Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 18-03-09, 16:41   #1
sunblease7

Stage 5

sunblease7's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
[Colectionar Machete]
Default Nu se mai suplimenteaza autorizatiile pentru taxi

S-a decis. Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (HCGMB) privind suplimentarea numarul de autorizatii de taxi a fost anulata. Totodata, s-a luat decizia de a suspenda efectele actului pana la alte dispozitii.

Miercuri, un judecator al Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Bucuresti a admis actiunea colectiva a Camerei Taximetristilor bucuresteni.

Mai mult, acesta a hotarat suspendarea HCGMB 374/2008, renuntand astfel la suplimentarea cu 769 a numarului de autorizatii pentru taximetristii din Capitala, pana la gasirea unei solutii irevocabile. Aceasta sentinta poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 15 zile.

In Piata Constitutiei au protestat, ieri, mai mult de 400 de angajati ai firmelor de taxi din Bucuresti. Acestia pretind inchiderea si desfiintarea dispecetarelor firmelor de taxi din Ilfov, invocand faptul ca ele functioneaza in mod ilegal pe raza Bucurestiului.

Dealtfel, HCGM 374/2008 starneste numeroase nemulturi in randul Camerei Taximetristilor Bucuresti. Astfel, atribuirea a 769 de autorizatii taximetrisilor independenti nu este deloc vazuta cu ochi buni, ea incalcand legea 38/2003 - lege privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiere.

In opinia lor, procedand conform deciziei de mai sus, numarul de autorizatii pe Bucuresti se mareste peste limita legata la 8500, in prezent piata fiind suprasaturata din cauza a 1769 de autorizatii in plus. Potrivit standardelor legale, pentru 1000 de locuitori sunt prevazute patru taxiuri.

Autoritatile se apara. Acestea sustin ca masura suplimentarii numarului de autorizatii vine in mare parte datorita cresterii cererii de transport in regim de taxi. Potrivit acestora, dezvoltarea turismului si aparitia unor noi centre comerciale sunt principalele cauze care au determinat masurile luate recent.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Taxi.jpg
Views:	509
Size:	18.5 KB
ID:	837156  

Last edited by sunblease7; 18-03-09 at 17:16.
sunblease7 is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 17:07   #2
askhy

Stage 5

Default Re: Nu se mai suplimenteaza autorizatiile pentru taxi

Este chiar rau pentru ei, practic ei muncesc pentru a-si castiga existenta din asa ceva
askhy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 20:37   #3
darck_angel64
Oltcit Driver

Stage 5

darck_angel64's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[DAEWOO]
[SKODA]

c'est la vie...criza loveste nemilos in toate domeniile,

cu toate astea cred ca sunt destui, cine mai merge cu taxiul la ora actuala?

Last edited by darck_angel64; 18-03-09 at 20:47.
darck_angel64 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-09, 07:16   #4
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Protestul lor nu a intarziat sa apara...
Ieri au prostestat in Piata Constitutiei... era tocmai buna o bomba acolo. Scapam si eu de "prietenii" mei.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 19-03-09, 10:04   #5
aditzu08

Stage 5

aditzu08's Avatar

Member of:
[DACIA]

adevarat ca era buna o bomba
aditzu08 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-09, 02:36   #6
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

nu mai bine era o bomba la voi in casa? v-ati gasit voi comentatorii
Dodo_998 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-09, 11:53   #7
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Dodo_998 View Post
nu mai bine era o bomba la voi in casa? v-ati gasit voi comentatorii
Foarte pe subiect postul tau.
Eu macar am zis ceva util. Blocasera un anumit traseu si s-au gasit sa protesteze in Piata Constitutiei...

Daca esti taximetrist sau ai prieteni taximetristi, invata-i sa se comporte in trafic inainte sa te iei de noi pentru ca am facut o afirmatie.
Old 24-03-09, 17:18   #8
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

As vrea sa facem un test, unul dintre voi sa fie o saptamana taximetrist, sa vedeti in ce conditii se circula si cati nervi iti faci in trafic cu atatia zapaciti. Crede-ma ca nu iti permiti sa stai in aglomeratie si trebuie sa gasesti solutii. Si eu merg pe liniile de tramvai, o iau pe scurtaturi si recunosc, fac toate astea in viteza. Se intampla sa mai gresesti, ca daca o luam asa, imi pun o camera de filmat pe bord, sa vedeti cati tampiti imi sar in fata, nu se asigura etc. Pe ei ca sunt cu sutele nu ii mai vedeti, v-ati gasit sa comentati de taximetristi care isi castiga existenta prin asta. Cand dai intr-o comanda, si e aglomeratie, trebuie sa ajungi in timpul in care l-ai spus, 3,4,5 minute, depinde, si e aglomeratie, te grabesti ca e normal, ca la urma iti iei 3 ore.. Sunt multe pe care nu le stiti. V-am spus, as vrea sa fie unul dintre voi taximetrist cateva zile sa vedeti cum e. Dar asta cu bombele sincer e o gluma foarte proasta. Si cei care spun ca s-ar da jos si ca ar face nu stiu ce.. doar gura e de ei. Eu le spun sa se mai gandeasca inainte sa faca pasul asta, ca stiti cum e cu taximetristii, sar unii pentru altii si daca stai sa te uiti la un semafor sunt minim 2 taxiuri... Am scris in graba, sper ca m-am exprimat cum trebuie si ca m-am facut inteles
Old 24-03-09, 17:52   #9
askhy

Stage 5

Quote:
As vrea sa facem un test, unul dintre voi sa fie o saptamana taximetrist, sa vedeti in ce conditii se circula si cati nervi iti faci in trafic cu atatia zapaciti. Crede-ma ca nu iti permiti sa stai in aglomeratie si trebuie sa gasesti solutii. Si eu merg pe liniile de tramvai, o iau pe scurtaturi si recunosc, fac toate astea in viteza. Se intampla sa mai gresesti, ca daca o luam asa, imi pun o camera de filmat pe bord, sa vedeti cati tampiti imi sar in fata, nu se asigura etc. Pe ei ca sunt cu sutele nu ii mai vedeti, v-ati gasit sa comentati de taximetristi care isi castiga existenta prin asta. Cand dai intr-o comanda, si e aglomeratie, trebuie sa ajungi in timpul in care l-ai spus, 3,4,5 minute, depinde, si e aglomeratie, te grabesti ca e normal, ca la urma iti iei 3 ore.. Sunt multe pe care nu le stiti. V-am spus, as vrea sa fie unul dintre voi taximetrist cateva zile sa vedeti cum e. Dar asta cu bombele sincer e o gluma foarte proasta. Si cei care spun ca s-ar da jos si ca ar face nu stiu ce.. doar gura e de ei. Eu le spun sa se mai gandeasca inainte sa faca pasul asta, ca stiti cum e cu taximetristii, sar unii pentru altii si daca stai sa te uiti la un semafor sunt minim 2 taxiuri... Am scris in graba, sper ca m-am exprimat cum trebuie si ca m-am facut inteles
Este de ajuns sa fii sofer ca sa vezi ce e pe strazile noastre, dar sa conduci de una, e nebunie curata
askhy is offline   Reply With Quote
Old 24-03-09, 20:34   #10
aditzu08

Stage 5

aditzu08's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:

chestia cu bomba nu era o gluma
maine ma duc si eu sa ma angajez ca taximetrist sa ii calc pe toti si sa intru in toti ca e la moda
Old 24-03-09, 21:07   #11
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

ce tare ai fost ) crezi ca era nevoie sa mai faci un post in plus? cine ti-a zis tie ca e la moda sa calce taximetristii oamenii si sa intre in toti?? se intampla frate multe ca taximetristii din 24 de ore, 18 le au in masina.. se intampla.. iti faci nervi cand vezi atatia "soferi" din astia cu logan care au leduri de audi.. nu mai generalizati voi.. recunosc ca o parte din taximetristi nu merita sa mearga nici cu bicicleta, dar ce sa faci, nu ii pune nimeni la nici un test sa vada cum se comporta in trafic. dar ce ma enerveaza, e faptul ca voi generalizati. si mai se gaseste cate unu care nici nu are permis sa zica, ca el se bate cu taximetristii, etc.. cum ar fii daca m-as apuca eu sa zic de baietii cu logan ca le pun bombe, ca mi se par mie ca sufera de parca ar avea cine stie ce masini. ar fii frumos? nu toti sunt la fel, cu toate ca majoritatea.... am dat un exemplu asemanator cu taximetristii. ganditi-va de 2 ori inainte sa dati post quick reply
Old 24-03-09, 21:30   #12
aditzu08

Stage 5

aditzu08's Avatar

Member of:
[DACIA]

1. fac cate posturi vreau nu imi interzici tu
2.ledurile alea nu sunt treaba ta pot sa am si leduri de ferrari ca aici era vorba de altceva...nu tiam criticat eu masina sau pe tine..
3.si tu daca ai bmw esti pilot??numai vorbi despre altii daca nu cunosti ai si tu un prieten taximetrist si acum sari cu gura..cum zicea si cineva mai sus mai bine invatal/invatai sa se comporte...eu fac intr-o zi cu spatele cati km fac altii intr-o luna cu fata...si nu am dat peste nimeni

Last edited by aditzu08; 25-03-09 at 17:34.
Old 25-03-09, 07:24   #13
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Dodo... vrei sa iti zic ca pana acum nu am dat de niciun taximetrist care sa aibe BUN SIMT in trafic? Si merg prin destule zone din Bucuresti?

Pe mine unul ma doare la banana ca el are client si ca trebuie sa ajunga la punctul x.
Si eu trebuie sa ajung la locul de munca, dar am minimul de bun simt cand e vorba de circulat.

Si mai scuteste-ne cu mentalitatile astea ca ei sar in apararea lor. Sunt niste animale.
Imi spui mie ca taximetria este meserie? Iti zic eu ca nu: toti care sunt soferi pe taxi si-au luat cea mai simpla meserie din lume! Cred ca cel mai greu lucru din tot jobul lor este sa dea examenul prin care li se da atestatul de sofer pentru taxi.

Vrei sa iti zic de ce nu ii suport?
Vrei sa iti dau o redirectionare ca sa vezi ce inseamna ura mea pentru taximetristi?
Cauta mosule pe forum "Taximetristii - amarul zilelor noastre" si o sa vezi de ce sunt pus pe ei.

In tara asta, daca esti taximetrist, cica esti zeu... iti zic eu ce esti: un nimic. Multi dintre ei n-au nici macar liceul terminat. Din cauza asta, nivelul lor de intelect este aproape de 0 - de aici si tiganeala cu bataile cand sunt incidente intre un sofer de taxi si un sofer oarecare...

Uita-te la ei ca parcheaza pe colturile intersectiilor cu verde intermitent pentru cei care vor sa faca la dreapta. Banda 1 e mereu ocupata in intersectii de ei. Au limita de 4-5 masini in statie de taxi si sunt 20 de masini de taxi. Circula fara permis, nu au autorizatiile la zi, incearca sa fure clientii la costul "plimbarii".
Blocheaza intersectiile... n-au semnal in trafic - iti taie fata si te pune sa iti rupi masina franand sau evitandu-l. Daca il claxonezi ca a "comis-o" incepe o vendeta impotriva ta... Vrea sa te sperie, sa te scoata de pe carosabil (ti-o spun eu, pentru ca pe mine vroia sa ma impinga in stalp, doar ca am franat sa nu imi rup masina in liniile de tramvai, iar imbecilul ala de taximetrist cu 4 clase a avut impresia ca i-am trantit frana in fata de nebun)...
Or fi 2-3 % care chiar sunt oameni in trafic, dar eu nu am dat de specimenul asta de taximetrist, asa ca da-mi voie sa generalizez.
Stii cum face omul daca in toata viata lui a dat numai de un singur fel de taximetristi? Generalizeaza... pentru ca procentajul este de 100% intalniri cu ordinari din astia.
Old 25-03-09, 17:22   #14
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

aditzu08 - am zis eu ca daca am bmw sunt pilot?? . tata are masini date la plan si cand mai ramane cate una libera, din plictiseala stau eu pe masina pana se ocupa. si da, am multi prieteni taximetristi, chiar si fratimiu tot taximetrist este. de-aia sar in apararea lor, pentru ca nu sunt toti la fel. sunt fel si fel de cazuri.
Old 01-04-09, 19:58   #15
Victor Lazea
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Victor Lazea's Avatar

Member of:
[Nissan]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]

Doamne ajuta sa se mai reduca naibii numarul de taximetristi cocalari care asculta menele la maxim in Loganuri si nu stiu sa citeasca un semn de circulatie si confunda semnul de tramvai cu ala de autoturisme...da-i in sangerete
Victor Lazea is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -