Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > MOTO > Motociclete > Discutii generale moto

Reply

Thread Tools
Old 02-02-09, 15:33   #1
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default AMR sustine inasprirea probelor la examenul moto

Asociatia Motociclistilor din Romania (AMR) saluta initiativa de modificare a metodologiei de examinare a candidatilor la examenul practic pentru conducerea motocicletelor si sustine inasprirea probelor, astfel incat viitorii motociclisti sa fie mult mai bine pregatiti atunci cand ies pentru prima data in trafic.

Astfel, AMR solicita, la fel ca in nenumarate randuri, reintroducerea traseului la examenul moto, tinand cont de faptul ca in prezent nici o scoala de profil nu este obligata sa sustina cursuri si in trafic. Absenta acestor cursuri are ca rezultat multe accidentari in care sunt implicati proaspetii posesori de permis pentru categoria A.

Dupa modelul multor tari europene si datorita cresterii de la an la an a numarului de motociclete pe strazile din Romania, se impune si in cazul tarii noastre introducerea obligatorie a cursurilor practice desfasurate in trafic. Propunem ca proba practica de examen sa fie alcatuita atat din teste in poligon, cat si sin teste in conditii normale de trafic, cursantul fiind urmarit la mica distanta de politistul examinator aflat pe motocicleta.

In concluzie, AMR sustine ca Ordinul dat recent de ministrul Internelor, care a modificat Ordinul nr. 1.497/2006 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, este unul potrivit, in contextul actual, insa trebuie imbunatatit. De aceea, solicitam autoritatilor sa consulte reprezentantii AMR ori de cate ori elaboreaza schimbari in ceea ce ii priveste pe motociclisti pentru ca numai printr-o conlucrare reala si eficienta putem schimba in bine traficul rutier din Romania si numai in acet mod putem contribui eficient la scaderea numarului de accidente in care sunt implicati conducatorii de autovehicule pe doua roti.
Old 02-02-09, 15:47   #2
nsl_iuli

Stage 5

nsl_iuli's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[RENAULT]
Default Re: AMR sustine inasprirea probelor la examenul moto

Nu stiu in ce masura ajuta faza asta, la o circulatie mai sigura, pentru ca, unul care e in stare sa mearga pe o roata cu un motor fiti sigur ca ia atat poligonul, cat si traseul, insa, asta tine de mentalitatea fiecaruia...

Prowd owner of: '02 BMW 320 Cabrio
Ex:
Megane II Bicorp 1.5dCi RS Replica
nsl_iuli is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 17:22   #3
Iuli_90

Stage 4

Iuli_90's Avatar

eu sunt total de acord cu chestia asta...stiam ca este si in alte tari...Si aici se refera la cei care nu mai au permis de conducere pt alta categorie,gen B.Se refera la accidentele motociclistilor care pur si simplu,ba nu se asigura,ba nu stiu sa mearga prin trafic,nu la categoria celor teribilisti.Acum na...daca si la traseu la A ar fi politisti idioti,care ba te trec,ba nu te trec,dupa simplul lor chef,ca la traseul de la B e clar...

"The faster the speed,the bigger the mess"
Iuli_90 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 17:38   #4
SERJAN
VW Driver

Stage 3

SERJAN's Avatar

Member of:
[VW]

e bine venita chesti asta... asa e si in celelalte tari europene
SERJAN is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 19:08   #5
R0b3r71n0

Stage 5

R0b3r71n0's Avatar

Member of:
[2 Roti]

Daca si Coruptia Ar Scadea Si Nu Sa-r Mai Da Permise Pe Banane Ar Fi Altceva...Sper Sa Numai Moara Atatea Persoane ...
R0b3r71n0 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 19:54   #6
Brynk

Stage 5

Brynk's Avatar

foarte bine frate
Brynk is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 20:30   #7
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

mdaaa nu cred ca insaprirea examenului va aduce scaderea accidentelor..eu cred ca ar trebui un examen psihologic mai complex conducere mai mult in afara orasului sai invete sa depaseasca si sa mearga cu viteza legala..
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 20:48   #8
Marius_mym89

Stage 5

Member of:
[VW]

e o treaba buna dar...ce control mai poate avea instructorul atunci cand iese cu elevul in trafic?
Marius_mym89 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 21:27   #9
cj90rzv
Banned

Stage 4

Smile Re: AMR sustine inasprirea probelor la examenul moto

Eu sunt perfect deacord cu initiativa AMR..... eu de ex. am dat de 2 ori pt A .. odata la 16 ani pt A1 .. si odata la 18 pt A.... si chiar nu are nici o relevanta proba actuala .. a poligonului.... cu ce este in trafic..... Tot ce demonstrezi acum e ca stii sa stai pe motor .. ca si cum te-ai da pe bicicleta..dar in trafic e mult mai mult decat atata... La ora actuala e prea simpla proba poligonului pt a te pregatii sa conduci un motor (care dupa parerea mea e mult mult mai solicitant si poate chiar mai greu decat sa conduci o masina )

Pe de alta parte mai si problema examinatorului.. daca va sta si el in spate pe motocicleta.. si faza cu dubla comanda.. si ASMD.....

bafta si asfalt uscat tuturor
cj90rzv is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 22:21   #10
DiavoLLo
Ford Driver

Stage 5

DiavoLLo's Avatar

Member of:
[FORD]

tine de mentalitate nu de capacitatea de a sta pe 2 roti de fata cu examinatorul.
DiavoLLo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 13:45   #11
bogdan gba

Stage 3

bogdan gba's Avatar

Sunt total de acord cu aceasta initiativa, insa nu inteleg o chestie. Daca eu iau examenul pt A, deci sunt capabil sa merg cu o motocicleta, dovedesc asta atat prin probele practice cat si teoretice, de ce mama naibii nu am voie sa merg cu motor de 600 cmc decat daca am 2 ani experienta pe alt motor mai mic?? Cel putin asa spune legea in momentul de fata.
O prostie in opinia mea... insa da, cu ce vrea AMR sa faca sunt de acord, nu ma deranjeaza
bogdan gba is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 14:44   #12
danelu

Stage 4

danelu's Avatar

"de ce mama naibii nu am voie sa merg cu motor de 600 cmc decat daca am 2 ani experienta pe alt motor mai mic?? Cel putin asa spune legea in momentul de fata.
O prostie in opinia mea... insa da, cu ce vrea AMR sa faca sunt de acord, nu ma deranjeaza "
asa spune legea?....atunci multi prieteni de-ai mei merg cu motorul fara sa respecte legea,
cine stie mai multe despre aceasta lege?, e adevarat?...ma intereseaza deoarece vreau si eu sa imi iau motor
legat de aceasta decizie sunt de parere ca este bine sa fie mai aspru examenul de poligon, dar nu stiu cat o sa influenteze asta media accidentelor......e posibil doar sa mareasca spaga politistilor, daca omul e teribilist nu o sa se sperie de un examen mai greu...da cu banu si face ce vrea...din pacate asa merge in tara asta
danelu is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 16:33   #13
danywhy

Stock

danywhy's Avatar

De fapt , n-ai voie sa conduci o motocicleta cu o putere mai mare de 25 KW pana la 21 de ani. Apoi tre' sa dai nush ce test. Bineinteles ca nu se respecta chestia asta si mor incepatorii pe capete
danywhy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 19:09   #14
scumfreak

Stage 1

scumfreak's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by bogdan gba View Post
Daca eu iau examenul pt A, deci sunt capabil sa merg cu o motocicleta, dovedesc asta atat prin probele practice cat si teoretice, de ce mama naibii nu am voie sa merg cu motor de 600 cmc decat daca am 2 ani experienta pe alt motor mai mic?? Cel putin asa spune legea in momentul de fata.
Poti sa iti iei si motor de 1400, doar ca puterea trebuie sa fie mai mica de 35 de kw ( 46 cai)
Ca posesor de permis categoria A sunt total de acord cu amr-ul. eu am fost un norocos, dupa ce am luat permisul instructorul m-a scos in trafic sa ma invete elementele de baza in trafic (om destept). Asfalt uscat
scumfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 22:26   #15
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by bogdan gba View Post
Sunt total de acord cu aceasta initiativa, insa nu inteleg o chestie. Daca eu iau examenul pt A, deci sunt capabil sa merg cu o motocicleta, dovedesc asta atat prin probele practice cat si teoretice, de ce mama naibii nu am voie sa merg cu motor de 600 cmc decat daca am 2 ani experienta pe alt motor mai mic?? Cel putin asa spune legea in momentul de fata.
O prostie in opinia mea... insa da, cu ce vrea AMR sa faca sunt de acord, nu ma deranjeaza
faza asta ar trebui introdusa si la cat B ..faza e ca iti iei permis si iti iei masina de 200cp si o bagi in copac intro saptamana..41 de cp sunt destui pentru un motor de 200 de kg e acelasi raport greutate/putere la o masina de 1000kg 250cp
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -