14-01-07, 16:50
|
|
Stage 2
|
Dacie din '80 din mm
M-am hotarat mai greu sa pun si eu Dacia mea aici , dar nevoia de sfaturi te impinge in pacat! 
Masina este din '80 luata de la unic propietar bunicul unui tanar care in ea decat benzina si cheie nu a bagat nimic.
Din 9 decembrie pana azi am schimbat pompa de apa si radiator ca erau varza si sarea antigelul de imi facea gaura in buzunar , saptamana viitoare se rezolva partea fata cu bucsaraiul si apoi ... in primavara cand e cald si bine am de sudat pe ea vreo 10 cm de cordon in 3 locuri. In rest masina arata bine exterior si pe dedesubt dar astept idei de bun gust pt modificare.Motorasul ei inca trage in draci ,adica in 400 de metri ajung la 80 kmh daca nu ma insala kilometrajul.
Bordul este cel original de dacie cu 3 ochii  si sincer as vrea sa il las asa eventual sa adaug niste modificari din fibra de sticla (un amic care lucreaza cu ea) pt dedesubtul lui eventual o consola centrala frumos facuta si acoperita ori cu o mocheta calumea ori cu piele intoarsa .
Cam atat deocamdata si sorry de poze dar aparatul ii la magazin inca si telefonul nu stie mai mult!
Acum arata altfel ca i-am schimbat gumele pe ea sunt unele de 165/80/13 pe fata si 165/70/13 pe spate iar scaunele din fata sunt luate dintr-un golf2 cred
|
|
|
14-01-07, 17:01
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA] [RENAULT] [VW]
|
Re: Dacie din '80 din mm
incearca sa mergi cu modificarile in stilul renault gordini sau muscle car, oricum sa pastrezi linia clasica a caroseriei.....parerea mea  )
|
|
|
14-01-07, 17:02
|
|
 Stage 5
Member of: [DACIA] [RENAULT] [Old School Cars]
|
e bine ca nu ai tabla cu probleme de genu fante sau indoituri d-astea ca se vedeau imediat pe negru.Tampoanele de ce nu le mai ai?
|
|
|
14-01-07, 17:10
|
|
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [DACIA] [MERCEDES]
|
frumoasa , sa o stapansti sanatos si fara incidente
|
|
|
14-01-07, 17:29
|
|
Stage 2
|
Tampoanele nu mai sunt demult io asa am luat-o , iar stilul va fii clar tip gordini.
Linii clasice fara bari de fibra sau plastic , fara spoiler sau alte magarii care la o masina clasica strica precum ciocanul la ou 
Am dat vorba la varu' meu din Pitesti ca am auzit ca acolo s-ar mai gasii ceva masca fata tip Renault 12 si musai vreau sa ii trag una de aia argintie iar la eventuala revopsire din primavara-vara ii trag si dungi gordini style.
In rest benzina , ulei , apa si talpa!
|
|
|
16-01-07, 20:52
|
|
 Stage 4
Member of: [DACIA]
|
Felicitari masina arata bine imi place ma bate gandul sa imi cumpar si yo una 1300 si sa o fac gordini style.
Multa bafta si ia aminte la cele spuse mai sus in posturi.
|
|
|
19-01-07, 16:28
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by dragonghost
Tampoanele nu mai sunt demult io asa am luat-o , iar stilul va fii clar tip gordini.
Linii clasice fara bari de fibra sau plastic , fara spoiler sau alte magarii care la o masina clasica strica precum ciocanul la ou 
Am dat vorba la varu' meu din Pitesti ca am auzit ca acolo s-ar mai gasii ceva masca fata tip Renault 12 si musai vreau sa ii trag una de aia argintie iar la eventuala revopsire din primavara-vara ii trag si dungi gordini style.
In rest benzina , ulei , apa si talpa!
|
c culoare vrei sa o faci?negru cum e acuma nu am vazut nimica si zic ca ar fi frumos
dar e decizia ta noroc in continuare
|
|
|
19-01-07, 21:17
|
|
Stage 2
|
Poze noi !
Deci , am facut rost de un aparat foto mai bun ca si telefonul , poze unde se vad si micile defecte pe care le are masina!
Astept idei sau solutii pt remedierea lor.
Culoarea ramane in schimb nu stiu ce sa aleg 3 straturi de vopsea + 3 de lac sau negru mat!?
Iar barile si jentile (doar cele de pe fata) vor intra la tratament de acoperire metalica cu crom sau nichel .Inca nu am gasit 2 jenti de canada superballon ca sa le inlocuiesc si pe cele de pe spate!
Probleme sunt:
- ridicarea portbagajului pe partea stanga(problema destul de comuna)
- distanta dintre aripa fata stanga si capota motor
- alinierea aripii stanga cu stalpul si usa stanga fata
- distanta dintre elementele de plastic care sunt pe langa far si aripa
- un alt loc unde as putea pune acel radiator suplimentar de sub bord
Deocamdata cam atat!Astept sugestii si comentarii.
Last edited by dragonghost; 19-01-07 at 21:21.
|
|
|
20-01-07, 10:33
|
|
 Stage 5
|
In legatura cu problemele tale:
- pentru portbagaj se demonteaza suportul pe care vine capota, dupa care se indoaie in interior cu atat cu cat sta mai in afara capota
- pentru problema cu distanta aripii stanga - probabil a fost schimbata candva. Se slabesc toate suruburile(2 de la usa, 5 de sus, 1 de jos(normal e un fier pus la surubul de jos pentru rigidizare, unde vine prinsa si bara fata) si se repozitioneaza aripa(ai nevoie de cineva care sa impinga/miste de aripa)
- pentru elementele gen grilaj faruri - slabesti suruburile, si au ele un mic joc. Repozitionezi. Daca nu e suficient, se pot largi putin gaurile(in lateral, in sus, in jos, in functie de cerinte).
Comentarii:
- manerele usilor nu sunt toate negre?( din ce vad eu, cea a soferului e cromata)
- mi-ar fi placut sa aibe tot oglinzi 1300.
Concluzii: Am ramas cam
Sa ai grija de ea! Merita!
|
|
|
20-01-07, 16:55
|
|
Stage 2
|
Manerele sunt cromate , dar in graba lor si poate la dorinta tanarului manerele au fost vopsite.O sa bat targu de vechituri sa caut unele elemente cromate cum ar fii manerele(sau le aplic un tratament de curatare cu diluant la actualele) , oglinzi originale , marginea cromata care vine pusa la plafon deasupra usilor , emblemele cu dacia si 1300 cromate care sa le montez din nou pe potbagaj ,marginea cromata care vine pe langa faruri , masca si cea de pe capota motor.
Mai este de lucru mult pana sa redevina gloria de alta data care a fost.Dar incet si bine se face lucru bun , mai ales ca acuma am ramas somer deci finante nu sunt.Dar trag sperante ca vor fii.
Am facut acuma seara inca niste poze de dedesubt sa va dati cu parerea.(pacat ca era umeda zona prin care am trecut si ii uda toata pe fund  )
Last edited by dragonghost; 20-01-07 at 16:58.
|
|
|
20-01-07, 17:16
|
|
 Stage 5
|
salut!
acolo la roata de rezerva...a fost pus petic pe interior, nu? Ar fi bine sa pui si din exterior, caci asa arata destul de urat.
a inceput sa iti crape antifonul, sau doar mie mi se pare?(ultima poza)?
ai carpe in praguri(gaurile de scurgere pt apa)? De cand? Cred ca ar fi timpul sa le scoti...
stii ce i-as pune eu daca as avea-o? Niste pasaje din alea de plastic, care vin montate in interiorul aripilor fata/spate, ca la masinile straine, sa nu intre apa/mizerie. Nu stiu daca exista pentru 1300, dar pentru 1310 stiu ca existau. Si chiar daca nu sunt elemente strict 1300, te vor ajuta enorm in protejarea impotriva ruginii.
parca incep sa imi doresc si eu sa fac rost de o 'batranica'...
|
|
|
20-01-07, 21:46
|
|
Stage 2
|
Intradevar la pasajul rotii de rezerva este varza !
Dar vine ea primavara si intra la facut.Iar carpele din lonjeroane sunt pt a nu curge uleiul afara  .
Aparatorile din aripi , de plastic sau fibra de sticla sunt urmatoarea achizitie pe ea!Dar odata sa schimb telescoapele spate ca sunt varza.
In plus vreau sa ii dau o perie de sarma si un grund bun anti rugina si la puntea spate ... daca nu cumva va sarii pe ea una de R18 sau R fuego
Last edited by dragonghost; 20-01-07 at 21:49.
|
|
|
20-01-07, 21:51
|
|
 Stage 5
|
mai taie din carpele alea, ca sunt foarte inestetice.
ai umplut lonjeroanele cu ulei (daca da, cati litri ai bagat?)
hai ca iese fainutz...
|
|
|
20-01-07, 21:54
|
|
Stage 2
|
Lonjeroanele nu stiu din ce data sunt umplute cu ulei si cat a intrat ... dar daca tine vreme asa macar 2-3 zile vor fii reumplute cu ulei de trensformator si puse dopuri de pluta de la sampanie ca am destule sau chiar de plastic (daca nu o sa il atace uleiul).
Aceasta masina sa cumparat in 09.12.2006 tocmai pt a fii refacuta cat de cat la standardul de odinioara!
E un vis de al meu mai vechi
|
|
|
21-01-07, 04:20
|
|
Stage 3
|
sal, am vazut "sistemul tau audio " .. boxa din mijloc m`a dat gata :P
pt viitor ai planuri shi pt muzik ??