Un început perfect
- Locul 2 la grupa A, locul 7 la general *
- „Dinamobilul” a făcut senzaţie
- Farul Constanţa – FC Dinamo: 1 - 4
Vineri a fost o zi perfectă atât pentru echipajul 79, Alex Filip/Bogdan Iancu, cât mai ales pentru FC Dinamo care a învins, în deplasare, echipa Farul Constanţa cu scorul de 4 la 1.
Prima zi din Timis Rally 2009 a fost una perfectă pentru Alex Filip şi Bogdan Iancu. Echipajul cu numărul 79 a parcurs super speciala cu timpul de 1 minut, 33 secunde şi 9 zecimi, ocupând la final poziţia a doua în clasamentul grupei A şi poziţia a 7-a în ierarhia generală. „Etapa de la Timişoara a început perfect pentru noi. M-am înţeles foarte bine cu Bogdan, noul meu copilot, iar maşina, Citroen C2 R2 de grupa A, a funcţionat fantastic. Timpul de astăzi nu este foarte important, pentru că greul urmează abia mâine când sunt programate 14 probe speciale. După cum au mers lucrurile azi, am şi mai multă încredere în maşina şi în copilotul meu”, a spus Alex Filip, la finalul primei zile din etapa de la Timişoara.
„Dinamobilul”, aşa cum a fost poreclit Citroen-ul C2 R2 cu care echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu concurează şi anul acesta în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, a făcut senzaţie la Timişoara. „Maşinuţa noastră arată ca o minge de fotbal şi, sincer, aveam ceva emoţii pentru că, aici la Timişoara, pasiunea pentru acest sport este foarte mare. Am fost plăcut surprins, şi le mulţumesc pentru acest lucru, atunci când suporterii de pe margine au aplaudat, chiar dacă logo-ul clubului Dinamo este afişat mare pe maşină”, a mai spus Alex Filip.
Ziua de vineri a fost una perfectă şi pentru FC Dinamo. Chiar dacă echipa condusă de Mircea Rednic a fost condusă cu 1-0, după autogolul lui Simao, dinamoviştii au revenit şi s-au impus, la final, cu scorul de 4 la 1, prin golurile marcate de Cristea, Dănciulescu, Torje şi Niculescu. „Sper să avem şi noi un final la fel de bun ca cel al echipei de fotbal. Sâmbătă este o zi grea şi trebuie să rămânem concentraţi până la final. Îmi doresc să câştig lupta la grupa A şi sper că nu vom avea niciun fel de probleme tehnice”, a mai adăugat Alex Filip.
Sâmbătă, în ziua a doua a Timis Rally, sunt programate 14 probe speciale cu o lungime totală de 119,7 kilometri. Startul oficial se va da din Lugoj, la ora 09:00, iar sosirea este programată la ora 18:55 în aceeaşi localitate.
În 2009, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu contează pe sprijinul partenerilor: Orange România, Citroen România, Coza Advertising, Converse şi Colina Motors.
* rezultate provizorii până la omologarea lor de către FRAS