Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Consiliere achizitie audio

Reply
 
Thread Tools
Old 04-03-11, 12:03   #1
Toboalpha

Stage 2
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 50
Default ce model de baterie se potriveste?

am un fiat punto din 2000 1.2 16v...momentan am o baterie rombat de 55Ah pe ea...si un woofer de 1000 rms cu amplif. brutus de 1200 rms la 2 ohm...
ce ma sfatuiti ..? sa cumpar o baterie mai mare care sa incapa sub capota si un condensator...? sau baterie speciala pt muzica in masina...?multumesc anticipat
Toboalpha is offline   Reply With Quote
Old 04-03-11, 12:18   #2
Bigu

Stage 5
 
Bigu's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4,762
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]
Default Re: ce model de baterie se potriveste?

cea mai potrivita alegere este un acumulator deepcycle! si evident cablurile sa fie pe masura instalatiei
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 08-03-11, 12:33   #3
animalutz
VW Driver

Stage 5
 
animalutz's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,203
Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]
Default Re: ce model de baterie se potriveste?

Condesatorul nu face nimic. E doar ceva din fier cu beculete. Un condensator bun e destul de mult. Ia-ti o baterie Deepcycle sau PowerCell, plus cablaraia pe masura.
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 08-03-11, 13:12   #4
IM

Stage 5
 
IM's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 811
Default Re: ce model de baterie se potriveste?

Un acc. deep cycle este o necesitate pentru automobile transformate in audiomobile.
Trebuie calculat foarte atent consumul de curent maxim al sistemului electric al masini si al sistemului electric al masinii plus sistemul audio.
Verifica ce capacitate are alternatorul - el este principala s u r s a de curent si unica in cazul in care dupa ce te intotci acasa nu cuplezi accumulatorul pe un charger.
De exemplu, in situatia in care ai consumatori ce insumeaza maxim 40A pentru sistemul electric al automobilului iar alternatorul tau poate produce maxim 90A, inseamna ca sistemul tau car audio ar avea la dispozitie maxim 50A fara a depasi puterea alternatorului, suprasolicitandu-l.
In cazul exemplicat mai sus poti folosi un acc. a carui capacitate poate sa fie cuprinsa intre 55 si 100Ah.
Ceeace trebuie avut in vedere este monitorizarea tensiunii din sistemul elctric, pentru a te asigura ca nu va scadea sub valoarea de 12,8V cu motorul pornit, si toti consumatorii in sarcina.
In momentul in care vei cobora sub aceasta tensiune, cu motorul pornit, vei incepe sa consumi si din capacitatea accumulatorului deoarece deja alternatorul este solicitat la maxim, fiind depasit de amperajul solicitat. Alternatorul are rolul de a mentine tensiunea din sistem constant la valoarea de 14.4V (variaza de la masini la masini... 14,0 - 14,4 maxim) asigurand astfel si incarcarea / mentinerea in parametrii a accumulatorului.
Foarte multa lume greseste aici si are impresia ca daca foloseste sistemul audio cu motorul pornit, accumulatorul este in permanenta incarcat - total gresit!!! Accumulatorul se incarca numai si numai daca tensiunea din sistem este mai mare decat tensiunea lui nominala!
Acc. deep cycle prin denumire, sunt accumulatori ce pot suporta un grad foarte mare de descarcare in cicluri repetate, fara a avea de suferit. Aceasta caracteristica nu este suficienta a se lua in calcul in cazul sistemelor mari consumatoare de curent si astfel apare si caracteristica mult mai importanta in cazul nostru: capacitatea maxima de curent debitat in scurt circuit. Si iata ca am ajuns la condensator! Condensatorul nu genereaza energie, el doar o stocheaza si la nevoie o ofera in intervale de timp extraordinar de mici, reincarcandu-se imediat.
De ce anume avem noi nevoie???
De un accumulator care imbina ambele caracteristici: deep cycle & curent in scurt-circuit cat mai mare! Totul va fi perfect daca se asigura si mentinerea in parametri a lui, asigurandu-i incarcarea adecvata.
Accumulatoti deep-cycle cu un curent foarte mare in scurt-circuit, in ordine alfabetica: Odyssey, Optima, Powercell, Stinger.

PS: Un up-grade impotant consta in adaugarea unui traseu de legatura intre alternator/motor - caroserie, a unui alt traseu de la caroserie la borna de minus a accumulatorului - in acest caz, sectiunea acestui traseu de la borna de minus la caroserie trebuie sa fie la fel cu sectiunea cablului ce porneste de la borna de plus a accumulatorului catre sistemul car-audio.
__________________
Pure Music
"The myth is stronger than the truth,
And the truth can sometimes lie
To see all from what it was
You need an uncorrupted eye..."
ionutmocioiu-on-facebook.com

Last edited by IM; 08-03-11 at 13:15.
IM is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -