Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 27-03-09, 12:28   #1
Cosmin Arsene

Stage 5

Member of:
[REDACTOR 4TUNING]
Default Clienţii înapoiază maşinile către firmele de leasing

Clienţii înapoiază pe repede înainte maşinile către firmele de leasing

Avem informaţii de pe piaţa leasing-ului auto, iar veştile nu sunt deloc îmbucurătoare: numărul de bunuri, în special maşini, aflate în leasing şi care au fost rescuperate de companii a ajuns la 3.000 în doar ultimele luni, comparativ cu câteva sute în tot anul trecut, potrivit Ziarului Financiar.

Leasing-ul se confruntă acum cu un regres destul de pronunţat, în această perioadă înregistrându-se cel mai mare val de recuperări de bunuri din istoria pieţei.

Este redundant să mai adăugăm că recuperările de bunuri reflectă situaţia economică în scădere a oamenilor, care nu îşi mai pot permite să plătească maşina sau utilajul achiziţionat în leasing, mai ales dacă punel la socoteală şi diferenţa de curs leu-euro ce s-a accentuat de la începutul anului 2009.
Directorul general al TBI Leasing, Florentina Mircea, declară:

“Singura cauză este situaţia economică de acum, dovada fiind faptul că nu a mai existat aşa ceva în leasing. Recuperările sunt direct proporţionale cu situaţia economiei. Au fost şi în trecut reposedări de bunuri de la clienţi, dar niciodată într-o asemenea măsură. În prezent avem în stoc circa 120 de maşini şi echipamente recuperate, în timp ce în anii trecuţi aveam maximum 20-30 de bunuri (...) A fost panică de la sfârşitul anului trecut, când clienţii au preferat să dea maşina, cheia şi talonul şi să spună «Gata, am scapat!».”

Spusele directorului TBI Leasing sunt confirmate şi de Dan Constantinescu, director executiv responsabil de vânzări în cadrul UniCredit Leasing, cea mai mare companie de profil pe piaţă: “Sigur că noi incercăm să ajungem la o înţelegere, dar dacă clientul nu mai poate plăti se trece la reposedare. Sunt mult mai multe cazuri decât în trecut, la noi numărul reposedărilor s-a dublat.” În ultimele luni, UniCredit Leasing a recuperat 130 de maşini de la clienţi.

Este o situaţie dificilă atât pentru client, care nu pierde doar bunul, ci şi avansul şi toate ratele plătite până la acel moment, dar şi pentru firmele de leasing care afişează pe site-urile lor o rubrică nouă de „oferte speciale" cu maşinile şi echipamentele pe care le-au recuperat, în încercarea de a le revinde cât mai repede.

Dacă aţi trecut printr-o astfel de experienţă sau ştiţi mai multe detalii interesante despre acest subiect, nu ezitaţi şi exprimaţi-vă pe forum. Aştept să vă citesc.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	parcare-leasing.jpg
Views:	2542
Size:	153.7 KB
ID:	849128  
Cosmin Arsene is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 12:34   #2
david_makaidj

Stage 5

david_makaidj's Avatar

Default Re: Clienţii înapoiază pe repede înainte maşinile către firmele de leasing

asta nai ce sa faci e criza
david_makaidj is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 13:18   #3
apache

Stage 5

apache's Avatar

Default Re: Clienţii înapoiază pe repede înainte maşinile către firmele de leasing

nasol e ca nu iti iei nici un ban inapoi de la leasing...isi iau firmele de leasing bani la greu la treaba asta...motvi de bucurie
apache is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 13:21   #4
allexutzzu

Stage 5

allexutzzu's Avatar

e din ce in ce mai trist...nu stiu cum am putea sa scapam de criza asta, atat timp cat avem la conducere niste ordinari, alesi...........tot de noi...
allexutzzu is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 13:59   #5
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Sunt două probleme aici: Una e tipic românească, de lipsă de educaţie financiară şi de cultură a economiei de piaţă. -> Oamenii s-au îndatorat din snobism, şi doar apoi din necesitate, iar cum priorităţile s-au schimbat, noile priorităţi le condamnă la dispariţie pe cele vechi: scapi de maşina scumpă ce nu îţi e vitală şi plăteşti ratele la casă sau supravieţuieşti în continuare altfel cumva. O altă latură e limita de îndatorare: prostia sau necunoştinţa i-a făcut să se îndatoreze cu 90% din venit, de multe ori, şi acum, când nivelurile veniturilor tuturor scad, apare lipsa de lichidităţi şi automat insolvenţa, apare disperarea, şi arunci tot ce te împovărează, ca să scapi.
A doua problemă e la fel de dureroasă şi de tipică României: politica firmelor de leasing şi a băncilor, care profită de larga complicitate şi incompetenţă generalizată a statului român prin rate mărite la disperare pentru susţinerea companiilor-mamă aflate in colaps, prin comisioane noi şi taxe inventate peste noapte, şi rezultatul e pozitiv pentru ei, per ansamblu, întrucât numărul de clienţi care cedează bunurile este mic vis-a-vis de cei care plătesc întregul contract.
Încă o observaţie: Nu TBI Leasing ar trebui să se plângă, ei sunt una din cele mai agresive, incorecte şi necinstite firme de leasing din România, iar contractele lor sunt printre cele mai mişelesc făcute, sistemul lor te îngroapă pur şi simplu dacă ai greşit ceva, iar despre returarea anticipată nici nu poate fi vorba,decât cu plata a 70% din dobânda totală şi a unor comisioane atât de mari încât e mai rentabil să plăteşti conform scandenţarului. O simplă căutare pe google îmi confirmă spusele fără probleme

Last edited by aleks; 27-03-09 at 14:02.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 15:32   #6
srn_86
Banned

Stage 5

bineinteles ca firmele de leasing se scot cel mai bine deoarece raman cu avansul si ratelele pana la inapoierea autoturismului de catre client si la revanzare mai iau alt avans
srn_86 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 18:39   #7
jambon

Stage 5

jambon's Avatar

Default Re: Clienţii înapoiază maşinile către firmele de leasing

fratilor si eu am leasing dar din fericire inka mai am putere sal platesc da leas da fok eccrocilor astia miau facut o rata de ma doare capu numai bine
jambon is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 20:34   #8
AdrianC4

Stage 4

stiti care e partea naspa.. si-au luat unii leasing cu avans mic... au dat si ei 3000lei si si-au luat logan de 7000 euro... ce zice omu.. decat sa dea 600 lei rata, da masina inapoi, pierde 3000 lei aia initiali si are 600 lei in plus pentru mancare si intretinere..
Credeti-ma, cu 600 lei pe luna, ma plimb cu taxiul in fiecare week-end si raman bani.. Plus ca la o masina mai trebuie benzina, RCA, casco etc...

Una peste alta, cei care si-au luat si ei o masina ca asa e trendul, ajung la concluzia ca nu e chiar asa de usor sa o mentii...
Slava domnului, cand mi-am luat eu C4 am dat avans 50 la suta si am rata de 100 euro! Am prieteni care dau 700 lei pe un Logan, pe luna! NU merita, e prea mare chinul!
AdrianC4 is offline   Reply With Quote
Old 28-03-09, 08:14   #9
bogdanelmv

Stage 2

bogdanelmv's Avatar

mi`am luat acum vreo 4 luni un ford tranzit connect in leazing de la o firma de leazing din Iasi. am platit un avans de 5000euro. mi-au trimis masina, neinmatriculata bineinteles. taxa e de 120mil lei vechi. facusem tot posibilul sa achit taxa, dar aia de la leazing m-au sunat si cica se le mai trimit inca 2000euro, pt ca euro a crescut si avansu s-a marit. le-am trimis si banii aia. acum masina sta in fata casei, dupa 2 randuri de numere rosii, pentru ca nu am cum sa fac rost de bani, masina aia daca sta pe loc NU AM CUM SA PRODUC. nu dau atatia bani pe taxa. am sunat la firma de leazing sa vina sa-si ia masina, au zis ca vine cu o platforma. cat despre bani, o sa ii recuperez pe toti in afara de comisioane, alea insemnand maxim 500euro. cu banii innapoiati si cu banii care ii dadeam pe taxa, ma duc la Ploiesti si imi iau 2 logan van, chiar daca nu`mi place deloc masina, dar pentru firma e OK. va salut.
bogdanelmv is offline   Reply With Quote
Old 28-03-09, 09:20   #10
snookye

Stage 3

snookye's Avatar

e urat de tot..problema e bineinteles ca romanul nu sta se analizeze situatia in profunzime..gata isi face creditul maxim raportat la venit..isi cumpara masina si gata..fericit omu...pana cand se vede cu rata la banca din ce in ce mai mare..costurile de intretinere cresc(benzina, consumabile, rca, casco)si apoi trebuie sa mai si traiesti..iar cu bancile si firmele de leasing..am vazut un renault clio symbol penultimul model scos la vanzare de o banca tot din cauza ca cineva nu a platit ratele..cereau in jur de 18mii pe un clio amarat
Old 28-03-09, 12:54   #11
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
Sunt două probleme aici: Una e tipic românească, de lipsă de educaţie financiară şi de cultură a economiei de piaţă. -> Oamenii s-au îndatorat din snobism, şi doar apoi din necesitate, iar cum priorităţile s-au schimbat, noile priorităţi le condamnă la dispariţie pe cele vechi: scapi de maşina scumpă ce nu îţi e vitală şi plăteşti ratele la casă sau supravieţuieşti în continuare altfel cumva. O altă latură e limita de îndatorare: prostia sau necunoştinţa i-a făcut să se îndatoreze cu 90% din venit, de multe ori, şi acum, când nivelurile veniturilor tuturor scad, apare lipsa de lichidităţi şi automat insolvenţa, apare disperarea, şi arunci tot ce te împovărează, ca să scapi.
A doua problemă e la fel de dureroasă şi de tipică României: politica firmelor de leasing şi a băncilor, care profită de larga complicitate şi incompetenţă generalizată a statului român prin rate mărite la disperare pentru susţinerea companiilor-mamă aflate in colaps, prin comisioane noi şi taxe inventate peste noapte, şi rezultatul e pozitiv pentru ei, per ansamblu, întrucât numărul de clienţi care cedează bunurile este mic vis-a-vis de cei care plătesc întregul contract.
Încă o observaţie: Nu TBI Leasing ar trebui să se plângă, ei sunt una din cele mai agresive, incorecte şi necinstite firme de leasing din România, iar contractele lor sunt printre cele mai mişelesc făcute, sistemul lor te îngroapă pur şi simplu dacă ai greşit ceva, iar despre returarea anticipată nici nu poate fi vorba,decât cu plata a 70% din dobânda totală şi a unor comisioane atât de mari încât e mai rentabil să plăteşti conform scandenţarului. O simplă căutare pe google îmi confirmă spusele fără probleme
ai mare dreptate dar mai sunt si alte motive automobilu a ajuns sa fie un etalon al starii de bunastare pentru unii daca ai 1 miliard in banca nu stie nimeni daca iti iei o masina de 1 miliard toata lumea o sa te vada..alt motiv ar fi ca prin salarii nu o sa ajungi niciodata sa iti iei o masina cu banii jos deci ramane ori creditu bancar ori leasingul...si eu stiam ca leasingul era cea mai avantajoasa cale de achizitie a unui autoturism..
Old 28-03-09, 15:01   #12
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by adrian78bmw View Post
prin salarii nu o sa ajungi niciodata sa iti iei o masina cu banii jos deci ramane ori creditu bancar ori leasingul...si eu stiam ca leasingul era cea mai avantajoasa cale de achizitie a unui autoturism..
este corect, însă o achizitie(de maşină, de casă, de telefon, de ceas, de ce vrei tu) o faci în măsura a ceea ce îţi permiţi. Dacă frustrările şi prostia i-au îndemnat pe mulţi să îşi ia mai mult decâţ îşi permit au pierdut pe două fronturi: 1-instituţiile de creditare serioase i-au respins, exact pe motivul ăsta, că nu îşi permiteau, şi aşa au ajuns la "leasing cu buletinul" gen TBI care îţi percep dobânzi de vorbeşti singur şi nu au nicio limită la comisioane şi alte subterfugii
şi 2- maşinile pe care şi le-ar fi permis la nivelul lor de câştiguri (nu ai să vezi un angajat neamţ cu S-klasse, mai degrabă un director cu Ford, dar în România toţi trebuie să avem mărci premium) probabil că nu ar fi fost o povară la plata ratelor nici măcar în condiţiile actuale, însă dacă şi-au luat numai avioane, acum normal că îndatorarea excesivă îi îngroapă.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 28-03-09, 17:52   #13
e4e | DOOREX

Stage 2

e4e | DOOREX's Avatar

Problema nu este ca isi scoate cineva o masina pe leasing ci ca isi scoate ceva care nu este pentru nivelul de trai la care se afla persoana respectiva. Am un vecin smecheras care se crede buricul pamantului ca a fost si el in spania la capsuni si hop si el si-a scos pe leasing un BMW 530 frumusel cu toate dotarile...peste 2 luni a cam ramas fara banuti pentru ca nu avea loc de munca si logic neplatind rata s-a trezid dimineata fara masina in fata casei...daca era baiat serios atunci isi cauta un loc de munca aici in Romania si daca vroia neaparat sa isi cumpere o masina noua pe leasing gasea el ceva mai ieftin pe care sa il poata si plati. Cam asa au facut aceia care au innapoiat sau le-a fost luata masina din fata casei.
Old 29-03-09, 12:01   #14
askhy

Stage 5

Daca nu mai este cu ce, nu mai este dom'le, ce sai faci, asta e criza
askhy is offline   Reply With Quote
Old 30-03-09, 02:35   #15
Fixius

Stage 5

Fixius's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Tuning International]
[MERCEDES]
[VW]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

un linck unde se pot licita aceste masini este ??
daca da.. astept P.M
Fixius is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -