Bulgaria ar putea avea un Mare Premiu de Formula 1
Bulgaria se află în negocieri cu organizatorii Formula 1 pentru ca în ţara vecină să se desfăşoare o viitoare etapă a Marelui Circ.
Preşedintele Federaţiei Bulgare de Motociclism (BMF), Bogdan Nikolov, a declarat că ţara sa ar putea construi un al doilea circuit, după ce în urmă cu o lună a fost încheiat un contract preliminar pentru organizarea în Bulgaria a unei etape a Campionatului Mondial de MotoGP, în 2011.
"Dacă negocierile vor avea succes şi vom semna contractul vom construi un circuit de Formula 1. Locul circuitului de MotoGP depinde de această decizie (...) Construcţia poate începe imediat după ce contractul final va fi semnat, deoarece timpul se scurge repede”, a afirmat Nikolov.
Însă preşedintele Federaţiei Bulgare de Automobilism Sportiv (BFAS), Georgi Yanakiev, nu s-a arătat la fel de optimist. Organismul pe care îl conduce a fost implicat în negocierile cu organizatorii Formulei 1 până cu şase luni în urmă, a precizat acesta.
"Nu am primit niciun fel de informaţii de la Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA) şi nu pot să-mi imaginez că aceasta poate garanta ceva înainte să se înceapă construcţia efectivă a circuitului de F1”, a explicat Yanakiev.
Acesta este în favoarea circuitului de F1, dar în acelaşi timp nu este prea optimist, pentru că în condiţiile actualei crize financiare toţi investitorii sunt foarte atenţi în ce investesc, a fost de părere preşedintele BFAS.
Cea mai bună amplasare a viitorului circuit de Formula 1 ar putea fi în apropierea oraşului Varna, singurul loc din Bulgaria, în opinia lui Ianakiev, care are infrastructura necesară - hoteluri, aeroport şi alte servicii - pentru găzduirea unui Grand Prix.
Eu zic că dacă oficialii bulgari se vor mai contrazice mult pe această temă, cei de la FIA îşi vor da seama în ce se bagă şi vor renunţa la ideea de a aduce Formula 1 în Bulgaria.