Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 23-03-09, 13:12   #1
Cosmin Arsene

Stage 5

Member of:
[REDACTOR 4TUNING]
Default O nouă invenţie a ministrului Transportului: Dunărea ca autostradă

O nouă invenţie a ministrului Transportului: Dunărea ca autostradă

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, are idei, multe idei. Cu proiectele stă mai prost, pānă acum. Săptămāna trecută a zis că vrea să mute o parte a transportului greu de pe rutier pe calea ferată, dar a descoperit că aceasta din urmă se află īntr-o stare tehnică care nu ar permite utilizarea ei īn condiţii de exploatare intensă.

Ce mai e acum īnsă, cu ce a mai venit domnul ministru? Nu o să vă vină să credeţi!!!

Deşi la semnarea contractului de privatizare a fabricii de la Craiova, Guvernul romān s-a angajat să construiască un drum expres pānă la graniţă pentru ca cei de la Ford să-şi poată scoată exporturile mai repede afară din Romānia, Berceanu vine cu o idee absolut fenomenală: produsele Ford de la Craiova ar putea fi transportate pe Dunăre, pānă la Rotterdam sau Amsterdam, pe canalul Dunăre-Rin-Main. Īn discuţiile purtate de cele două părţi a fost luat īn considerare şi Portul Constanţa, să nu uităm.

"Am avut nişte discuţii cu Ford despre necesităţile lor de a aduce tot felul de componente şi despre necesităţile de a putea să trimită autoturismele realizate acolo unde trebuie trimise, prin diverse mijloace. Am purtat o discuţie destul de lungă despre Portul Constanţa: cum se ajunge pānă acolo, ce instalaţii sunt (...) Am purtat o discuţie la fel de consistentă şi urmează să o continuăm, legată de posibilitatea lor de a folosi Dunărea. Dānşii vedeau o posibilitate de a folosi Dunărea īnspre Constanţa, eu am īncercat să le sugerez că pot să folosească Dunărea şi īn sensul celălalt, īn amonte. Pentru că se poate ajunge pe Dunăre pānă la Rotterdam, pānă la Amsterdam. Dunăre-Rin-Main e o cale navigabilă, cu barje de anumite dimensiuni, care e foarte mult utilizat", a declarat ministrul Transporturilor.

Eu unul cred că ideea asta cu Dunărea le putea veni şi americanilor, care pānă una alta se aşteptau de la domnul ministru să vină cu nişte termene de finalizare a drumului expres promis, sau a autostrăzii, deoarece am īnţeles că domnului Berceanu nu-i mai place ideea construcţiei unui drum expres īn zonă, ci a unei autostrăzi īn locul lui şi īn capul lui.

Oare cāt va mai dura pānă cānd cei de la Ford se vor lămuri că autostrada ce va trece pe lāngă fabrica lor şi pe lāngă Craiova, nu va fi construită mai devreme de 20 de ani de acum īncolo (asta pentru că mă simt optimist astăzi), doar dacă şi numai dacă nu vor decide ei īnşişi să şi-o construiască.

Ford va īncepe īn acest an la Craiova producţia vehiculului comercial uşor Transit Connect, iar de anul viitor constructorul va fabrica (conform promisiunilor făcute) exclusiv īn uzina din Romānia un nou model de clasă mică, care se va alătura lui Transit Connect. Nu se ştie īncă ce e cu acest model de clasă mică.
Ulterior, īn 2011-2012, Ford va īncepe să producă la Craiova un vehicul comercial de clasă medie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	feribot.jpg
Views:	1593
Size:	127.3 KB
ID:	844061  
Cosmin Arsene is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 14:00   #2
Kent8

Stage 5

Kent8's Avatar

Default Re: O nouă invenţie a ministrului Transportului: Dunărea ca autostradă

totusi ii bine, cand o sa am 50 de ani o sa pot sa ma plimb pe prima autostrada din romania :P
beton...super, minunata tara, jur.
Kent8 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 14:25   #3
allexutzzu

Stage 5

allexutzzu's Avatar

greu la deal cu boii mici si la vale cu ei ciutzi!
allexutzzu is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 15:54   #4
david_makaidj

Stage 5

david_makaidj's Avatar

misto....dar pretul??
david_makaidj is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 16:23   #5
marius3030

Stage 5

marius3030's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]
[SKODA]

oare doar 20 de ani o sa mai treca?...tzara lu...........ma abtin
marius3030 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 17:46   #6
askhy

Stage 5

Pana o sa se intample asta, o sa se descopere aparatu de teleportare
askhy is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 18:02   #7
Marius_mym89

Stage 5

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by askhy View Post
Pana o sa se intample asta, o sa se descopere aparatu de teleportare
sunteti rai....
ON TOPIC: nu mi se pare o idee rea adica nu o sa se planga nimeni ca : "Dunarea e plina de gropi" cum s-ar intampla cu o autostrata IN ROMANIA
Marius_mym89 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 18:19   #8
srn_86
Banned

Stage 5

na fiti si voi mai indulgenti, doar stiti cum se numesc oamenii cu idei.............
srn_86 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-09, 23:38   #9
razzwan
Opel Driver

Stage 5

razzwan's Avatar

Member of:
[Opel]

oare de ce a venit ford in romania si nu s-a dis undeva in spania italia ... avea de unde alege a venit aici sa isi blesteme zilele .... inteleg sunt oameni care vor sa ne ajute dar daca noi nu vrem....
Old 24-03-09, 02:55   #10
shu.lee

Stage 5

shu.lee's Avatar

Member of:
[Freehand Design Usergroup]

Quote:
Originally Posted by razzwan View Post
oare de ce a venit ford in romania si nu s-a dis undeva in spania italia ... avea de unde alege a venit aici sa isi blesteme zilele .... inteleg sunt oameni care vor sa ne ajute dar daca noi nu vrem....
pentru ca forta de munca e ieftina, si nu vrea sa te ajute nimeni, stai linistit
daca vine vorba de romania nu prea mai ai ce sa zici, s-au terminat de mult toate discutiile si comentariile, chiar nu are rost sa mai vorbesti de romania, de stuatia ei, de cei care o guverneaza. Si ma tot chinuie o idee, pe care nu vreau sa o accept (nu stiu unde am auzit-o, posibil la badea ), cum ca guvernantii nu pot fi mai buni decat cetateanul de rand.........mai e ceva de spus?
shu.lee is offline   Reply With Quote
Old 24-03-09, 05:51   #11
B3ST

Stage 5

B3ST's Avatar

autostrada ploii cu alte cuvinte
B3ST is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -