Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > MOTO > Motociclete > Discutii generale moto

Reply

Thread Tools
Old 11-09-08, 11:43   #16
venom_sb

Stage 4

venom_sb's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
Default Re: Red Bull Romaniacs ia startul pe 13 septembrie

Quote:
Originally Posted by Todor View Post
"Red Bull Romaniacs, competiţia enduro cu cel mai mare grad de dificultate din lume, va debuta vineri, 13 septembrie, ora 13.00, cu un spectacol impresionant care va avea loc în centrul orasului Sibiu."

dupa calendarul meu, vineri e 12 septembrie...pana la urma in 12 sau in 13 e spectacolul din centru' sibiului?
Va avea loc sambata pe data de 13 la ora 13!

PS : Niste poze cu obstacole de la prolog
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCF0737.jpg
Views:	103
Size:	667.5 KB
ID:	639043   Click image for larger version

Name:	DSCF0738.jpg
Views:	124
Size:	658.4 KB
ID:	639044   Click image for larger version

Name:	DSCF0739.jpg
Views:	96
Size:	880.9 KB
ID:	639045  

Name:	DSCF0740.jpg
Views:	143
Size:	776.6 KB
ID:	639046   Click image for larger version

Name:	DSCF0741.jpg
Views:	79
Size:	815.6 KB
ID:	639047   Click image for larger version

Name:	DSCF0742.jpg
Views:	71
Size:	768.1 KB
ID:	639048  

Name:	DSCF0743.jpg
Views:	91
Size:	657.0 KB
ID:	639049   Click image for larger version

Name:	DSCF0744.jpg
Views:	83
Size:	752.5 KB
ID:	639050   Click image for larger version

Name:	DSCF0751.jpg
Views:	117
Size:	738.2 KB
ID:	639051  

Name:	DSCF0752.jpg
Views:	89
Size:	701.0 KB
ID:	639052   Click image for larger version

Name:	DSCF0753.jpg
Views:	84
Size:	731.1 KB
ID:	639053   Click image for larger version

Name:	DSCF0754.jpg
Views:	122
Size:	613.7 KB
ID:	639054  

Name:	DSCF0755.jpg
Views:	107
Size:	592.2 KB
ID:	639055  

Last edited by venom_sb; 11-09-08 at 12:00.
venom_sb is offline   Reply With Quote
Old 13-09-08, 22:00   #17
ovisopa

Stage 2

POZE Red Bull Romaniacs Sibiu 2008 - Antrenamente

mai tarziu revin cu pozele de la PROLOG
ovisopa is offline   Reply With Quote
Old 13-09-08, 23:28   #18
venom_sb

Stage 4

venom_sb's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]

Am atasat ce am filmat eu la prolog, dar calitatea lasa de dorit!
Attached Files
File Type: wmv Movie.wmv (57.17 MB, 46 views)
Old 13-09-08, 23:48   #19
venom_sb

Stage 4

venom_sb's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]

Pun si niste poze, dar nu se prea compara cu cele a lui ovidiu!
Attached Thumbnails

Name:	DSCF0790.jpg
Views:	98
Size:	4.26 MB
ID:	641567   Click image for larger version

Name:	DSCF0818.jpg
Views:	142
Size:	4.52 MB
ID:	641568   Click image for larger version

Name:	DSCF0822.jpg
Views:	126
Size:	4.37 MB
ID:	641569  

Name:	DSCF0828.jpg
Views:	100
Size:	4.33 MB
ID:	641570   Click image for larger version

Name:	DSCF0831.jpg
Views:	119
ID:	641571   Click image for larger version

Name:	DSCF0837.jpg
Views:	88
Size:	4.41 MB
ID:	641572  

Name:	DSCF0854.jpg
Views:	96
Size:	4.40 MB
ID:	641573   Click image for larger version

Name:	DSCF0855.jpg
Views:	97
Size:	4.47 MB
ID:	641574   Click image for larger version

Name:	DSCF0858.jpg
Views:	99
Size:	4.40 MB
ID:	641575  

Name:	DSCF0863.jpg
Views:	87
ID:	641576   Click image for larger version

Name:	DSCF0873.jpg
Views:	99
Size:	4.48 MB
ID:	641577   Click image for larger version

Name:	DSCF0875.jpg
Views:	89
Size:	4.29 MB
ID:	641578  

Old 14-09-08, 15:51   #20
Louis Cyphre

Stage 1

fost, vazut, placut
din an in an tot mai incitant
felicitari si la mai mare!
Louis Cyphre is offline   Reply With Quote
Old 14-09-08, 17:37   #21
stefan_88
Peugeot Driver

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

chiar as fi vrut sa merg si eu la sibiu :
stefan_88 is offline   Reply With Quote
Old 14-09-08, 22:07   #22
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]

RED BULL ROMANIACS revine pe traseu

Cu un traseu spectaculos in oras, cea de-a cincea editie a Red Bull Romaniacs a inceput pe bulevardul principal al Sibiului. Sambata dupa-amiaza, multimea a indurat ploaia si a primit pe cei 208 rideri din 29 de tari la cel mai dur raliu de hard enduro din lume. Din nou, Sibiul a stabilit standardul pentru intreaga lume si a fost cu un pas inaintea tuturor in ceea ce priveste actiunea, divertismentul si obstacolele provocatoare: trunchiuri de copaci, traseu pe perete, rampe si scari din lemn, poduri si pasarele, toate ude si aproape de netrecut – obstacolele dure ale prologului si decorul alunecos pentru raiderii indrazneti.

Mirosul cauciucurilor incise si al adrenalinei este inapoi in oras – o demonstratie pentru piloti si pentru fani ca este din nou timpul pentru hard enduro. Datorita conditiilor ploioase, cursa – pregatita cu 15 obstacole diferite – a fost mai spectaculoasa decat oricand si mai grea decat se asteptau atat riderii, cat si organizatorii. Primii la start s-au asezat riderii ai categoriei hobby, ei avand de infruntat trunchiuri de copaci alunecosi, trepte si pietre ude. Dupa aceea a venit randul expertilor, intregul parc cu obstacole a devenit lunecos precum uleiul si a constituit o provocare pentru raiderii clasei pro.

Prologul a fost ziua de incercare si acomodare cu conditiile Red Bull Romaniacs pentru pilotii aflati la start – britanicul Paul Bolton (Husquarma) a preluat conducerea imediat dupa start, dovedindu-si dominatia prin cursa peste peretii uleiosi si peste trunchiurile de copaci umede pe care a efectuat-o ca si cand ar fi fost in camp deschis. In timpul cursei de 20 de minute, nu numai ca si-a mentinut pozitia de lider, dar si-a crescut avansul, fiind urmat de pilotul oficial BMW, Gerhard Forster. Germanul este un rider experimentat la Red Bull Romaniacs si a “cucerit” in siguranta unul dupa altul obstacolele, realizand sase ture de traseu, care i-au garantat pozitia a doua. Pilotul inscris initial ca inlocuitor al lui Tom Sagar – tanarul rider britanic Greg Evans (23, KTM) – a profitat de experienta sa de trial si si-a condus motocicleta pe traseu intr-o maniera impresionanta, pentru a trece linia de finish pe locul 3.

Cascadorii spectaculoase, motociclete fumegande si rideri impinsi de adrenalina au fost indemnati de multimea extaziata, care au infruntat vremea si au venit la fel de numerosi ca si anul trecut. Spectacolul pe care l-au vazut a meritat incaltamintea uda si innoroita.

Cel mai de succes pilot roman la Red Bull Romaniacs (2 victorii la clasa Experti), Mani Gyenes a facut show la "Prologul" editiei din 2008, reusind sat ermine curs ape locul 12, cu 5 ture, in timp ce celalalt roman, Ferenc Csaki, s-a clasat pe ultima pozitie, dupa numai o tura.

"A fost impresionant sa concuram in fata unui public atat de numeros, insa show-ul nostru a fost net diminuat de ploaia care a cazut inainte de start, aceasta facand traseul mult prea alunecos pentru a putea merge intr-un ritm mai rapid. La start, am avut o mica ezitare si am pierdut cateva secunde, iar ulterior, in portiunile cu busteni taiati, am intalniti piloti inatarziati si am pierdut destul de mult timp. Totusi, nu puteam forta prea mult pentru ca de maine incepe intr-adevar concursul si nu puteam risca o accidentare, mai ales ca tinta mea este sa termin, pe pozitie cat mai buna, aceasta editie. Din cauza ploii se anunta a fi cea mai dura de pana acum”, afirma Emanuel Gyenes.

Mai multi rideri decat oricand – 34 de rideri pro, 53 de experti single si 46 echipe de experti, 71 rideri hobby si 4 rideri turisti – vor avea de infruntat 4 zile dure, provocatoare de off-road. Numeroase carari inguste, trasee tehnice, trasee zilnice intre 100 si 200 de kilometric, trecatori prin rauri si urcaru de pante abrupte cu treceri prin mai multe puncte dedicate spectatorilor, sate si locuri de gratar ale sibienilor. Capitala culturala a Europei in 2007, Sibiul, va servi ca punct de plecare dar si ca final de traseul.

Rezultate Clasa Pro
1. Paul Bolton UK Husquarna 8 tururi
2. Gerhard Forster GER BMW 6 tururi
3. Greg Evans UK KTM 6 tururi

Rezultatele prologului de azi – fiecare rider a trebuit sa parcurga cel putin o tura pentru a nu primi penalizari – vor servi ca ordine de start pentru prima off-road de duminica.
Attached Thumbnails

Name:	Chris Birch 41 (c) Predrag Vuckovic.jpg
Views:	184
Size:	1.19 MB
ID:	642620   Click image for larger version

Name:	Geoff_Aaron_Samo_Vidic.jpg
Views:	140
Size:	509.4 KB
ID:	642621   Click image for larger version

Name:	Mani Gyenes - Prolog Red Bull Romaniacs 2008.JPG
Views:	151
Size:	3.76 MB
ID:	642622  

Name:	RB Romaniacs Prolgue_Prologue_Experts Single 30 (c) Predrag Vuckovic.jpg
Views:	173
Size:	506.9 KB
ID:	642623  
Old 15-09-08, 12:17   #23
sierraSB

Stage 2

unul din motivele pt care sunt mandru sa sunt sibian!
sierraSB is offline   Reply With Quote
Old 15-09-08, 12:48   #24
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]

EPA TEAM la Red Bull Romaniacs 2008

Echipa EPA mizeaza un loc pe podiumul competitiei enduro considerate drept cea mai dificila din lume, Red Bull Romaniacs, care se deruleaza in aceste zile in zona Sibiului. Team-ul EPA figureaza la categoria “expert team” in cadrul acestui concurs. Grupa este una foarte grea si este catalogata ca fiind a doua ca si dificultate dupa clasa profesionistilor.

Cei doi piloti ai team-ului EPA sint GOROG ARON si MICHEL DOUMOLIN, pasionati de enduro foarte cunoscuti in Baia Mare. Michel este cetatean belgian dar s-a indragostit de traseele potrivite pentru enduro din muntii Maramuresului si isi dedica o buna parte din timp organizarii de trasee pentru grupuri de belgieni pe care ii aduce la Baia Mare sa descopere calare pe motocicleta frumusetea extraordinara a Maramuresului montan.

Adrian Peride, un alt foarte cunoscut enduro man din Baia Mare este cel care a decis ca prin firma sa, EPA COMPANY sa-i sprijine pe cei doi in cursa lor din acest an la Red Bull Romaniacs. “Sintem un grup de pasionati de moto-enduro care de mai multi ani ne facem mina prin competitiile interne. Aron si Michel sint printre cei mai buni dintre noi si am hotarit sa infiintam aceasta echipa pentru a-I sustine. De altfel, multe din atributele acestui sport se regasesc si in filosofia companiei. Exista multe puncte comune intre enduro si bussines: ambitie, tenacitate, perseverenta, munca in echipa, competitia.”

Aron Gorog are numarul de concurs 201 si concureaza pe un KTM EXC 300 la fel ca si Michel Doumolin. Motocicletele sint ultimele evolutii de la KTM, gindite de celebrul producator pentru acest tip de concurs.

Dupa prologul de simbata, 13 septembrie, pe traseul artificial din centrul Sibiului, EPA TEAM a fost singura echipa romaneasca care s-a apropiat de podium, ajungind pe locul patru, dupa doua echipe din Anglia si una din Olanda.

Etapa de duminica , 14 septembrie, este una foarte grea din cauza ploii care a cazut pe traseu si a adaugat un plus de dificultate in fata celor 219 motociclisti care participa la aceasta cursa.

