Go Back   Forum 4Tuning > Car Styling > Tuning Design - Virtual Tuning > Styling by request - Idei de tuning pt masina ta

Styling by request - Idei de tuning pt masina ta Locul in care masina ta e tunata de membrii 4Tuning. Tu spui ce vrei si noi iti dam ideile!

Reply

Thread Tools
Old 09-05-09, 12:34   #1
dizzyluke

Stage 5

dizzyluke's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[AUDI]
[RENAULT]
Default Trabant Combi

De mult sunt pasionat de trabanturi...si m-a apucat nebunia si vreau sa-mi cumpar unul si sa-l fac

Intrebarea mea este: Care este cel mai puternic motor(asta include transmisie etc....) care poate sa incapa pe un Trabant Combi?

Multumesc anticipat
Old 09-05-09, 12:47   #2
CyberCSX
Banned

Stage 5

Default Re: Trabant Combi

Motor de VW Polo.

Ultimele trabanturi facute dupa unificare au avut pe ele din fabrica motoare de VW Polo.
Trebuie īnsa sa fi constient ca la unul din asta care pe vremuri avea motorasul īn 2 timpi trebuie facute o serie de ramforsari si īntari ca alt fel ti se rupa carutza-n drum.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-05-09, 12:59   #3
dizzyluke

Stage 5

dizzyluke's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[AUDI]
[RENAULT]

Aham. mersi pentru sfat
Vw Polo din ce perioada? si ce capacitate...?
dizzyluke is offline   Reply With Quote
Old 09-05-09, 13:10   #4
CyberCSX
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by dizzyluke View Post
Aham. mersi pentru sfat
Vw Polo din ce perioada? si ce capacitate...?
Cu placere !
Pai gīndestete si tu, din moment ce ultimul Trabant fabricat a parasit fabrica īn 1992, logic ca si motoarele de Polo folosite sīnt din aceasi perioada.
Oricum s-au fabricat foarte putine.
Productia cu motoare de Polo a mers numai 2 ani, din 1990 pīna īn 1992.
Old 13-05-09, 11:32   #5
Nautilus

Stage 5

Un motor de motocicleta de 600-750cc, impreuna cu un reductor si montat pe cutia de viteze de Trabant?...

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 13-05-09, 14:09   #6
CyberCSX
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by Nautilus View Post
Un motor de motocicleta de 600-750cc, impreuna cu un reductor si montat pe cutia de viteze de Trabant?...
De ce nu-i spui imediat sa-si puna motor de HAYABUSA pe trabant ca ce se poate la Smart se poate si la Trabbi.

Uite AICI de ex. ce face un SMART cu motor de Haya cu un Ferrari

Un Trabant cu motor de Haya poate face acelasi lucru
Old 13-05-09, 14:21   #7
Nautilus

Stage 5

E nevoie de un motor mic ca dimensiuni deoarece trebuie cuplat mai intai la un reductor 2:1 si apoi la cutia de Trabant. Cutiile de viteze moto nu pot furniza un cuplu motor suficient unui autoturism si nu au marsarier

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 13-05-09, 19:44   #8
dizzyluke

Stage 5

dizzyluke's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[AUDI]
[RENAULT]

Multumesc baieti pentru sfaturi. Stiam Smart-ul cu hayabussa insa cred ca e destul de greu si costisitor sa fac o asemenea transformare...
Old 13-05-09, 20:16   #9
CyberCSX
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by dizzyluke View Post
Multumesc baieti pentru sfaturi. Stiam Smart-ul cu hayabussa insa cred ca e destul de greu si costisitor sa fac o asemenea transformare...
Costisitor este procurarea motorului de Haya. Restul este demontare, dependent ce vrei sa faci. Īn fine.

Eu asi zice īn primul rīnd sa cauti sa-l restaurezi 1:1 asa cum e, un RK de la zero fara tuning exagerat ci decent fara sa īntreci masura la capitolul spoilere, eleroane, latiri si chiestii din astea.

Daca de ex. mergi pe GOOGLE PICS si dai īn SEARCH cuvīntul "trabbi" scris asa pe nemteste cu 2 x b ai sa gasesti enorm de multe poze de unde te poti inspira.
Old 13-05-09, 20:29   #10
dizzyluke

Stage 5

dizzyluke's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[AUDI]
[RENAULT]

Da. Ai dreptate.
Sunt pasionat de performante, nu neaparat de tuningul exterior.
Sper ca dupa ce voi procura trabbi-ul(prin vara) sa pot sa-i fac ceva demn de respect
Old 13-05-09, 20:45   #11
CyberCSX
Banned

Stage 5

@ dizzyluke

Vrei sa-ti spun ceva sincer de tot?

Lasa-l dracului de trabant si gīndeste-te la Dacia 500 LASTUN.
Īti spun si de ce:

Īn sectorul fostei germanii democrate este īnca plin de trabanturi. Sīnt sute de cluburi cu masini restaurate pīna la chici-uri de tot felul. De la trabanturi pe senile pīna la TRABBILAC trabant īn design stil cadilac:

Trabantul nu este ceva deosebit si nici ceva rar īn schimb Lastun-ul este extrem de rar. S-au produs din 85 pīna īn 90 aprox 5000 de unitati daca nu ma īnsel.

Sa prinzi unul din asta īn stare originala, sa-l restaurezi asa frumos de la zero de tot, o vopsea cu efect, ceva perlmut, un motor (accesoriile pe līnga el) nichelate de-ti ia ochii, o functionare perfecta ar fi mult mai mult de admirat si ar fi īntr-adevar o raritate decīt o bomba din asta de plastic nemteasca de care-i plina lumea.
Old 14-05-09, 19:09   #12
dizzyluke

Stage 5

dizzyluke's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[AUDI]
[RENAULT]

Sunt de acord cu tine insa nu imi doresc sa fiu chiar atat de "unic".

Trabantul pe care l-am avut in familie acum cativa ani buni m-a facut sa indragesc mult aceasta masina, si de aceea imi doresc una.

PS: Rog mult pe 4tuning-isti sa-mi recomande si sa-mi prezinte trabanturi de vanzare, intrucat pe net oferta cam lasa de dorit. Dau o bere(fara alcool pentru conducatori)
Old 07-06-09, 00:29   #13
MirceaWkC

Stage 4

frumos ar fi si un fiat 126p...cred ca este mai usor de gasit decat un trabant sau decat un lastun si este mai usor de montat motorul de motocicleta(cred eu nu stiu exact deoarece nu ma pricep si cred k nu ar trebui sa vorbesk)deoarece il are amplasat in spate...vad k iti place foarte mult trabantul asa ca bafta cu proiectul

Last edited by MirceaWkC; 07-06-09 at 00:34.
MirceaWkC is offline   Reply With Quote
Old 21-06-09, 16:21   #14
Micu' AKE

Stage 1

Dace vrei trece prin Bucuresti undeva in zona Berceni mai precis IRA este un nene care are la dezmembrat +la vanzare Trabbi diferite modele
Bafta la proiect in continuare !
Micu' AKE is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -