![]() |
Honda Accord cu Unichip si filtru JR
1 Attachment(s)
Masina este Honda Accord de 2.4. A fost initial la noi in toamna si atunci i-am pus un filtru JR universal(de 50 de euro, nu de 300...). Masina a venit acum ca sa-i punem Unichip si asa au rezultat graficele de mai jos. Masina are 190 de cp declarati, iar arhitectura motorului seamana foarte tare cu Type R si S2000.
|
Re: Honda Accord cu Unichip si filtru JR
salut! am si eu nevoie de ajutor, si, intamplator, iti cer tie:spune-mi si mie te rog cum pot sa postez un anunt, ca m-am uitat prin tot site map-ul si nu am gasit functia de ''new post editor''. multumesc anticipat! salve!
|
Quote:
Succes |
offf la 6000 intra v-tec-ul :lol:
foarte bine arata curba CP si curba cuplului este aproape constanta de la 2000rpm :shock: bate si un diesel la cum arata 8) asta e... HONDA :!: |
la 6000 vtec-ul? ma indoiesc, cred ca intra undeva mai jos, pe la 5000, la motorizarea 2.4. La 2.0 intra la 4500 rpm. Posibil sa ma insel insa, o sa verific
Curba de putere, atat la motorizarea 2.4 cat si 2.0 este practic o dreapta oblica, puterea fiind proportionala cu turatia. Curba de cuplu este demna de un diesel, 90% din cuplu fiind disponibil intre 2500-7000 rpm. In ce priveste arhitectura similara cu Type-R si S2000, nu e in totalitate asa. S2000 foloseste motorizarile F20C (2.0l) si F22C1 (2.2l), care sunt din alta generatie. Civicul Type-R (si Civic Si, de fapt) foloseste fratele mai mic al motorului K24A de pe Accordul 2.4, si anume K20A (in esenta, acelasi cu cel de pe Accordul 2.0, insa cu alte axe cu came si setari), acelasi folosit si de Acura RSX / Integra / Integra Type-R K20/K24 sunt adevarate bijuterii, putand fi gasite de multe ori pe masini stock la puteri litrice de 100CP sau mai mult (Acura RSX-S, Integra Type-R, Accord Euro-R, Civic Type-R / Si). Insa conform obiceiului lor, Honda vinde de regula masinile mult sub potentialul motorului respectiv, in setari orientate spre consum / emisii de noxe etc. Un adevarat paradis pentru tuneri :D |
Quote:
Asa-i cand iti merge mana pe tastatura putin mai repede decat mintea :D |
Quote:
Nautilus |
Ca sa vezi cum functioneaza V-tec-ul:
http://videos.streetfire.net/video/3...E74118BB4A.htm |
Mersi
~Nautilus |
Quote:
Filmuletul de mai sus e dragutz, insa prezinta doar unul din aspectele VTEC-ului (si anume cazul prezent pe Type-R/Type-S). Un alt filmulet interesant: http://videos.streetfire.net/video/D...52F982ED3A.htm Pentru mai multe discutii despre VTEC, un thread interesant de pe forumul Hondafan |
foarte interesant graficul de putere. scula asta unicheap e chiar atat de magica ? sau vi s-a defectat dyno-ul ?
|
Vrei sa fii putin mai exact? Vezi ca s-a strecurat o greseala de tipar in textul tau de mai sus.
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:38. |
- Copyright 2026 4Tuning