4TuningRO

Go Back   4TuningRO > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: SAAB VS VOLVO
SAAB 55 54.46%
VOLVO 46 45.54%
Voters: 101. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 09-02-10, 18:21   #76
Thomas Everywhere

Stage 5

Thomas Everywhere's Avatar

Oras: Skåne (Sweden)
Default Re: SAAB Vs VOLVO

@GTR: tin sa ma abtin la ce ai scris deja ajungem sa comparam Saab, Volvo cu alfa si vw. Daca volvo la tine e sub vw ma abtin oricum. Au scazut din cauza managementului prost si a lipsei de informatii despre produs. nu uita ca Toyota e un constructor cu probleme deja cat a fost el de fiabil si incantator acuma are cele mai mari probleme si la Volvo au fost probleme etc....Tin sa spun ca m-am urcat intr-un Golf GTI si are o calitate de rahat atat la interior cat si exterioru e naspet...la 93 nu gasesti chiar lucruri de doi lei si aspectul exterior e peste orice Vw vrei tu daca tot ajunsaram sa comparam cu Vw. Dar zic sa incheiem aici...intotdeauna in Romania nimic nu-i mai sus ca vw, bmw, audi etc...nici n-am comparat chestia asta, am vorbit doar de intretinere, consum, noi ajunsaram la comparatii cu alfa... bye.
Old 09-02-10, 18:34   #77
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Oras: Ingolstadt

Toyota are cele mai mari probleme ? Daca au facut un recall la multe masini din cauza unei (eventuale) probleme minore (din punct de vedere tehnic) inseamna ca are cele mai multe probleme ? Toti producatorii care se respecta fac recall daca sunt constienti de o problema in timp ce producatorii wannabe se fac ca ploua si nu fac recall-uri, asta nu inseamna ca probleme nu exista la ei.

Sunt curios ce masini din clasa hot hatch au interiorul de calitate daca zici ca la GTI e de rahat. Sa fie Renault ? Focus ? Astra ? Ma indoiesc.

Cat despre o comparatie VW - Volvo, ce ti se pare ciudat ? Din moment ce sunt unele segmente unde se pot compara, care e problema ? Mie imi plac (mult) atat Volvo cat si Saab dar sa nu uitam ca ambele sunt falimentare in timp ce VW (VAG) sta cat se poate de bine si este unul din cele mai mari concerne, o comparatie e cat se poate de normala. In plus, VW are Phaeton care este o limuzina in toata firea, Saab/Volvo nu au asa ceva. Ar merge comparat si XC90 cu Touareg pana la urma.

Last edited by _anaconda_; 09-02-10 at 18:37.
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 18:41   #78
Thomas Everywhere

Stage 5

Quote:
Originally Posted by _anaconda_ View Post
Toyota are cele mai mari probleme ? Daca au facut un recall la multe masini din cauza unei (eventuale) probleme minore (din punct de vedere tehnic) inseamna ca are cele mai multe probleme ? Toti producatorii care se respecta fac recall daca sunt constienti de o problema in timp ce producatorii wannabe se fac ca ploua si nu fac recall-uri, asta nu inseamna ca probleme nu exista la ei.

Sunt curios ce masini din clasa hot hatch au interiorul de calitate daca zici ca la GTI e de rahat. Sa fie Renault ? Focus ? Astra ? Ma indoiesc.
Nu am vorbit de alte hatc-uri, tipu de mai sus compara deja Volvo vs. Vw deci sa inteleg orice model de Vw. Nu ma intereseaza restu hatch-urilor ca's de calitate sau nu, nu m-am urcat si nici nu cred ca au vreo calitate, dar nici cu Vw nu mie rusine. Stiu ca toti constructorii fac recall, dar Toyota face de ceva timp mai mult si nu s-au lovit de o problema doua si de mai multe nici nu le enumar ca...umplu pagina aici. Nu ca sunt rautacios cu ei, dar sunt unii baieti cunoscatori care au mers 10 de mii de km cu un Saab sau Volvo si spun ca e mai jos aproape si decat o alfa... eu stiu ce masina am si calitatea interiorului e destul de bune nici nu poate fi comparata cu Vw. Nici Volvo, mai ales modelul S80, XC90, XC70, XC60 nu au calitate proasta. Nu stiu cati ati mers cu ele, intai conduceti-le si dupa aceea. Am o parere buna despre masinile germane nu degeaba si-au castigat reputatia in lume, dar hai sa nu degeneralizam si imaginea a doua brand-uri totusi europene.
Thomas Everywhere is offline   Reply With Quote
Old 09-02-10, 18:45   #79
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Din moment ce spui ca nu se poate compara cu VW, inteleg la modul general. Sunt curios cum sta Saab-ul tau cu VW Phaeton =>

Eu zic sa lasam deoparte afirmatiile de genu' si sa privim problema mai rational, dupa cum am spus, VW e unul din cei mai mari constructori pe plan mondial in timp ce Volvo/Saab au cam dat faliment, nu e cazul sa te deranjeze o comparatie intre ele .

LE - oricum ar fi, asta e offtopic, este Saab vs Volvo nu Saab/Volvo vs VW sau Toyota.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	VW Phaeton Interior.jpg
Views:	17
Size:	63.0 KB
ID:	1307914   Click image for larger version

Name:	VW Phaeton Interior 2.jpg
Views:	14
Size:	345.5 KB
ID:	1307915  

Last edited by _anaconda_; 09-02-10 at 18:49.
Old 09-02-10, 18:53   #80
Thomas Everywhere

Stage 5

Tin sa las' tot de la mine nu exista grad de comparatie 93 vs. Phaenton clasa diferita, pret si segment diferit...daca puteai sa fi pus altceva ce intra in aceeasi clasa cu 93. Evident ca e mai calitativ cand acesta costa aproape 100.000...Volvo nu a dat nici un faliment urmeaza deja sa produca modele mai competitive decat acuma, vezi Noul S60 deja au aparut informatiile generale pe promotor.ro.
Saab va reveni si el cu noul model 95 care nu poti sa spui ca are calitate proasta. Si mai vorbim...toti au avut o soarta oarecare.
Si nu vreau sa ma crezi ca sunt frustrat sau eu stiu mai ce....dar tin la masina mea si brand in general, adica m-a facut sa am incredere si asta imi voi lua, chiar daca critici sunt tot timpul, asta nu-mi face sa-mi schimb parerea despre Saab sau Volvo. Si Jaguar si Land Rover sunt niste branduri aproape moarte, dar poti spune ca, calitatea lor este slaba in fata unui Vw ? sau asta e ca e doar cel mai mare producator! Saab-ul nu-l voi schimba nici macar pe un volvo, da pai pe alta marca. e prea super masina ca sa o poti da pe altceva te leaga ceva de ea, nu poti renunta, Posesorii stiu de ce!
Old 09-02-10, 18:59   #81
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Noul 9-5 imi place si mie, extrem de mult. Daca mi-as cumpara masina din clasa mare premium as alege ori noul 9-5 ori Jaguar in detrimentul unui A6, E Klasse sau Seria 5.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Saab 9-5 2010.jpg
Views:	16
Size:	41.2 KB
ID:	1307938  
Old 09-02-10, 19:09   #82
Thomas Everywhere

Stage 5

Si mie imi place e un model complet nou. Cu incredere iti spun Saab sunt masini foarte bune, rezistente nu dezamagesc. Imi amintesc de modelele vechi 900-9000 din '95-'98 au avut probleme pe la transmisii acelea parca mai incercau sa supere stapanu, dar din 98 s-a imbunatatit totul si degeaba ca s-a ales prafu de vanzarile Saab profit putin. GM nu a fost tocmai un proprietar bun, cum nici Ford la Volvo nu prea e unul bun, dar am auzit ca s-ar putea sa renunte la vanzarea Volvo au multe in comun si Volvo pentru Ford a reprezentat un profit in acesti ani.
Ai vazut noul S60? parerea mea nu-mi place partea frontala in rest e fain.
Old 2010  

Stage 5
Reply

Thread Tools

Posting Rules