Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Reply

Thread Tools
Old 18-03-09, 15:38   #1
Cosmin Arsene

Stage 5

Member of:
[REDACTOR 4TUNING]
Default Schimbări importante ale regulilor campionatului de Formula 1 de anul acesta:

Schimbări importante ale regulilor campionatului de Formula 1 de anul acesta:

Vă spun din prima, şi nu mai amān, pentru că e prea important: viitorul campion mondial de Formula 1 va fi cel care va cāştiga cele mai multe curse, titlul nemaifiind acordat īn funcţie de punctajul acumulat, aşa cum s-a īntāmplat īn 2008.

Astfel că, dacă noul sistem ar fi fost implementat anul trecut, Felipe Massa ar fi fost īncoronat cāştigător oficial şi nu Lewis Hamilton.

Dar, dacă doi sau mai mulţi şoferi (de F1, nu de altceva) termină sezonul competiţional cu acelaşi număr de victorii, titlul va fi īn continuare acordat acelui pilot care a acumulat cele mai multe puncte, se precizează īntr-un comunicat oficial al Federaţiei Internaţionale a Automobilismului (FIA).

Pentru cei īntr-adevăr pasionaţi de acest fenomen reprezentat de Formula 1, dar şi pentru atragerea de noi fani, FIA a mai decis publicarea greutăţii maşinilor imediat după īncheierea calificărilor, piloţii fiind de asemenea rugaţi frumos de către Federaţie, să treacă la acordarea de autografe şi interviuri.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	felipe-massa.jpg
Views:	670
Size:	278.5 KB
ID:	837110  
Cosmin Arsene is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 16:15   #2
norbi_bidi

Stage 5

norbi_bidi's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[KIA]
Default Re: Schimbări importante ale regulilor campionatului de Formula 1 de anul acesta:

va fi interesant... sa vedem cum se vor desfasura lucrurile cu noile reguli... asa se cam dau la o parte toate "planurile"... tot timpul erau planuri: intra la finish acum pe locul 2 si data viitoare pe locul 3 si tot pe primul loc e (s-au cam dus fazele astea)
off: ultima cursa de anul trecut (F1) a fost splendid... chiar merita Massa locul 1... dar nu a fost sa fie... in ultima curba s-a schimbat tot
Old 18-03-09, 16:20   #3
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default Re: Schimbări importante ale regulilor campionatului de Formula 1 de anul acesta:

mi se pare iara o mascarada pentru ai proteja pe cei de la ferrari..pai vine unu castiga 3 4curse apoi poate sa steie linistit tot restul campionatului...atunci ceilalti pentru ce se vor mai bate pentru show?cred ca o sa renunt sa ma uit la F1
Old 18-03-09, 16:25   #4
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by adrian78bmw View Post
mi se pare iara o mascarada pentru ai proteja pe cei de la ferrari..pai vine unu castiga 3 4curse apoi poate sa steie linistit tot restul campionatului...atunci ceilalti pentru ce se vor mai bate pentru show?cred ca o sa renunt sa ma uit la F1
Se vor bate pentru titlul la constructori, scopul e şi reducerea cheltuielilor, pe care mai nicio echipă nu şi le mai permite ca īn alţi ani.
Pe de altă parte, cāştigarea a 3-4-5 locuri 1 nu e chiar floare la ureche şi nici nu reprezintă un avantaj major, etape sunt suficiente.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 16:34   #5
norbi_bidi

Stage 5

norbi_bidi's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[KIA]

