Un raliu de antrenament
- Locul 4 la grupa A, locul 12 la general *
- 605 Euro strânşi pentru campania „Race and Help”
- Următoarea etapă: Raliul Iaşiului (22 – 24 mai)
Alex Filip a terminat primul raliu pe asfalt, după o pauză de 8 luni, pe locul 4 la grupa A şi pe locul 12 în clasamentul general. „Dinamobilul” a ajuns, fără probleme la sosire, şi a strâns 605 Euro pentru Fundaţia Hospice „Casa Speranţei”.
Etapa de la Timişoara, a doua din Campionatul Naţional de Raliuri 2009, a fost prima pe asfalt, după o pauză de 8 luni, pentru echipajul cu numărul 79. Alex Filip şi Bogdan Iancu au avut un început perfect şi după super specială se aflau pe poziţia a doua la grupa A şi pe locul 7 în clasamentul general. „În prima zi totul a mers excelent şi am fost foarte încântat de „Dinamobil”, noua poreclă a modelului Citroen C2 R2, şi de colaborarea cu Bogdan, noul meu copilot”, a spus Alex Filip, după ziua de vineri din Timis Rally 2009.
În ziua a doua, în care au fost programate 14 probe speciale, Alex Filip a resimţit din plin lipsa de antrenament şi de teste cu masina de curse. „M-am trezit repede după entuziasmul din prima zi. Pe primele patru probe din ziua a doua am mers foarte prudent pentru că nu m-am simtit deloc confortabil pe virajele alunecoase. Pur şi simplu nu am reuşit să-mi intru în ritm şi să am încredere în maşină. În plus, la recunoaşteri, nu am scris corect speciala Nădrag, proba cheie a raliului care s-a parcurs de două ori, unde am şi pierdut orice şansă de a termina pe podium”, a spus Alex Filip, în primul parc de service din ziua a doua.
În aceste condiţii, etapa de la Timişoara s-a transformat într-un test în regim de cursă. Alex Filip şi Bogdan Iancu au mărit progresiv ritmul şi în final au terminat raliul pe poziţia a patra în clasamentul grupei A şi pe locul 12 în clasamentul general. „M-am înţeles foarte bine cu noul meu copilot încă de la primul raliu, dar mai avem nevoie de ceva timp pentru a ne acomoda complet. Echipa de asistenţă de la Colina Motors şi-a făcut treaba perfect şi nu am avut nicio problemă tehnică. Singura problemă a fost lipsa unor teste înaintea acestei etape. Am fost nevoiţi să folosim acest raliu şi pe post de teste pentru etapele viitoare şi sunt mulţumit de progresul făcut. Nu sunt mulţumit cu rezultatul final, pentru că aş fi vrut să ne clasăm măcar pe podium la grupa A”, a spus Alex Filip, la finalul etapei de la Timişoara.
Odată cu etapa de la Timişoara, echipajul cu numărul 79 a demarat şi campania „Race and Help”: la fiecare cursă, sponsorii lui Alex Filip vor dona câte 5 Euro pentru fiecare kilometru de probă specială parcurs, în scopuri caritabile. Astfel, la Timis Rally, în contul „Race and Help” s-au adunat 605 Euro. „Chiar dacă s-au anulat două probe speciale, am decis, împreună cu Coza Advertising, unul dintre sponsorii noştri, să donăm toată suma Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei” Braşov”, a mai adăugat Alex Filip.
Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop este programată în perioada 22 - 24 mai pe probele speciale din jurul Iaşiului. „Ştiu că Alex Filip se simte mult mai bine pe macadam şi sunt sigur că în Raliul Iaşiului ne vom lupta pentru un loc pe podium. Urmează o pauză de o lună în care avem programate şi câteva sesiuni de teste şi sunt sigur că vom fi mult mai bine pregătiţi pentru cursa de la Iaşi”, a spus şi Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79.
REZULTATE – TIMIS RALLY 2009 ( etapa a 2-a din 8 ) - GRUPA A *
1. Edwin Keleti/Victor Ponta – Renault Clio 10
2. Lucian Garbacea jr/Mihai Lazarescu – Citroen C2 R2 + 00:35,5 8
3. Ernest Mullner/ Eugen Pop– Skoda Fabia RS TDI + 00:35,5 6
4. Alexandru Filip/Bogdan Iancu - Citroen C2R2 + 01:35,9 5
5. Alexandru Mitroi/Sorin Colceriu – Honda Civic Type R + 03:12,4 4
6. Cristian Enache/Marius Paunescu – Renault Clio RS + 03:36,4 3
7. Szabo Csongor/Marcus Andreoiu – Peugeot 206 + 04:06,0 2
8. Bogdan Barbu/Sebastian Barbu – Renault Clio + 07:19,0 1
Clasament general – grupa A (dupa Timis Rally 2009):* 1. Alexandru Mitroi 14 puncte, 2. Lucian Garbacea jr 14 p, -. Ernest Mullner 14 p, 4. Edwin Keleti 10 p, 5. Lucian Garbacea 5 p, -. Alex Filip, 5 p, 7. Nistor Duval 4 p, 8. Ciprian Savu 3 p, -. Cristian Enache 3 p, 10. Adrian Dragan 2 p, -. Szabo Csongor 2 p, 12. Mircea Calin Bucur 1 p, -. Bogdan Barbu 1 p.
În 2009, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu contează pe sprijinul partenerilor: Orange România, Citroen România, Coza Advertising, Converse şi Colina Motors.
*rezultate provizorii până la omologarea lor de către FRAS