Re: Ce anvelope folositi la Golf ?
Eu fara 3,3 pe fata si 3,5 pe spate nu discut (pe timpul verii). D-asta mi-am luat anvelope care suporta 51 PSI (510 KPa, sau 3,5 bar) pentru ca sa pot merge cu presiune de 3,5 fara nici o teama. Chestia cu incalzirea pe timpul verii a anvelopelor si astfel a cresterii ei peste limitele de siguranta eu personal nu o cred. Am vazut la vulcanizare cum bagau baietii si 6 atmosfere, ca sa ii faca etansarea pe janta la montare. Asa ca anvelopele suporta presiune daca sunt de performanta sau sport.
Chiar si iarna am mers tot cu aceeasi presiune, insa cu viteze mult mai reduse, si a fost foarte bine. Si in manualul de utilizare al masinii scrie ca poti merge cu presiune pana la 3,5 atmosfere pentru autoturisme, dar nu mai mult.
Faptul ca pe capacul rezervorului sunt date indicatii cu ce presiune sa circuli, asta este o recomandare, pentru ca nu toti pun pret pe caracteristicile unei anvelope si cumpara din cele ieftine, cu indice de viteza si greutate redus pentru gabaritul masinii, iar anvelopele respective sunt poate reesapate sau de marca putin cotata. Si normal ca aceste anvelope nu suporta solicitari mari; acesta cred ca este motivul pentru care se dau acele limite inferioare pe capacul rezervorului.
|