Quote:
Originally Posted by adrian78bmw View Post
de ce sa avantajeze ferrari? cu ce?
chiar asa usor crezi ca va castiga cineva 3-4 curse una dupa alta? va fi concurenta... chiar daca cineva castiga 3-4 curse inseamna ca e bun si merita...
asa macar nu va fi ceva de genu: nu trag tura asta pentru ca imi ajuge sa ajung pe locul 2-3... acum toti vor trage pentru locul 1
norbi_bidi is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 16:39   #6
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
Se vor bate pentru titlul la constructori, scopul e şi reducerea cheltuielilor, pe care mai nicio echipă nu şi le mai permite ca īn alţi ani.
Pe de altă parte, cāştigarea a 3-4-5 locuri 1 nu e chiar floare la ureche şi nici nu reprezintă un avantaj major, etape sunt suficiente.
pai parca stiu cu un motor trebuie sa se alerge 3 curse..deci fiecare il va seta la maxim sa dea randamentul maxim si se vor sparge motoare intr-o veselie..deci cum vor rezolva pilotii problema asta sa protejeze si motoarele dar sa fie si cat mai eficienti in cursa?exista alte posibilitati de de reducere a cheltuielilor bugete limitat pentru toate echipele sau un buget unic pentru toti constructorii

norbi raspunsu e chiar in articol

Last edited by adrian78bmw; 18-03-09 at 16:46.
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 16:42   #7
askhy

Stage 5

Mi se pare o idee buna, cel care a castigat mai multe curse sa fie desemnat castigator, nu era rea nici cea cu puncte
askhy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 18:14   #8
serady

Stage 5

serady's Avatar

Member of:
[DACIA]

nu ati vz ca cei de la -ex honda au uimit pe toata lumea in teste....
serady is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 18:38   #9
Alex_pitesti

Stage 5

Alex_pitesti's Avatar

Member of:
[SKODA]

cam aiurea...tot dupa puncte era mai bine..in fine..sper sa fie frumos si sezonul asta cum a fost si ultimul!hai Massa...hai Ferrari

Last edited by Alex_pitesti; 18-03-09 at 21:11.
Alex_pitesti is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 21:56   #10
steffan
Ford Driver

Stage 5

steffan's Avatar

Member of:
[FORD]

tot aud de reducerea costurilor... fratilor.. totusi este FORMULA 1! Aici trebuie sa existe cele mai noi tehnologii, cele mai inovatoare masini. Cele mai performante "jucarii", cei mai rapizi bolizi din lume.

Cat despre ideea asta... nu stiu ce sa spun, parca nu e cine stie ce. asa nu o sa mai existe lupta la final si pt ultimul punct pus in joc. Daca unul dintre favoriti are o problema la start si pierde timp, pai nu va mai avea aceeasi motivatie si pt celelalte locuri.
steffan is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 22:03   #11
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by steffan View Post
tot aud de reducerea costurilor... fratilor.. totusi este FORMULA 1
deacord, totuşi se pare că uzinele implicate īn marele circ se retrag sau caută metode să-şi limiteze participarea, deci tot la bani se reduce totul...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 22:14   #12
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by steffan View Post
tot aud de reducerea costurilor... fratilor.. totusi este FORMULA 1! Aici trebuie sa existe cele mai noi tehnologii, cele mai inovatoare masini. Cele mai performante "jucarii", cei mai rapizi bolizi din lume.

Cat despre ideea asta... nu stiu ce sa spun, parca nu e cine stie ce. asa nu o sa mai existe lupta la final si pt ultimul punct pus in joc. Daca unul dintre favoriti are o problema la start si pierde timp, pai nu va mai avea aceeasi motivatie si pt celelalte locuri.
unii producatori au renuntat la prezenta de la saloane auto acolo unde ii costa cateva sute de mii de euro si ca sa fac o comparatie un buget de echipa de formula 1 ex TOYOTA a fost de 500 de mil de euro..
Old 18-03-09, 22:18   #13
VBogdan

Stage 5

VBogdan's Avatar

va fi muuuult mai interesant acum...si mi se pare mult mai corect ....
VBogdan is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 22:21   #14
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by VBogdan View Post
va fi muuuult mai interesant acum...si mi se pare mult mai corect ....
pai pana acuma nu a fost corect?care e morala?
Old 19-03-09, 04:36   #15
turb0

Stage 5

turb0's Avatar

Member of:
[Echipa de sprijin]

" A-nnebunit " lupu ...
Criza asta
turb0 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -