| VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
|
View Poll Results: SAAB VS VOLVO
|
|
SAAB
|

|
55 |
54.46% |
|
VOLVO
|

|
46 |
45.54% |
25-12-09, 00:13
|
|
 Stage 5
Oras: Ploiesti
Member of: [VW]
|
Re: SAAB Vs VOLVO
de acum sa vedem cum va inclina balanta
|
|
|
26-12-09, 11:50
|
|
|
Banned
Stage 2
Oras: Bucuresti
|
Saab 95
|
|
|
26-12-09, 11:51
|
|
 Stage 5
Oras: Ingolstadt
|
Este vorba de brandul in sine nu de un model anume. Ca un bonus avem 0 argumente pro sau contra...
|
|
|
26-12-09, 12:02
|
|
|
Banned
Stage 2
|
Viata a fost generoasa oferind pentru persoana mea oportunitati, care imi permit sa exprim o parere din postura de utilizator temporar, la ambele marci.
Raspunsul reprezinta concluzia in urma acestor 'teste" impartiale.
|
|
|
26-12-09, 21:02
|
|
General Supervisor
 Stage 5
Oras: Bacău
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [MERCEDES] [ALFA ROMEO]
|
Ne bucurăm pentru tine, totuşi nouă ne foloseşte răspunsul tău doar dacă ne împărtăşeşti şi nouă motivul pentru care ai ramas la alegerea ta.
|
26-12-09, 21:23
|
|
|
Banned
Stage 2
|
Volvo are actionari din Chinezi acum. Geely a cumparat pachetul majoritar.
Felul in care se sofeaza masina, trebuie sa mergi cu ele.
|
|
|
27-12-09, 21:15
|
|
 Stage 5
Oras: RO - PH
Member of: [Old School Cars] [KIA] [2 Roti] [DACIA]
|
Eu am ales Saab,dar strict pentru design. Am mers cu unul,stiu cum e, imi place si interiorul,si asa mai departe.
Volvo nu am condus,nu am mers in niciun Volvo,deci nu imi dau cu parerea decat din punct de vedere al design-ului.
|
|
|
08-02-10, 17:03
|
|
 Stage 5
Oras: Skåne (Sweden)
|
Evident ca am votat Saab. Detin Saab si stiu ce poate. Interiorul este la fel de calitativ ca al Volvo. Motoarele turbo sunt peste cele de la volvo trag mult mai bine. Am mers cu ambele masini si de la Saab si de la Volvo. La Saab imi place ca te simti altfel, e o masina de care te atasezi imediat. In Volvo m-am simtit bine nu pot sa zic, e o masina cu stil nordic, dar nu are acel specific cum e al Saab-ului. Cu siguranta Volvo sta foarte bine, ofera un spatiu si lux mult mai mult ca Saab, dar in schimb consumul si intretinerea e mult mai mare ca al Saab-ului.
Ce prefera suedezii? suedezii prefera Volvo foarte mult in special modelele V50, V70, XC70, XC90 cu motoare T si biohibride. Oricum sunt foarte patrioti cu Volvo, a fost si primul brand suedez. Saab are si el fanii lui aici foarte multi. Pot sa spun ca ambele masini sunt preferate de suedezi, chiar a fost un miting aici cand era sa inchida GM Saab definitiv. Au fost si fani Bmw, Volvo etc...pentru a nu inchide Saab.
Ca posesor Saab este mai frumos si mai sportiv ca Volvo. Un Volvo as alege ca lux si comfort. Singurul model sportiv e S40-u vechi si S60R, dar S60R a fost oaia neagra a Volvo. S40-u vechi s-a fabricat multi ani 1995-2004 stiu ce poate masinutza aia mai ales motoru ala T4 de 1.9T 200 cp stock nu zic cat il poti ridica.
Parerea mea ala e cel mai tare Volvo. Dar eu tot pe Saab merg.
|
|
08-02-10, 18:34
|
|
 Stage 5
Oras: ploiesti
|
Quote:
Originally Posted by Thomas Everywhere
Evident ca am votat Saab. Detin Saab si stiu ce poate. Interiorul este la fel de calitativ ca al Volvo. Motoarele turbo sunt peste cele de la volvo trag mult mai bine. Am mers cu ambele masini si de la Saab si de la Volvo. La Saab imi place ca te simti altfel, e o masina de care te atasezi imediat. In Volvo m-am simtit bine nu pot sa zic, e o masina cu stil nordic, dar nu are acel specific cum e al Saab-ului. Cu siguranta Volvo sta foarte bine, ofera un spatiu si lux mult mai mult ca Saab, dar in schimb consumul si intretinerea e mult mai mare ca al Saab-ului.
Ce prefera suedezii? suedezii prefera Volvo foarte mult in special modelele V50, V70, XC70, XC90 cu motoare T si biohibride. Oricum sunt foarte patrioti cu Volvo, a fost si primul brand suedez. Saab are si el fanii lui aici foarte multi. Pot sa spun ca ambele masini sunt preferate de suedezi, chiar a fost un miting aici cand era sa inchida GM Saab definitiv. Au fost si fani Bmw, Volvo etc...pentru a nu inchide Saab.
Ca posesor Saab este mai frumos si mai sportiv ca Volvo. Un Volvo as alege ca lux si comfort. Singurul model sportiv e S40-u vechi si S60R, dar S60R a fost oaia neagra a Volvo. S40-u vechi s-a fabricat multi ani 1995-2004 stiu ce poate masinutza aia mai ales motoru ala T4 de 1.9T 200 cp stock nu zic cat il poti ridica.
Parerea mea ala e cel mai tare Volvo. Dar eu tot pe Saab merg. 
|
vad k stai in suedia si k esti informat vis avis de volvo si saab. dar de ce zici k s60 a fost oiaia neagra volvok stiu k are performante foarte bune.imi poti raspunde si pe privat k sa nu fim off eu sunt posesor de volvo s60 si as vrea sa stiu mai multe despre volvo
|
|
|
08-02-10, 18:39
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ph88bas
vad k stai in suedia si k esti informat vis avis de volvo si saab. dar de ce zici k s60 a fost oiaia neagra volvok stiu k are performante foarte bune.imi poti raspunde si pe privat k sa nu fim off eu sunt posesor de volvo s60 si as vrea sa stiu mai multe despre volvo
|
Pai iti spun si eu, la acelasi pret sau la diferenta mica de pret BMW, Merceds, Audi si Lexus si chiar si SAAB ofera motoare mai bune, caliatate mai buna, costuri mult mai mici de intretinere si cred ca ajunge.
Last edited by GTR; 08-02-10 at 18:44.
|
|
|
08-02-10, 21:04
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by GTR
Pai iti spun si eu, la acelasi pret sau la diferenta mica de pret BMW, Merceds, Audi si Lexus si chiar si SAAB ofera motoare mai bune, caliatate mai buna, costuri mult mai mici de intretinere si cred ca ajunge.
|
Volvo pe Bmw, Mercedes si Lexus nu le depaseste la consum si intretinere...da calitatea poate fi inferioare celor de sus, dar la intretinere bmw, mercedes si lexus sunt crima. Volvo nu prea se cumpara in Romania ca nu prea stie lumea cu ce se mananca un volvo nu prea au nici publicitatea acolo. Aici in Nord peste tot vezi postere volvo, saab...si prin Europa. Am avut S40 din 97 si manca asfaltu nu alta, si manca masini de an mai tanar si cu motoare mai noi....nu avea decat 200 cp stock T4 1.9L turbo 16V. Nu-mi sarea de 20% consumu cand bagam talpa in el. Dar dupa aceea l-am schimbat cu un 93 Aero bineinteles ca e peste S40 e mai nou, mai finisat...imi place mai mult, asta are 210 cp.  Dar motoarele Volvo sunt motoare foarte bune si iti spun si care sunt de origine Volvo in prezent de cand se afla la Ford: 2.5T, T5, T6, 3.2i, V8, D5 si sistemul de tractiune 4x4 AWD. restul motoarelor ce se mai afla pe Volvo cele aspirate sunt de Ford si cam lenese, am mers cu un S60 2.4i 170hp si ma dezamagit cat poate. Oricum respect amandoua brandurile.
|
|
|
09-02-10, 06:49
|
|
 Stage 5
|
Eu zic sa ne lasi cu piata voastra protectionista, poate nu stii ce preturi de intretinere au Volvo in restul Europei, cam fix de 2 ori cat la concurenta, aici o revizie la Mercedes ML cam ~320 de EUR, Lexus IS 220 D - 200 de eur, BMW 320 d ~250 EUR, S60 - 2.4 d doar 400 de eur, de altfel si intr-o revista de specialitate din romania unde apareau pretul reviziilor pana la 60k de km Volvo a pierdut detasat.
Motoras stergator far (un rahatel cu 2 brate) 480 de EUR.
La consum uita, poate nu stii de unde au motorul de 2.0 d, sau ma gandesc ce in urma sunt cu motoarele pe benzina....
Motorul 200 cp stock T4 1.9L turbo 16V e bun cat e stoc, mai sus ... .
Volvo a avut o politica proasta si un contract prost negociat, de-asta se afla in situatia dificila de acum, pacat, sper sa fie salvat cum trebuie si dezvoltat cum trebuie.
Nici Saab nu e la nivelul BMW, Mercedes, Audi sau Lexus dar a avut o politica de preturi mai de bun simt si saracii si ei au probleme la fel de mari.
|
|
|
09-02-10, 14:59
|
|
 Stage 5
|
@GTR: Nu am mentionat ca Saab ar fi la nivelul masinilor germane, nu ca stiu si eu problemele companiei si la fel si a celor de la Volvo. Poate in Romania or fi mai scumpe, e o politica proasta asta stiu...dar aici in Suedia nu sunt scumpe si in tot Nordul Europei inclusiv Russia.
Nu stiu daca ai mers cu S40 T4 eu am avut cea masina si pot sa spun ca afuma multe masini de clasa ei. T4 chiar si mai sus face ravagii nu stiu de unde ai dedus chestia asta ca nu poate, pentru ca am un prieten aici si are un S40 T4 380 cp si rupe nu alta face suta in 4,3 secunde. Motoarele in T nu sunt tocmai depasite cum spui tu, probabil nu ai mers cu un Volvo, ori ai mers dar ai apucat alte motorizari care sunt by Ford. Sunt bune masini, dar depinde ce vrei de la ele, daca mergi pe considerentu, eah iau bmw mai bine sau alta nemtzarie, nu ai cum sa cunosti marca atat de bine sau sa apreciezi atat de bine. In fine nu poate zice nimeni ca sunt proaste ca masini. Fiecare masina are minusuri si plusuri.
|
|
|
09-02-10, 16:57
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Thomas Everywhere
@GTR: Nu am mentionat ca Saab ar fi la nivelul masinilor germane, nu ca stiu si eu problemele companiei si la fel si a celor de la Volvo. Poate in Romania or fi mai scumpe, e o politica proasta asta stiu...dar aici in Suedia nu sunt scumpe si in tot Nordul Europei inclusiv Russia.
Nu stiu daca ai mers cu S40 T4 eu am avut cea masina si pot sa spun ca afuma multe masini de clasa ei. T4 chiar si mai sus face ravagii nu stiu de unde ai dedus chestia asta ca nu poate, pentru ca am un prieten aici si are un S40 T4 380 cp si rupe nu alta face suta in 4,3 secunde. Motoarele in T nu sunt tocmai depasite cum spui tu, probabil nu ai mers cu un Volvo, ori ai mers dar ai apucat alte motorizari care sunt by Ford. Sunt bune masini, dar depinde ce vrei de la ele, daca mergi pe considerentu, eah iau bmw mai bine sau alta nemtzarie, nu ai cum sa cunosti marca atat de bine sau sa apreciezi atat de bine. In fine nu poate zice nimeni ca sunt proaste ca masini. Fiecare masina are minusuri si plusuri. 
|
Pai in primul rand sa vorbim de fiabilitate, S40 T4 se tuneaza greu, au fost cateva cazuri si pe la noi cu cam tot atatea probleme, iar timpul ala nu o sa se scoata niciodata pe asfalt fara slick-uri. Varianta VAG este mult mai ieftina, fiabila si eficienta, nu mai vorbim de variantele EVO si STI mult superioare, iar problema nu se pune numai la motorizare ci si la accesorii care si aici si in Germania au un pret exorbitant.
Nici sasiurile nu prea pot fi comparate si aici fiind ceva mai in urma.
Asta este unul din principalele motive ale caderii Volvo si Saab, real ei NU SUNT peste modelele de la VW, Mazda, Toyota sau HONDA dar aveau pretentii de gama premium.
Putem sa facem o comparatie cu frumoasele Alfa Romeo care au pretentii de premium dar sasiurile, fiabilitatea si finisarile sunt mult inferioare si preturile de achizitie si de intretinere sunt aproximativ egale si pe alocuri chiar mai mari.
Si ei sunt tot de minus de ani buni dar sunt tinuti in spate de Fiat si de statul Italian.
Last edited by GTR; 09-02-10 at 17:03.
|
|
|
2010 |
|
 Stage 5
|
|
Posting Rules
|