Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Masina mea Dacia

Reply

Thread Tools
Old 13-03-11, 12:15   #31
Alex.T

Stage 4

Alex.T's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Re: Dacia 1310 ZRH (Javra)

Am mai observat de curand ca am rupt cauciucul de la piesa incercuita cu rosu (e de la roata). Nu stiu ce e piesa respectiva (capat de bara?)...

E belea mare daca, cauciucul ala e rupt? Cum se numeste bara?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cum.JPG
Views:	227
Size:	22.2 KB
ID:	1916091  
Old 13-03-11, 12:47   #32
Robert Coca
Peugeot Driver

Stage 5

Robert Coca's Avatar

Member of:
[4Rally]
[PEUGEOT]

Burduf planetara. Du-te si schimba-l ca dupaia se duce dracu planetara.
Robert Coca is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 14:50   #33
Thomas Everywhere

Stage 5

Thomas Everywhere's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alex.T View Post
Am mai observat de curand ca am rupt cauciucul de la piesa incercuita cu rosu (e de la roata). Nu stiu ce e piesa respectiva (capat de bara?)...

E belea mare daca, cauciucul ala e rupt? Cum se numeste bara?
aia e planetara si cauciucu e burduf. Daca il ai crapat, ai grija cat mai mergi cu ea ca sa nu-ti sara crucea din cap, odata sarita, sar acele tot, nu o mai poti face, ramai fara tractiune, eu am patit si noroc ca nu s-a intamplat departe, m-am dus acasa am luat planetara si am facut-o in drum. Trebuie sa eviti astfel de probleme sau cel mai probabil ar trebui verificata toata mecanica ca sa nu ai surprize neplacute.
Old 13-03-11, 15:55   #34
bv58bar

Stage 5

bv58bar's Avatar

nu mai speria omu'
ala e burduf de la planetara, daca s-a rupt iese vaselina si se uzeaza planetara mult mai repede........dar nu are cum sa sara din tripoda...
Old 13-03-11, 16:24   #35
Alex.T

Stage 4

Alex.T's Avatar

Member of:
[DACIA]

Bun, o sa ma bag azi pe sub ea sa vad ce mai are rupt... unde as putea sa le schimb si cam cat costa?
Alex.T is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 17:33   #36
1300wtf

Stage 2

1300wtf's Avatar

In spatele blocului,depinde cat costa burduful.
1300wtf is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 17:57   #37
Alex.T

Stage 4

Alex.T's Avatar

Member of:
[DACIA]

Eu nu ma pricep la din-astea, si la service nu m-as duce sa imi ia zeci de lei aiurea...
Old 13-03-11, 18:18   #38
Thomas Everywhere

Stage 5

Quote:
Originally Posted by bv58bar View Post
nu mai speria omu'
ala e burduf de la planetara, daca s-a rupt iese vaselina si se uzeaza planetara mult mai repede........dar nu are cum sa sara din tripoda...
in primul rand nu-l sperii si doar il atentionez, si daca se uzeaza planetara nu iese din tripoda? ce vorbesti tu acolo...mie mi-a sarit si am ramas fara tractiune, tot din cauza unui rahat de burduf, de cand luasem masina nu am facut o revizie la ea asa ca...in dacie nu prea poti sa spui ca nu se poate. Lasa-l sa schimbe la timp, asa isi rup toti gatu cu orice masina..." lasa ca mai merge".

@Alex: cumperi burduf nou de la magazin e vreo 15 lei maxim, mergi la un meserias care se pricepe la mecanica, mai mult de 50 60 lei nu cred ca te jumule..vezi si tu, la service is cam nenorociti pentru ce ai tu acolo...e o treaba de o ora maxim, ca pana se desfac toate alea...
Thomas Everywhere is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 18:47   #39
Alex.T

Stage 4

Alex.T's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by Thomas Everywhere View Post
@Alex: cumperi burduf nou de la magazin e vreo 15 lei maxim, mergi la un meserias care se pricepe la mecanica, mai mult de 50 60 lei nu cred ca te jumule..vezi si tu, la service is cam nenorociti pentru ce ai tu acolo...e o treaba de o ora maxim, ca pana se desfac toate alea...
Asta e ideea. Pe piesa dau 15 lei si pe mecanic dau 70 (in cazul fericit)...
Old 13-03-11, 19:13   #40
Thomas Everywhere

Stage 5

Quote:
Asta e ideea. Pe piesa dau 15 lei si pe mecanic dau 70 (in cazul fericit)...
pacat, ca nu te pricepi tu sa umbli la ea, ai economisii o gramada de bani. Asta e..decat sa ramai pe drum, mai bine dai bani si sti ca esti in siguranta...sti cum e..mai multi bani costa manopera decat piesele si investitia.
Thomas Everywhere is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 20:04   #41
Relu_GTT
Dacia Driver

Stage 5

Relu_GTT's Avatar

Member of:
[DACIA]

salut
lasa-mi id pe PM sa-ti zic unde poti sa mergi sa-ti schimbi burduful
Relu_GTT is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 21:14   #42
b08ygs
Dacia Driver

Stage 5

b08ygs's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Old School Cars]

Quote:
Originally Posted by Thomas Everywhere View Post
pacat, ca nu te pricepi tu sa umbli la ea, ai economisii o gramada de bani. Asta e..decat sa ramai pe drum, mai bine dai bani si sti ca esti in siguranta...sti cum e..mai multi bani costa manopera decat piesele si investitia.
Greu nu e sa-l schimbe, dar cand nu stie nici macar nu stie ce e un burduf de planetara, mai bine da banuu si il face cineva

Ca idee trebuie sa suspenzi masina, dai roata jos, depresezi pivotul de jos(daca e intepenit te vei chinui mult) scoti pana de la planetare de la cutie si ridici fuzeta si tragi planetara afara, de acolo nu este mare greutate, practic are doar o piulita de desfacut/insurubat, o pana de scos si 3 prezoane de desfacut/insurubat inapoi si schimbatul in sine a burdufului, DAR cum unele piese romanesti sunt sfiinte, o lucrare care la prima vedere pare simpla se dovedeste a fi o treaba de 2 ore....

Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie....
O batrana din '76
b08ygs is offline   Reply With Quote
Old 13-03-11, 21:28   #43
Alex.T

Stage 4

Alex.T's Avatar

Member of:
[DACIA]

Mie nu imi e frica de stat langa ea si chinuit 2 ore... Imi este ca nu stiu sa le pun la loc ori ce sa desfac... O sa ma pun maine ori poimaine sa vad ce rezolv... Desi sunt habarnist, recunosc... poate reusesc si nu mai dau banii la service si beau eu o bere
Old 13-03-11, 21:38   #44
b08ygs
Dacia Driver

Stage 5

b08ygs's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Old School Cars]

Quote:
Mie nu imi e frica de stat langa ea si chinuit 2 ore... Imi este ca nu stiu sa le pun la loc ori ce sa desfac... O sa ma pun maine ori poimaine sa vad ce rezolv... Desi sunt habarnist, recunosc... poate reusesc si nu mai dau banii la service si beau eu o bere
Daca nu ma insel pe zona tehnica apar niste tutoriale, rasfoieste si tu zona si poate inveti ceva, toata lumea a invatat odata nimeni nu sa nascut invatat

Si eu am invatat cand mi-am luat prima dacie si inca invat, asa ca nu este o rusine ca vrei sa inveti si ca esti habarnavist cum zici
b08ygs is offline   Reply With Quote
Old 15-03-11, 21:42   #45
B XX ADI

Stage 5

B XX ADI's Avatar

Member of:
[VW]
[DACIA]
[RENAULT]
[DreamWorks Club]

Daca e burduful spart nu sare nimic de acolo....doar ca incepe sa bata , putin cate putin..ba spre virajul spre partea cu planetara ba in cealalta parte...grav e cand incepe sa bata si cand mergi drept)...atunci poti sa zici "da ma merg cu frica ca raman in drum", oricum iti urez succes, bucura-te ca este o masina simpla, si o sa devii "mecanic" dara voie
https://forum.4tuning.ro/83-car-styli...e-chimica.html
CONTACT 0763096148
B XX ADI is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -