Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Anunturi Auto VW

Anunturi Auto VW Masini VW de vanzare si piese pentru VW

Reply
 
Thread Tools
Old 18-03-14, 14:40   #1
exilon

Stage 1
 
Join Date: May 2013
Posts: 14
Default Consum ulei 1.6 benzina

Buna,am si eu o maaare problema(zic eu) cu Passatul meu,1.6 benzina,ALZ. Cumparat prin august 2013,nu prezenta nicio problema din punct de vedere al motorului. Avea 150.000km si mergea ata. Am facut schimbul de ulei atunci,iar la inceputul lunii,vazand pe cartea de service ca trebuie schimbata distributia si uleiul evident,am fost la mecanic si le-am facut. Problemele au inceput sa apara(nu cred ca din cauza manoperei mecanicului,poate a fost cu ghinion). Dupa 2-3 zile am observat ca la demarare in treapta 1,2 respectiv 3,de pe la 2500rpm in sus fum albastrui in urma mea...Evident,fum de ulei. M-am reintors la mecanic,i-a facut diagnoza,i-a dat pe ea erori de la supapa EGR,sonda lambda,dar cum era intr-o sambata dupa-amiaza am zis ca ramane pe luni sa o desfacem si sa vedem...Luni dimineata am avut o urgenta si a trebuit sa plec vreo 200km. Aici apare aventura. Pe la kilometrul 70-80 s-au aprins in bord urmatorii martori: ABS,ESP si sonda lambda. Panicat(sunt incepator si s-au aprins deodata toate,ca un semafor cu toate culorile aprinse),am oprit,iar cand am repornit masina martorii s-au stins. Dupa alti 10-15 km s-a aprins becul galben de la ulei. Opresc,ma uit pe joja si? Nici macar o urma de ulei,daramite intre MIN si MAX. M-am panicat,l-am sunat pe asta si mi-a zis sa caut ulei sa completez(10w-40). Am completat,insa s-a aprins sonda lambda si de-atunci e tot aprinsa. Acum fumul iese dupa mine,insa consumul de combustibil nu a crescut,doar papa ulei. Aproximativ nu pot sa spun cat,insa cert e ca umblu cu uleiul in portbagaj tot timpul. Cand m-am dus iar la el...niste idioti,ca nu pot sa le spun altfel m-au dat repede cu flit(schimbi motorul,o vinzi etc.) Nu prea suport genul de persoane,adica eu cum sa vand masina asta in stadiul asta altuia,mie mi-ar conveni sa iau o masina defecta? Stand de vorba cu alti mecanici au zis ca nu are cum sa consume ulei la 165.000 cat are acum. Deci daca tot va chinuiti sa ma ajutati cu un sfat/raspuns va rog sa fie pertinente,fara ironii ! TOT BINELE DIN LUME !
exilon is offline   Reply With Quote
Old 17-05-14, 22:49   #2
clau4you

Stage 4
 
clau4you's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 208
Default Re: Consum ulei 1.6 benzina

Nu sunt eu un expert dar in cazul tau de vina pot sa fie segmentii sau supapele (au niste semeringuri sau ceva de genul).... Prea mult nu te costa reparatia,sfatul meu ar fi sa repari motorul tau decat sa cumperi altul.
clau4you is offline   Reply With Quote
Old 17-05-14, 23:00   #3
tabokubmw

Stage 5
 
tabokubmw's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,154
Default Re: Consum ulei 1.6 benzina

Quote:
Originally Posted by clau4you View Post
Nu sunt eu un expert dar in cazul tau de vina pot sa fie segmentii sau supapele (au niste semeringuri sau ceva de genul).... Prea mult nu te costa reparatia,sfatul meu ar fi sa repari motorul tau decat sa cumperi altul.
Semeringuri supape....la fel am avut o problema
tabokubmw is offline   Reply With Quote
Reply


- Copyright 2024 4Tuning -