Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply

Thread Tools
Old 15-04-09, 10:36   #1
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Daniel Onoriu: “Pata de ulei şi neinspiraţia m-au lăsat pe doi”

Daniel Onoriu: “Pata de ulei şi neinspiraţia m-au lăsat pe doi”

La etapa de la Câmpulung desfăşurată în acest week-end, Daniel Onoriu a obţinut a doua poziţie a podiumului. Deşi s-a prezentat la start cu o maşină refăcută, problemele tehnice nu au lipsit. Cu toate acestea, lângă el a fost tot timpul Florin Petrescu (AXINTE din grupul Vacanţa Mare), care l-a încurajat în cursă.

În acest week-end a avut loc la Câmpulung o controversată etapă de viteză în coastă. Deşi piloţii au aflat de acceptul desfăşurării ei abia vineri seara, aceştia s-au aliniat în număr mare la start. Printre ei, şi câţiva protagonişti importanţi ai luptei pentru podium din sezonul trecut. Daniel Onoriu a luat startul cu aceeaşi maşină din 2008, dar mult revizuită. “S-a muncit la maşină foarte mult, am schimbat foarte multe piese, am uşurat-o, am cosmetizat-o. O muncă de câteva luni şi ceva bani investiţi. Abia am aşteptat etapa de la Câmpulung să o pot testa, să văd cum s-a transformat”, ne-a declarat Daniel.

Lângă el, pe toată durata desfăşurării curse, a stat Florin Petrescu (Axinte), care a şi simţit în una din urcările de teste puterea maşinii. “Am venit să-l încurajez pe Daniel şi am ales să-mi petrec ziua de nume aici, la Câmpulung, tocmai pentru a putea să simt emoţiile cursei alături de echipa lui”, ne-a mărturisit Florin.

În primele manşe cronometrate Daniel e resimţit primele probleme, maşina manifestând probleme de frânare. “Se blocau frânele pe spate. Eu am comandat anul acesta frâne noi, dar nu au ajuns până acum”. În prima urcare de concurs, Daniel a avut o nouă problemă la cutia de viteze: “Din toate piesele posibile, fix cutia de viteze nu am mai revizuit-o. Ea este aceeaşi de anul trecut şi efectiv îmi sărea din treapta întâi de viteză. Pentru a putea verifica ei mai bine ce se întâmplă, am cerut să plec ultimul în a doua urcare de concurs. O decizie neinspirată, pentru că nu am apucat să mai fac a doua urcare din cauza acelui accident”, a declarat Daniel Onoriu.

Lupta s-a terminat pentru Daniel înainte de a-şi putea lua revanşa, din cauza unui accident în urma căruia a rezultat un motor spart şi o pată de ulei pe o porţiune foarte mare din traseu. “Aştept şi celelalte etape. Sper să nu mai existe problemele organizatorice care au marcat începutul acestui an competiţional de viteză în coastă şi atrag atenţia pe această cale celor în drept că noi, piloţii, trebuie să fim prioritate pentru cei care au pe mână soarta acestui sport. Mulţumesc celor care sprijină în mod real motorsportul, echipei mele, cât şi partenerilor din acest an: restaurantul Il Corso, SKN, cei care se ocupă acum de setările electronice ale maşinii, X-motors, in PRogress şi bineînţeles, ONO Nord Construct”, a concis pilotul bucureştean.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Axinte_Daniel2.jpg
Views:	607
Size:	51.7 KB
ID:	878837   Click image for larger version

Name:	Florin_Petrescu.jpg
Views:	540
Size:	132.1 KB
ID:	878838   Click image for larger version

Name:	podium.jpg
Views:	568
Size:	208.6 KB
ID:	878839  

Old 15-04-09, 17:12   #2
rAdU87

Stage 5

rAdU87's Avatar

Member of:
[Fiat]
Default Re: Daniel Onoriu: “Pata de ulei şi neinspiraţia m-au lăsat pe doi”

a fost frumos .. oricum.. pare rau ca nu a castigat poate la anu ..
rAdU87 is offline   Reply With Quote
Old 15-04-09, 18:15   #3
Gabone22

Stage 2

Prezent duminica , inafara k a fost un pik cam friguletz dimineata a fost chiar frumos
nush ce se aude... cred k aceasta etapa o sa se anuleze... rog pe cineva daca are mai multe amanunte sa ma lamureasca si pe mine
Gabone22 is offline   Reply With Quote
Old 15-04-09, 21:25   #4
Cr0c0 F

Stage 5

Cr0c0 F's Avatar

lasa ca si locul 2 e lux la anu va fi macar mai bogat cu experienta capatata felicitari! la anu te vrem pe 1!
Cr0c0 F is offline   Reply With Quote
Old 17-04-09, 16:09   #5
ono41

Stage 5

ono41's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by Cr0c0 F View Post
lasa ca si locul 2 e lux la anu va fi macar mai bogat cu experienta capatata felicitari! la anu te vrem pe 1!

Etapa de saptamana trecuta a fost facuta de ACR si s-a punctat in ACR, anul acesta in calendarul FRAS apare o dubla la Campulung asa ca sper sa-mi iau anul acesta revansa si sa-mi imbunatatesc cu mult timpii.
Old 17-04-09, 20:34   #6
rAdU87

Stage 5

rAdU87's Avatar

Member of:
[Fiat]

pai sa vi mai des pe la c-lung .. te mai antrenezi :P
rAdU87 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -