Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 21-08-08, 23:11   #1
trafy-vr6

Stage 5

trafy-vr6's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Rally]
[Shadows Racing Team]
[ALFA ROMEO]
Default Acte pt masina inscrisa in italia

Salut, am gasit sa cumpar un e36 de la cineva din romania, masina este inscrisa in italia. vreau sa stiu ce acte trebuie sa`mi arate baiatul de aici pt a avea incredere ca se poate inscrie. care sunt pasii pe care tre sa`i urmez pt a o putea inscrie? astept niste raspunsuri rapide. multumesc
Old 23-08-08, 11:34   #2
Marson
4Tuning International Member

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]
Default Re: Acte pt masina inscrisa in italia

Actul/actele care te intereseaza pe tine in vederea inmatricularii in Romania: cartea masinii + talon din care sa reiese faptul ca masina este RADIATA in Italia, un act prin care sa se ateste posesia/PROPRIETATEA masinii de la cel de la care o cumperi.
Sunt lucruri esentiale pe care orice vanzator care ofera spre tranzactionare o masina adusa "de afara" trebuie sa le ofere. In cazul in care ti se pare ca ceva nu prezinta incredere... renunta la tranzactie... pentru a evita o "teapa" sau a intra in posesia unei masini pentru "dezmembrari".

Succes.
Marson is offline   Reply With Quote
Old 23-08-08, 11:38   #3
trafy-vr6

Stage 5

trafy-vr6's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Rally]
[Shadows Racing Team]
[ALFA ROMEO]

am vb cu omu si a zis ca are toate actele in afara de asigurare care e expirata si e facuta pe naspa si un act care arata ca masina nu e luata in leasing sau ceva de genu, a zis ca are cartea masinii adica TARGA. Masina nu cred ca e radiata si din cate am inteles radierea se face cu masina in italia ( ? ) .....

Multumesc Marson
trafy-vr6 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-08, 11:53   #4
Marson
4Tuning International Member

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]

Procedura de radiere in Italia nu o cunosc... dar din cate stiu dureaza ceva timp si nu este chiar simpla... prezenta masinii pentru identificare este obligatorie si in Germania (singura regiune care a renuntat (in Germania) la prezenta obligatorie a masinii in cadrul procedurii de obtinere a numerelor de vama este... Berlin-Brandenburg - simplifica procedura de export, durata acesteia la zulassungsstelle - maxim 1 ora).
Cand ma refeream la un act de proprietate acesta se referea dpdv juridic la un act de vanzare-cumparare sau o procura speciala de la proprietar prin care sa se ateste faptul ca poate sa vanda masina, sau un act de donatie, testament etc... sunt singurele acte juridice care transfera proprietatea.
Sa circuli cu o masina fara asigurare obligatorie - este ilegal, sa faci radierea in Italia - mult prea complicat.
Decizia iti apartine.

Servus.
Marson is offline   Reply With Quote
Old 23-08-08, 11:56   #5
trafy-vr6

Stage 5

trafy-vr6's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Rally]
[Shadows Racing Team]
[ALFA ROMEO]