Cea de-a V-a ediţie a raliului Red Bull Romaniacs se desfasoara anul acesta în perioada 13-17 septembrie. La ediţia din acest an, concurentii sint împărţiti în patru clase: “profesionisti”, „expert single”, „expert team” şi „hobby”. În cele patru zile de competiţie ei străbat aproximativ 200 de km de la zone uşor accesibile din jurul Sibiului, Curmătura Ştezii, Păltiniş, Guşteriţa, până la zone situate la înălţimi de peste 2000 de metri în munţi.
Attached Thumbnails

Name:	IMG_0362.JPG
Views:	120
Size:	1.36 MB
ID:	642984   Click image for larger version

Name:	IMG_2046.JPG
Views:	162
Size:	2.50 MB
ID:	642985  
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 16-09-08, 01:15   #25
ovisopa

Stage 2

Red Bull Romaniacs 2008 - Ziua 1

---------------------------------------------------------------------

Red Bull Romaniacs 2008 - Ziua 2

(la ziua a doua o sa mai pun in curand mai multe poze, acum sunt doar cateva poze cu fiecare zona de pe traseu)

---------------------------------------------------------------------

Red Bull Romaniacs 2008 - Ziua 3

Old 16-09-08, 01:17   #26
stefan_88
Peugeot Driver

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

de unde as putea sa fac si eu rost cu filmele d la Romaniacs?????
stefan_88 is offline   Reply With Quote
Old 16-09-08, 15:46   #27
mario79

Stage 3

mario79's Avatar

asa ceva e pentru DANY atat!!!!!!!!!
mario79 is offline   Reply With Quote
Old 16-09-08, 17:13   #28
ovisopa

Stage 2

Imagine Panoramica Red Bull Romaniacs 2008 - Ziua 2 - Curmatura

dupa ce se incarca imaginea apasati cu butonul stang al mouse-ului pe poza si miscati in orice directie

urmeaza 100 de poze din ziua a doua .. acum ma muncesc sa pun la fiecare poza numele concurentului
Old 17-09-08, 12:17   #29
coty_tey

Stage 4

coty_tey's Avatar

Rupere nene
coty_tey is offline   Reply With Quote
Old 17-09-08, 16:01   #30
boy_wonder

Stage 5

boy_wonder's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]

EPA TEAM la Red Bull Romaniacs 2008

EPA TEAM trece in frunte la clasa expert team la Red Bull Romaniacs 2008

Singura echipa romaneasca angajata in lupta la virf in cadrul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a preluat conducerea la clasa expert team.

Aron Gorog (nr. concurs 201) si Michel Doumolin (nr. concurs 200) au incheiat prima zi a cursei (duminica) pe locul trei dupa timpii neoficiali, la 40 de minute in urma primelor doua echipe. In urma sedintei tehnice din noaptea de duminica spre luni s-a constatat ca primele doua echipe nu au trecut printr-un punct de control orar si au parcurs un traseu mai scurt decit ceilalti concurenti. In aceste conditii, oficialii cursei au penalizat concurentii care au sosit pe primele doua locuri iar echipa riderilor din Baia Mare, EPA TEAM a trecut pe locul intii la “expert team”.

Adrian Peride, reprezentantul EPA COMPANY, care ii sustine pe Aron si Michel in cursa lor din acest an spune ca e foarte incintat de cum merg cei doi: “Chiar daca echipele din fata au parcurs un traseu mai scurt decit noi, s-a vazut ca baietii nostri au reusit sa recupereze timp si in aceste conditii. Asta inseamna ca merg intr-adevar foarte bine”. Trebuie sa vedem cum se incheie si ziua a doua a concursului (n.r. luni 15 sept) pentru noi”.

Ziua de luni se anunţă şi mai dificilă. Concurenţii au de traversat obstacolele din zona Valea Sebeşului în condiţii de ploii abundente şi vânt puternic. În mod normal, un concurent experimentat ar parcurge traseul în 10 ore. Pentru mulţi însă, a doua zi a raliului de hard-enduro Red Bull Romaniacs va fi una lungă, mai ales că oboseala începe să se simtă.

Cea de-a V-a ediţie a raliului Red Bull Romaniacs se desfasoara anul acesta în perioada 13-17 septembrie in zona Sibiului. La ediţia din acest an, concurentii sint împărţiti în patru clase: “profesionisti”, „expert single”, „expert team” şi „hobby”. Acest raliu de hard enduro este considerat ca fiind printre cele mai grele competitii de acest gen din lume.

EPA TEAM, ziua II. Final in top, in continuare lideri

Riderii EPA TEAM din editia 2008 a raliului de hard enduro Red Bull Romaniacs au incheiat ziua secunda (luni, 15 septembrie), in top trei. Gratie avansului orar detinut dupa prima zi cind Aron Gorog si Michel Doumolin au trecut in frunte ca urmare a unor penalizari aplicate altor echipe, ei isi mentin pozitia de lideri ai clasei “expert team”.

Michel Doumolin (nr. Concurs 200): “A fost o zi mult mai usoara decit prima (duminica). Am intilnit trei portiuni mai grele, dar am trecut cu bine de ele. Am stat impotmoliti in noroi pina la briu timp de vreo zece minute, dar am reusit sa iesim cu bine. La capitolul tehnic nu au fost probleme majore, in afara unui esapament spart. In rest totul a functionat perfect. Astazi (marti 16 septembrie) vom parcurge alti 170 de kilometri si eu personal sper sa fie ceva mai duri decit au fost luni. La finalul zilei a doua am venit in primii trei la clasa si in mod normal ar trebui sa raminem lideri dupa penalizarile aplicate duminica. Nu inteleg insa care sint chestiunile de regulament aplicate. Vom vedea. Pe noi ne intereseaza rezultatul final care speram sa ne duca pe podium.”

Aron Gorog (nr. Concurs 201): “Cred ca luni a fost mult mai usor decit in prima zi efectiva de concurs. Am incercat sa ne conservam fortele dar fara a renunta la un ritm bun de parcurgere a celor 170 de kilometri. Nu am avut probleme cu KTM-ul meu. Am “pierdut” motocicletea intr-o mlastina si ne-a luat vreo 15 minute sa o putem scoate de acolo, dar lucrurile au mers bine pentru noi”.

Astazi (marti 16 septembrie) organizatorii cred ca navigaţia va fi criteriul care va face diferenţa. In plus, vreme rea şi ceaţa ar putea înrăutăţi situaţia pe traseu; mai mult decât atât, balizele care marchează traseul vor fi mai rare.

EPA TEAM este sustinuta la Red Bull Romaniacs 2008 de EPA COMPANY, o firma care considera ca atributele acestui sport-ambitie, tenacitate, perseverenta, munca in echipa-se regasesc in principiile de afaceri pe care le aplica.

EPA Team - Start in ultima zi din pozitia de favoriti

Riderii EPA TEAM au intrat primii in sosirea de la finalul zilei a treia. Cei doi si-au pastrat aceasta pozitie deorece organizatorii au fost nevoiti sa aplice noi penalizari orare pentru echipele care nu au trecut prin cel mai inalt punct de control orar de pe munte.

Aron Gorog si Michel Doumolin sint foarte aproape de o reusita exceptionala, locul intii la clasa expert team in cel mai greu raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs. Competitia se incheie astazi (miercuri 17 septembrie) cind concurentii ramasi pe traseu parcurg ultimii 100 de kilometri ai intrecerii.

In penultima zi, marti, Aron Gorog, declara “Nu prea avem cum sa pierdem prima pozitie la clasa. Trebuie insa sa fim in continuare atenti si sa mentinem un ritm bun. Marti a fost o ceata, mai bine zis o burnita, ce ne reducea foarte mult cimpul vizual. Cred ca vedeam cel mult la zece metri in fata noastra. Din pacate m-am accidentat la un picior chiar in sosire, dar cred ca ma descurc sa merg bine si in utlima zi de concurs.”

La rindul sau Michel Doumolin s-a aratat increzator pentru mentinerea pozitie lor : “A fost destul de greu marti din cauza cetii, dar am rulat bine fara probleme. Cred ca doar trei echipe nu au ratat check point-ul de pe munte asa ca lista celor penalizati va fi destul de lung. Miercuri avem o zi mai usoara si sper sa ajungem cu bine la sosirea festiva din centrul Sibiului”.
Attached Thumbnails

Name:	foto day 1.jpg
Views:	182
Size:	219.9 KB
ID:	645162   Click image for larger version

Name:	EPA TEAM.JPG
Views:	131
Size:	660.8 KB
ID:	645163  

Last edited by boy_wonder; 17-09-08 at 20:19.
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -