Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply

Thread Tools
Old 02-02-09, 16:13   #31
getedoi

Stage 5

getedoi's Avatar

Default Re: Porsche 911 GT3 Facelift dezvaluit

Quote:
Originally Posted by 993turbo View Post
Hm, vad ca se discuta intens despre faruri si led uri si alte aspecte f "importante" pt un GT3. Apropo , de ce se iau toti de LED uri? Sunt mai eficiente, au durata mai mare de viata si sunt mai usoare si mai rezistente la vibratii decat becurile clasice, numai bine pt o masina sport, bravo lui Audi ca le a introdus dupa mine.
O mica remarca, motorul e de 3.8 ( se vede si pe noul eleron spate) si din fericire este inca derivat din cel de pe GT1 LM 1998, injectie clasica indirecta. De ce din fericire? Pt ca suna mai bine .. 4.0 este noul RSR alta specie cu totul
Revenind la ceva mai serios, hai sa trecem peste LED uri si sa vedem ce e nou. Si sunt multe imi pare rau daca unii catalogheaza GT3 ul dupa poze. Nu i asa greu, poftim, e oficial si gratuit: http://www.porsche.com/microsite/911gt3/canada.aspx

Numai 20 CP in plus. Da, numai. Numai 0.1 s mai rapida. samd. Imi pare rau, amatorii de cifre pot opta pt alte masini. Intrebati omul de la dealership in schimb in cat timp se ajunge la putere maxima (engine inertia). La ce turatie e acum puterea maxima, cum arata curba de cuplu, care e plaja disponibila acum, la cat e cut off ul, etc etc.
Punem pariu ca e sensibil mai performanta decat cea veche? Stati sa inceapa sa apara testele (alea serioase nu alea de la Top Gear, Car and Driver etc) si o sa aveti si numere.
Inovatii? Noutati? PASM de exemplu, e cu totul nou, chiar daca se scrie la fel. Sau hai sa vedem cate masini in lume au suportii motorului controlati electronic in functie de sarcina la care e supusa masina si confortul dorit? Da, e premiera mondiala dupa cate stiu eu, corectati ma daca gresesc. E adevarat, asta nu se vede in poze.. "Vechiul" GT3 are prezoane clasice, cel nou are sistemul tipic racing cu securizare centrala, asta chiar se vede in poze. Iar nu se vede in poze ca discurile din frana sunt duale acum, din doua parti adica, au inlocuit "belt" ul de inox cu aluminiu sa mai salveze vreo 5 kg, poate pare putin dar vorbim nu numai de masa globala ci si de "unsprung mass", inertia mama ei, cum credeti ca reactioneaza un tren de rulare mai usor cu 5 kg la acceleratii, longitudinale, transversale, si mai ales verticale si rotationale? Ma opresc aici cu exemplele, restul puteti gasi si singuri.

E usor sa dai din umeri si sa treci pe langa masina asta spunand ce spun majoritatea, "e la fel ca aia veche" sau preferata fanilor Top Gear "cei mai lenesi designeri din lume" Nu serios? Hai sa vedem cate diferente poate numara cineva intre cele 2 modele ..
Masina asta este la granita dintre road legal si racing numai viitorul RS o sa fie mai aproape de racing desi o poti conduce si pe strada fara sa i agati nasul (cel nou) pt ca acum are un nou (da, nici asta nu se vede in poze) sistem de evitat bordurile a la Gallarado. DAr nu vreau sa fiu rau, e un eveniment in lumea auto dupa mine, dar daca cineva spune ca i doar un alt 911 treba lui, probabil nu vede ca are in fata o masina honuita, nu cizelata, la perfectiune sau macar tinzand spre the perfect drivers car. De ce nu e perfecta? Pt ca viitorul GT3 probabil va fii mai bun, nu stiu cum dar gasesc ei o cale..
Noul GT3 este echivalentul katanei batute pe nicovala si indoita de milioane de ori dupa care a fost slefuita/ascutita la perfectiune, asa vad eu masina asta, abia astept sa aterizeze la noi pe pista..aaaa...pardon in showroom

Sa sarbatorim oameni buni, scoateti sampania de la rece, Masina este alive and kicking ..
graiesti adevarat (si mult, dealtfel ), dar trebuie sa recunosti ca si pe tien te deruteaza oferta porsche din ultima vreme, pt simplul fapt ca si-au pierdut focus-ul. in ultimii cativa ani au lansat foarte multe modele aducatoare de bani, au negociat manevra (frumoasa, nu zic) de cumparare vw, si au lansat o groaza de editii speciale care nu isi au sensul. uite-te la gama lor de acum cativa ani - era foarte bine structurata. vrei un light cruiser - ai boxsterul, vrei un etalon - iei o carrera, vrei performanta cu care poti trai - un turbo, vrei masina de circuit - GT2/GT3. as putea sa ii gasesc justificare chiar si la carreraGT, ca model halo. dar acum fiecare model din gama are 2/3 editii speciale s/turbo s/rs/rsr. mi se pare absurd din moment ce azi am citit despre viitorul GT2 RS (probabil urmat de RSR ), care nu il pot intelege. cine cunoaste, isi cumpara un GT2 pentru performantele extraordinare. nu exista nici o nevoie de diferentiere intre GT2/GT2 RS si in nici un caz intre GT3/GT3 RS/GT3 RSR. stiu ca tot timpul porsche a avut versiuni si versiuni, dar acum parca o iau razna, si nu reusesc decat sa dilueze imaginea companiei/modelelor. nici nu vreau sa stiu cum decurge in ultima vreme alegerea editiilor speciale/optionalelor in dealership-urile porsche. de fapt pe cine prostesc. ba vreau. si vreau si noul GT3

http://purauto.wordpress.com
http://getedoi.deviantart.com
http://kalumpu.myminicity.com
getedoi is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 21:36   #32
C63 AMG

Stage 5

C63 AMG's Avatar

Vrei GT3, pentru ce ? Aia e masina ori de circuit, ori de autostrada, n-ai ce sa faci cu ea la noi. Eu unul nici daca-as avea un milion de euro nu mi-as cumpara asa o masina. Ca sa ce ? Ca sa-mi zdruncin spinarea de fiecare data cand trec peste o sina de tramvai ? Ca sa raman fara spoileru' fata la prima groapa sau denivelare mai mare ? Nu mai zic ca la ce garda la sol are masina daca e o pisica moarta pe drum (sau alt animal) si n-o vezi la timp (sau n-ai loc s-o ocolesti) o iei ca pe faras ! Asa mai degraba imi iau un carrera normal, si nu-mi fac griji de genul acesta. Si oricum chiar si pe asta ti-l iei mai mult de fitze, pentru ca practic nu prea ai unde sa alergi cu el. Treci de 150, ramai fara carnet, sau intri intr-un copac, deci nu merge.

Cat despre GT2 RS, atata vreme cat si GT3-ul are o versiune RS mi se pare normal sa fie la fel si in cazul sau. Sau tu intrebi de ce ar trebui sa existe o versiune RS in the first place ? Pai simplu, se presupune ca aceasta e mai orientata spre circuit decat cea de baza. Adica e mai usoara (luneta si acoperis motor din plastic, scaune din fibra de carbon, etc), mai zgomotoasa, si in general mai putin confortabila la drum lung decat versiunea normala (in special din cauza scaunelor tip "racing" si a izolarii fonice a motorului, care lipseste cu desavarsire, probabil tot din motive ce tin de greutate). A si sa nu uitam de roll-cage, care daca nu ma insel e standard pe RS. Deci cine vrea masina special pentru circuit isi ia GT3 RS, cine nu, isi ia versiunea normala. Asta evident daca nu traiesti in Romania, caz in care mai bine iti iei un beetle

Last edited by C63 AMG; 02-02-09 at 21:59.
C63 AMG is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 22:29   #33
YGD-sef

Stage 5

YGD-sef's Avatar

Aceiasi forma plictisitoare ........dar cu un coeficient aerodinamic apropiat de perfectiune si in plus ...traditia continua!
YGD-sef is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 12:06   #34
FreShhhy

Stage 3

FreShhhy's Avatar

nu e mare schimbarea estetica dar performantele spun totul
FreShhhy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 16:15   #35
al3cs

Stage 5

al3cs's Avatar

bine bine, dar unde e facelift-ul?
al3cs is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 23:13   #36
993turbo

Stage 5

993turbo's Avatar

@C63 AMG: Motorul cu injectie directa de pe Carrera suna mai plat decat cel anterior de asta ma bucuram pt sunet, nu cred ca poti analiza sunetul dupa un filmulet oricum, si ma doare inima sa vad blocul dual de pe GT1 disparand, inca se pare ca mai are potential chiar daca e scump de fabricat, ofera inca mai multa soliditate decat motorul "clasic"de Carrera, traiasca Le Mans ul pt asta ..

@getedoi: Ca sa i citez chiar pe cei de la Porsche, GT3 este pentru "occasional track use" pe cand GT3RS este pentru "occasional road use".
GT3 ul e cel mai pur 911, esenta, dar il poti folosi si in viata zilnica de cand cu PASM ul (apropo, spoilerul fata are o zona dedicata de impact care se schimba rapid si costa putin), RS ul deja este mai dedicat, din cauza single flywheel ului e mai incomod in trafic bara n bara. Setup ul suspensiei este diferit, pana si ampatamentul e un pic mai lung (din motive de suspensie/stablitate/aerodinamica pe circuit), bodywork ul e bazat pe cel de la Carrera4 cu solduri ceva mai late ca sa mai castige ceva la stabilitate in curbe chiar daca drag ul creste un pic (nu viteza max e targetul).
Nu e un alt model, eu il privesc ca pe un GT3 care e preparat,tunat din fabrica daca vreti, deja pt distractie pe circuit, pt ca actualul GT3 este suficient de civilizat pt drumuri normale (cel putin intr o tara normala si cu gume normale
Eu sunt fericit ca oferta e larga, e adevarat ca e si marketing, dar privesc asta ca pe o oportunitate pt potentialul cumparator sa aleaga ceva cat mai apropiat de masina ideala pt el, fie ca este un Cayenne Diesel Tiptronic sau un GT3RS. Cat despre RSR ma indoiesc ca o sa fie street legal prea curand. Chiar sunt curios daca o sa scoata un GT2RS, eu stiu de alt proiect, ceva care o sa aduca multe si si ..sa vedem..
Numai bine.
993turbo is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 23:52   #37
dogy_10
VW Driver

Stage 5

dogy_10's Avatar

Member of:
[DACIA]
[RENAULT]
[VW]

pffff cand vcad ce pot sa scoata unii din ei, cu plm sa fie plictisitoare forma sau sa zici de un porsche ca e banal...orice model ar fi..... mergeti si laudati emsasele vostru
Old 06-02-09, 09:25   #38
getedoi

Stage 5

getedoi's Avatar

Quote:
@C63 AMG: Motorul cu injectie directa de pe Carrera suna mai plat decat cel anterior de asta ma bucuram pt sunet, nu cred ca poti analiza sunetul dupa un filmulet oricum, si ma doare inima sa vad blocul dual de pe GT1 disparand, inca se pare ca mai are potential chiar daca e scump de fabricat, ofera inca mai multa soliditate decat motorul "clasic"de Carrera, traiasca Le Mans ul pt asta ..

@getedoi: Ca sa i citez chiar pe cei de la Porsche, GT3 este pentru "occasional track use" pe cand GT3RS este pentru "occasional road use".
GT3 ul e cel mai pur 911, esenta, dar il poti folosi si in viata zilnica de cand cu PASM ul (apropo, spoilerul fata are o zona dedicata de impact care se schimba rapid si costa putin), RS ul deja este mai dedicat, din cauza single flywheel ului e mai incomod in trafic bara n bara. Setup ul suspensiei este diferit, pana si ampatamentul e un pic mai lung (din motive de suspensie/stablitate/aerodinamica pe circuit), bodywork ul e bazat pe cel de la Carrera4 cu solduri ceva mai late ca sa mai castige ceva la stabilitate in curbe chiar daca drag ul creste un pic (nu viteza max e targetul).
Nu e un alt model, eu il privesc ca pe un GT3 care e preparat,tunat din fabrica daca vreti, deja pt distractie pe circuit, pt ca actualul GT3 este suficient de civilizat pt drumuri normale (cel putin intr o tara normala si cu gume normale
Eu sunt fericit ca oferta e larga, e adevarat ca e si marketing, dar privesc asta ca pe o oportunitate pt potentialul cumparator sa aleaga ceva cat mai apropiat de masina ideala pt el, fie ca este un Cayenne Diesel Tiptronic sau un GT3RS. Cat despre RSR ma indoiesc ca o sa fie street legal prea curand. Chiar sunt curios daca o sa scoata un GT2RS, eu stiu de alt proiect, ceva care o sa aduca multe si si ..sa vedem..
Numai bine.
stiu cum zici, dar mi se par prea multe nise. inteleg si apreciez imbunatatiriel aduse la GT3, dar "occasional track use" nu-i un argument . eu unul daca ar fi sa-mi cumpar un porsche pt "occasional track use", nu as lua un GT3. poate mai degraba unul mai putin potent (un "banal" turbo de ex )
getedoi is offline   Reply With Quote
Old 09-02-09, 23:23   #39
C63 AMG

Stage 5

C63 AMG's Avatar

Se pare ca m-am inselat, se aude foarte bine noul motor:

https://www.youtube.com/watch?v=9yeUb...eature=channel

https://www.youtube.com/watch?v=dQ6jhlmeZlU

Sincer, intre asta si R8 V10 cred ca mai degraba as lua GT3-ul. Bine asta daca scot o versiune cu PDK, ceea ce din cate observ nu prea au de gand sa faca, dar cine stie. Zic ca as alege GT3-ul pentru ca R8-ul o avea el motor de gallardo dar are o transmisie total nepotrivita, si invechita, in comparatie cu cea automata de la porsche (care din pacate intarzie sa-si faca aparitia pe GT3, probabil din motive ce tin de fiabilitate). Unde mai pui ca raman si cu vreo 40000 de euro in buzunar, maruntis ce-i drept :P

Last edited by C63 AMG; 09-02-09 at 23:50.
Old 10-02-09, 03:12   #40
993turbo

Stage 5

993turbo's Avatar

Eu prefer sa nu puna PDK ul pe GT3, e suficient pe (viitorul)Turbo dupa mine, daca vrei un driver's car vrei o cutie manuala, daca vrei strict cel mai bun timp pe circuit, da, putere cat mai multa si PDK. E aceeasi idee care a stat la baza lui Carrera GT, pure driving, not numbers. Asta e opinia mea, fiecare doreste altceva..
993turbo is offline   Reply With Quote
Old 10-02-09, 10:43   #41
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by dogy_10 View Post
pffff cand vcad ce pot sa scoata unii din ei, cu plm sa fie plictisitoare forma sau sa zici de un porsche ca e banal...orice model ar fi..... mergeti si laudati emsasele vostru
ce emsase? 316 i sau 320diesel transformat peste noapte in emtrei !
dolb is offline   Reply With Quote
Old 10-02-09, 11:08   #42
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by C63 AMG View Post
Vrei GT3, pentru ce ? Aia e masina ori de circuit, ori de autostrada, n-ai ce sa faci cu ea la noi. Eu unul nici daca-as avea un milion de euro nu mi-as cumpara asa o masina.
De ce nu ? O cumperi si o ti intr-un garaj profi langa Nürburgring
, iar cand ai chef de joaca, cu avionul in 2 ore esti acolo, and the fun begins
Se practica asa ceva si nu doar in Romania, pentru pasionati mi se pare "best deal", pentru restu exista bulevarde ca si Magheru etc
Old 10-02-09, 21:32   #43
C63 AMG

Stage 5

C63 AMG's Avatar

Quote:
Eu prefer sa nu puna PDK ul pe GT3, e suficient pe (viitorul)Turbo dupa mine, daca vrei un driver's car vrei o cutie manuala, daca vrei strict cel mai bun timp pe circuit, da, putere cat mai multa si PDK. E aceeasi idee care a stat la baza lui Carrera GT, pure driving, not numbers. Asta e opinia mea, fiecare doreste altceva..
Ferrari F430 nu e driver's car ? Eu cred ca e, asa cum ar fi si un GT3 cu PDK. Oricum parerea mea e ca pentru traficul de zi cu zi e mult mai potrivita o cutie automata decat cea manuala, chiar si daca e vorba de o masina super-sport. De ce ? Pai pe langa confort, din motive de siguranta in primul rand. Schimbarea manuala necesita o anumita concentrare din partea soferului ceea ce ii poate distrage atentia de la drum. In plus la viteze mari a-ti lua mana dreapta de pe volan ca sa schimbi treapta nu mi se pare o idee foarte buna, mai ales pe drumurile de la noi. Ce-i drept, daca ar fi sa folosesc masina doar pe circuit, unde nu exista trafic si drumul e perfect lin, probabil ca as opta si eu pentru cutia manuala..

Quote:
Originally Posted by Bogdan_mb View Post
De ce nu ? O cumperi si o ti intr-un garaj profi langa Nürburgring, iar cand ai chef de joaca, cu avionul in 2 ore esti acolo, and the fun begins
Hmm asa parca mai merge Eu ziceam ca nu are rost sa-ti iei o masina ca asta pentru ca nu faci altceva decat sa o chinui pe strazile de la noi, si oricum nu vei putea s-o folosesti la adevaratul ei potential. Pai gandeste-te ca masina asta e facuta sa alerge cu 310 km/h lejer si tu vei merge cu maxim 160 in 99% din timp, asta daca nu cumva vrei sa apari neaparat la stirile protv. Pentru ca atata vreme cat nu se taie copacii aia handicapati de pe marginea soselelor, care si asa sunt inguste si denivelate vai de mama lor, sa mergi cu mai mult de aceasta viteza e sinucidere curata, intrucat oricand poti pierde controlul asupra masinii, oricat de bun sofer ai fi.

Last edited by C63 AMG; 10-02-09 at 21:56.
Old 23-02-09, 13:57   #44
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]

Porsche 911 GT3 - Galerie Foto
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P09_0517_a5.jpg
Views:	1208
Size:	2.99 MB
ID:	805465   Click image for larger version

Name:	P09_0525_a5.jpg
Views:	1171
Size:	3.13 MB
ID:	805466   Click image for larger version

Name:	P09_0526_a5.jpg
Views:	1198
Size:	2.91 MB
ID:	805467  

Name:	P09_0532_a5.jpg
Views:	1147
Size:	3.15 MB
ID:	805468   Click image for larger version

Name:	P09_0557_a5.jpg
Views:	1140
Size:	2.99 MB
ID:	805469   Click image for larger version

Name:	P09_0559_a5.jpg
Views:	1144
Size:	3.26 MB
ID:	805470  

Name:	P09_0560_a5.jpg
Views:	1140
Size:	3.20 MB
ID:	805471   Click image for larger version

Name:	P09_0562_a5.jpg
Views:	1188
Size:	3.51 MB
ID:	805472   Click image for larger version

Name:	P09_0566_a5.jpg
Views:	1166
Size:	3.12 MB
ID:	805473  

Name:	P09_0568_a5.jpg
Views:	1151
Size:	2.97 MB
ID:	805474   Click image for larger version

Name:	P09_0569_a5.jpg
Views:	1119
Size:	3.26 MB
ID:	805475   Click image for larger version

Name:	P09_0652_a5.jpg
Views:	1457
Size:	2.91 MB
ID:	805476  

Name:	0_1280_1024.jpg
Views:	1278
Size:	270.7 KB
ID:	805483   Click image for larger version

Name:	1_1280_1024.jpg
Views:	1143
Size:	320.6 KB
ID:	805484   Click image for larger version

Name:	2_1280_1024.jpg
Views:	1184
Size:	208.0 KB
ID:	805485  

Name:	3_1280_1024.jpg
Views:	1135
Size:	149.6 KB
ID:	805486   Click image for larger version

Name:	4_1280_1024.jpg
Views:	1136
Size:	142.8 KB
ID:	805487   Click image for larger version

Name:	5_1280_1024.jpg
Views:	1114
Size:	178.9 KB
ID:	805488  

boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 23-02-09, 14:45   #45
andreicln

Stage 4

andreicln's Avatar

Hmm asa parca mai merge Eu ziceam ca nu are rost sa-ti iei o masina ca asta pentru ca nu faci altceva decat sa o chinui pe strazile de la noi, si oricum nu vei putea s-o folosesti la adevaratul ei potential. Pai gandeste-te ca masina asta e facuta sa alerge cu 310 km/h lejer si tu vei merge cu maxim 160 in 99% din timp, asta daca nu cumva vrei sa apari neaparat la stirile protv. Pentru ca atata vreme cat nu se taie copacii aia handicapati de pe marginea soselelor, care si asa sunt inguste si denivelate vai de mama lor, sa mergi cu mai mult de aceasta viteza e sinucidere curata, intrucat oricand poti pierde controlul asupra masinii, oricat de bun sofer ai fi.[/QUOTE]

exact , romania te iubim
andreicln is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -