Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 16-03-09, 09:04   #1
Cosmin Arsene

Stage 5

Member of:
[REDACTOR 4TUNING]
Default Romānia a picat pe locul trei ca piaţă de desfacere pentru Dacia

Romānia a picat pe locul trei ca piaţă de desfacere pentru Dacia

Cine ar fi putut prevedea că cea mai mare piaţă de desfacere pentru vehiculele produse de Automobile Dacia nu ar fi reprezentată de Romānia, nici de Iran, Irak sau alte ţări cu care statul romān a avut legături comerciale intense īn perioada de dinainte de 1989, ci de Franţa.

Dar noutatea acestei ştiri īncă nu v-am spus-o. Dacă Franţa ocupă acest loc fruntaş īncă din luna decembrie, pe locul doi nu se mai clasează Romānia (aşa cum a făcut-o pānă īn februarie), ci Germania.

Asta ştim chiar din gura directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont.

Īn următoarea perioadă se aşteaptă ca livrările pentru Germania să fie mai mari, iar statul cu pricina să urce, ce-i drept pentru scurt timp, pe primul loc ca piaţă de desfacere pentru automobilele Dacia, datorită primei de casare de 2.500 de euro oferită de guvernul german, bani peste care neamţul mai pune un salariu şi īşi ia o Dacie.
Cosmin Arsene is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 09:18   #2
nsl_iuli

Stage 5

nsl_iuli's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[RENAULT]
Default Re: Romānia a picat pe locul trei ca piaţă de desfacere pentru Dacia

Cum au zis multi nemti, scopul masinii e sa te duca de la puntul A la punctul B...
Tare aia cu prima de casare+ 1 salariu=Logan)
nsl_iuli is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 09:53   #3
b-41-ras

Stage 4

b-41-ras's Avatar

Member of:
[Toyota]

e incredibil ce dezvoltare financiara au altii fata de noi la ei prima de casare +salariu si si-au luat masina la noi prima de casare 3600 ron + vr-o multe salarii si ti-ai luat masina dar una din cele mai ieftine de pe piata
si acum vine intrebarea mea in tara asta se merita sa mai traiesti cand vezi care este traiul de peste hotare ???? parerea mea ca e strigator la cer ca la noi la nimeni

Renault Megane 1.6e
Acum Toyota Celica t23 ( under construction )
b-41-ras is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 10:03   #4
BRAVO

Stage 5

BRAVO's Avatar

Member of:
[Fiat]

pana acum ceva vreme nu cred ca era cineva care sa creada ca o sa ajunga acest brand atat de cautat,insa observam cum criza mondiala in care ne aflam acum,are si beneficii.cat despre ideea ca mai pune neamtul 1 salariu peste prima de casare.....lol...
Old 16-03-09, 10:33   #5
Marius_mym89

Stage 5

Member of:
[VW]

criza sau nu baietilor d la Dacia le merge mai bine ca oricand
Marius_mym89 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 10:45   #6
alexei89

Stage 3

e bine ca e bine si e bine ca nu e rau! sper ca romanii sa ia exemplul nemtilor si francezilor si sper sa inteleaga ca rablele trebuiesc duse la casare sau remat si sa inteleaga ca doar indienii fac masini de 5000 euro sau mai putin si totusi nu prea vad masini de la indieni in romania. daca e asa cum zice stirea si sigur asa e, este posibil ca peste 2-3 ani sa ne luam si loganuri SH de la nemti! se pare ca nemtii ne-au mai inca o lectie de viata. sper sa se tina cont de ea!
alexei89 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 11:43   #7
StreetStyle22

Stage 5

StreetStyle22's Avatar

Member of:
[DACIA]

Bravo,sa vedem acum cat tine treaba asta.Dar de ce se vand bine la ei ? Pentru ca masiniile ce ajung la ele sunt mult mai bune calitativ si de aceea pierde Dacia mult in Romania.
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 11:44   #8
-<Gedoc>-

Stage 4

-<Gedoc>-'s Avatar

ziceti merci k avem bulan de germani k altfel nu iesea dacia din criza economica care a cuprins acum mapamondul....se stie clar ca ei i-au scos din criza pe daci si mie mi se pare penala tare faza asta dar in fine asta....TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL! nu?

pe strazi si in cartiere...va astept sa ma depasiti
Dacia Golan Ambition 1.6mpi(Monstruos Powerfull Injection)
Dacia Papuc 1.9d (dinosaurus)
-<Gedoc>- is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 14:37   #9
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Nemtii isi cumpara Dacia pentru ca sunt cele mai ieftine masini de pe piata europeana - in momentul actual.
Nu e deloc greu pentru nemti sa ia 2500 de euro prima de casare, iar cu un salariu mediu pe economie de ~3000 de euro sa dea avans (75%) pentru achizitionarea unui Logan.
Sa se observe: nemtii au prima de casare de ~un salariu minim pe economie... noi avem 800 de euro, ceea ce inseamna 4 salarii minime pe economie. Iar pretul Dacia de start (a se citi CHEL) este de aproximativ 6-7 prime de casare romanesti... SMART!
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 14:41   #10
B-64-MVP

Stage 5

B-64-MVP's Avatar

Merita si romania in sfarsit un loc mai sus in industria auto, dupa nr de vanzari, concept car si alte nebuni, au scos loganul care a spart multe piete considerate sofisticate , e o masina fiabila , usor de intretinut, nu te lasa in drum, si eu dupa 3 ani si 60 mii de k nu am schimbat nimik la ea. Respect dacia ! ! !

The "MVP"
B-64-MVP is offline   Reply With Quote
Old 16-03-09, 15:48   #11
Cr0c0 F

Stage 5

Cr0c0 F's Avatar

Quote:
Originally Posted by nsl_iuli View Post
Cum au zis multi nemti, scopul masinii e sa te duca de la puntul A la punctul B...
Tare aia cu prima de casare+ 1 salariu=Logan)
ei tot mereu ne compara cu nemtii francezii americanii etc...dar nu se uita la noi ca suntem vai de noi..insa care mai de care ministru se lanseaza in afirmatii si asa mai departe ca loganul de 5000 e e la un pret bun..daca stam sa ne uitam la dotarile masinii + calitatea e lesne de inteles de ce isi aduc romanii 'rable' de afara...eu unu nu mi-as lua logan. sa il cumpere nemtii ca sa isi poate face o impresie 'buna' despre tara noastra si despre produsele noastre!oricum ei il iau azi cu 5000 si il vand maine cu 2000 ...romanu merge il cumpara si il revinde la noi..e un ciclu al naturii
Old 16-03-09, 20:07   #12
bytzu11

Stage 3

bytzu11's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Opel]

E normal ca nemtilor sa le placa "golanul"...pentru ca ei nu au gropile noastre...si nu simt cum se rupe masina cu ei...asta e diferenta...dintre noi si ei...
Old 16-03-09, 22:18   #13
Vely

Stage 5

Vely's Avatar

ma angajez si eu in Germania si in 2-3 luni imi iau Logan )
Vely is offline   Reply With Quote
Old 17-03-09, 18:48   #14
R0b3r71n0

Stage 5

R0b3r71n0's Avatar

Member of:
[2 Roti]

pai astora le convine au prima de casare de 2.500 e .. mau au un salariu de 2000euro ... asa siau luat loganu
R0b3r71n0 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -