Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 19-12-06, 22:54   #1
ReLLaXX

Stage 5
 
ReLLaXX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,977
Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default Regulamentul Sectiunii!

Consideram ca e destul de vizibil si voi, curiosi din fire fiind, puteti sa pierdeti cateva minute pentru a citi prezentul regulament.

Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi (xxx, etc) - care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei "cu posturi multe" si cei cu "posturi putine". In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

- Reciclati subiectele. Folositi cu incredere functia "Search/Cautare". Daca aveti ceva de intrebat sau discutat, cautati prin subiectele mai vechi, poate s-a mai discutat deja pe tema in cauza sau s-a gasit deja raspuns la intrebarea dvs. Daca aveti ceva de adaugat, de comentat, scrieti in cadrul subiectului deja existent. Daca si numai daca nu gasiti ceea ce cautati sau subiectul vechi este total rupt de realitate in lumina noilor descoperiri ale stiintei si tehnologiei, puteti deschide cu incredere un subiect nou. Abaterea de la aceasta regula va duce la disparitia noului subiect (prin stergere) sau prin alipirea la subiectul mai vechi deja existent.

- Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Sunt interzise discutiile contradictorii, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

- Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu īti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund īn spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii.

- Se va sanctiona cu asprime atitudinea de "aflare in treaba", "aberare" si "bagare in seama". Toti simtim nevoia de a mai abera din cind in cind - problema este ca nu acesta este locul potrivit. Userul care ignora acest amanunt va trece de la stergerea post-urilor la avertisment si ulterior ban, fara alte explicatii.

- Forumul 4tuning nu este o echipa de fotbal, de ping-pong sau de tenis cu piciorul - adica nu avem nevoie de "chibiti" - sinteti primiti cu bratele deschise daca aveti ceva de contribuit la atmosfera generala (in sensul bun), daca aveti ceva de spus, daca aveti o parere pertinenta, pur si simplu daca sinteti in stare. Asa ca sinteti rugati sa numarati cel putin pina la 10 inainte sa scrieti ceva - si, inca odata - numai daca aveti ceva de spus. In caz de "aflare in treaba" va veti regasi cu promptitudine la punctul urmator ( vezi nr. ). In plus, va rugam sa realizati ca acesta este un forum si nu un canal de IRC sau un chat online. Asadar daca aveti nevoie de o discutie urgenta cu cineva, folositi metodele mai sus mentionate si nu un subiect in cadrul acestui forum.

- NU se accepta injuraturile sub nici o forma. Nu exista scuza ca "eram nervos", "nu se mai putea" s.a. Acesta este un forum, nu o emisiune televizata in direct, asa ca va puteti abtine, puteti face o plimbare la aer curat dupa care va apucati de scris - fara nervi si venin. Daca simtiti totusi nevoia sa criticati pe cineva/ceva exista intotdeauna multe alte metode mai inteligente decit o injuratura. Cei ce se abat de la aceasta regula, vor fi avertizati iar la urmatoarea iesire in decor vor primi ban permanent.

- NU se accepta spam-ul - introducerea aceluiasi subiect pe 2 sau mai multe forum-uri. In functie de gravitatea faptei, se va sterge subiectul in cauza.

- NU se accepta abaterea de la profilul unui forum. Daca este forum despre masini, atunci se vorbeste numai despre masini - nu publicitate, nu formula 1, nu motoare sau orice altceva. Subiectele "violatoare" vor fi mutate fara avertisment in forumurile corespunzatoare sau vor fi sterse

- Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un "material pretios", cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau "abuzat" este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

- Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE - vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara - chiar si in cadrul Generalitatilor. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fatza locului.

- Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut. Regulile enumerate mai sus urmeaza a fi incluse in regulamentul general de functionare a forumului, intr-o forma sau alta.

**Urmatoarele puncte se refera exclusiv la sectiunile Car-Audio, Multimedia & Co. si trateaza particularitati specifice ale acestora.**

- Cand se dezbate un subiect tehnic NU interveni daca nu esti SIGUR pe ceea ce spui. Oamenii care cauta informatii ar putea fi indusi in eroare de excesul tau de zel. In cazul in care postezi o parere subiectiva despre un aparat, sistem sau orice altceva nu uita sa specifici ca este PAREREA TA si nu o regula generala. Orice abatere se va modera fara avertisment. In cazuri insistente userul care nu intelege aceasta regula poate primi ban, temporar sau permanent.

- Nu se tolereaza promovarea excesiva sau fortata a unei marci sau firme cu tangente pe domeniile discutate. Orice user care va manifesta o intentie clar comerciala si nu una informativa va fi rugat sa-si mute activitatea la sectiunea Bazar Car-Audio, de bunavoie sau ajutat de moderatori. Scopul principal al sectiunilor se vrea a fi unul informativ si nu cu tenta de publicitate. Orice user va beneficia de tot sprijinul din partea moderatorilor pentru a prezenta un proiect, o stire sau o noutate.

- Nu se accepta cunoscatorii care stiu de la un prieten, care au citit nu stiu unde sau care simt un difuzor bun cu perceptii extra-senzoriale. Daca puteti sa comentati din propria experienta sunteti bine-veniti. Orice altceva se incadreaza la "parerea mea" sau la "aberatia mea" si va fi moderat ca atare.

- Argumentul logic si de bun simt sta la baza oricarei discutii. Scurte interventii de genul "da, nu, misto, beton, vreau si eu, etc" nu ne lumineaza cu nimic si vor fi moderate ca atare.

- NU posta texte intregi luate cu copy-paste din surse externe, mai ales daca nu sunt in limba romana. Informatia extrasa si sintetizata este mult mai utila si daca ai intreadevar intentia sa ajuti o sa-ti sacrifici timpul sa si traduci, daca e cazul.

- NU schimba subiectul topicului si nu interveni cu prezentari proprii pe topicul altcuiva. Deschide un topic nou si daca va fi cazul, moderatorii il vor incadra acolo unde trebuie.

- Indiferent de parerea ta RESPECTA OPINIA interlocutorului si daca nu esti capabil sa contra-argumentezi, renunta la discutie. "Stiu eu, zic eu, am vazut eu, etc" nu sunt considerate argumente. La fel de mult respecta si intentia buna, efortul depus pentru o lucrare si eventuala pasiune, indiferent de rezultat. Nimeni nu se naste invatat si nimeni nu le stie pe toate. Nici macar noi.

- Discutiile publice intre reprezentatii diverselor firme sau institutii sunt permise doar in cazul in care aduc un aport informativ de larg interes. Si in acest caz se accepta tonul moderat, fara injurii, acuze si argumente mai mult sau mai putin oficiale. Se pot posta note informative cu ajutorul moderatorilor. Nu spalati rufele in public fiindca riscati sa fiti sanctionati. Folositi cu incredere metodele private de comunicare atunci cand simtiti ca e cazul.

- Limbajul de cartier se pedespeste ca in filme. Ala bun e moderatorul care castiga intotdeauna. Stim ca exista moduri mai inteligente de exprimare si le recomandam calduros, ca sa nu fim nevoiti sa le impunem. Exista si varianta ban-ului permanent.

- Prezentul regulament ramane deschis sugestiilor ce vizeaza imbunatatirea lui si mai mult ca sigur va suferi mici schimbari pana la forma lui finala. El nu este discutabil sau interpretabil si aplicarea lui tine strict de decizia moderatorilor. Daca ai nelamuriri sau plangeri le discuti in privat cu moderatorii sau administratorii forumului. Orice interventie publica pe aceasta tema se considera flame si se pedepseste cu avertisment si ban.
__________________
www.melodix.ro
ReLLaXX is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -