masina. Tata e foarte priceput la mecanica. L-am tot vazut ca facea tot felul de modificari masinii dar nu m-a interesat. E foarte pasionat de acest domeniu. Mai bine zis de tot ce tine de domeniul curselor, liniutzelor cum se zice Este fan impatimit al lor, ba chiar i-a fost si suspendat carnetul de vreo 2 ori la curse ilegale. Ca orice impatimit nu s-a lasat de sportu asta. Bani avea destui cand s-a gandit sa isi ia o masina, dar nu a luat ceva strain bmw, mercedes etc. A preferat sa isi cumpere o masina romaneasca si sa incerce \"sa faca senzatie\" cum zice el. A modificat ce a modificat la ea si s-a cam plictisit. Din ce am inteles io ii modificase sasiul si i-a pus cardan de Dacia Papuc ca sa o faca cu tractiune integrala, discuri si pe spate cu tot cu frane, 2 carburatoare Webber etc. Nu mai stiu exact. V-am zis ca nu ma pricep deloc aproape Oricum mesterea mereu cand avea timp liber, chiar si 15 minute. Intr-o zi i-a venit o idee: nu ii conveneau piesele romanesti si ce putea sa faca cu ele asa ca s-a gandit sa o modifice in alta tzara. Acum 3 ani a plecat in Stockholm sa incerce sa faca ce nu a mai facut nimeni. Masina la ora actuala arata foarte mult diferit de original. Caroseria a fost modificata la greu. Mai bine zis toata masina a fost refacuta de tot: botu e mai lung cu vreo 20 de cm, toata masina e mai lata cu vreo 30 cm (aproximativ), portbagajul modificat, mai inalt, bara pe comanda fatza si spate din fibra de sticla, faruri si stopuri de la alte masini,nu stiu care exact

. Deci sa incep: motorul este luat de pe un Mitshubishi 3000 GT, de aia i-a si marit compartimentul; cutia este luata de pe alta masina, cardanul de pe spate a fost scos pt ca l-a rupt o data din cauza puterii motorului cica (nebun om ) si ca nu mergea prea bine la viteze mari (pierdea la treptele superioare cica). Capota este facuta pe comanda la fel ca si aripile pe fatza care sunt mai lungi si mai late ca sa poata intra rotzile. A pus cauciucuri Toyo pe jenti Valbrem de 18 inci pe 5 prezoane, cele pe spate fiind mai late. Bara pe fatza este facuta pe comanda la Rieger la fel ca si cea de pe spate. Masina initial era Alb-10 sau Alb-Boreal acum fiind un fel de alb-boreal cu o usoara tenta de albastru metalizat. Parbrizul si luneta sunt turnate pe comanda si sunt ionizate. Oglinzile sunt luate de pe Bmw M3 si au semnalizatorul incorporat, manerele usilor sunt de golf 4 si sunt adaptate pe usile originale, inkidere centralizata cu telecomanda direct pe cheie, bord de Ford Mustang complet cu toate cesurile si butoanele, scaune Sparco, volan Momo, pedale Momo, schimbator si frana de mana Momo. Discuri venitilate din ceramica adaptate si pe fatza si pe spate cu tot cu etriere si ce tzine de frana. Oricum sunt enorm de multe de spus despre aceasta masina , mai bine zis hibrid dar din pacate io sunt prashtie la mecanica. O sa il pun pe tata sa ii faca o descriere super detaliata. Are si un sistem de nos, cu 2 butelii pe locu din spate unde trebuia sa fie bancheta, si un imens sistem audio : un cd-player alpine cu 4x60W, magazie cu 50 cduri tot alpine; in spate in geam are 2 boxe ovale alpine, 2 rotunde magnat bullpower, woofer special facut la nu stiu ce firma construit direct in portbagaj, cu 2 difuzoare de 40cm bose, 4 amplificatoare de ultima generatie alpine V12, 2 pentru woofere si 2 pt celelalte difuzoare din masina; 2 boxe alpine in fatza plus tweetere alpine millenium dome : 2 pe bord, cate 2 in usi, 2 in spate sus in geam si 2 pe stalpii dintre usi. Kit neoane StreetGlow albastre sub masina, instalatie adaptata pt Xenoane si in faruri si in proiectoare. Inauntru are rollcage (parca, daca am retinut io bine) si a consolidat masina cu tevi in usi, in fatza motorului, in portbagaj, etc. Sasiul este modificat si el, consolidat si marit iar masina a ajuns la o greutate aproape dubla. Blitzur