Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 30-07-13, 15:00   #16
dumo79

Stock
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
Default Re: Partaj auto, fara taxa de mediu.

Quote:
Originally Posted by RD-Woo View Post
Timbrul de mediu - va fi plătit şi în cazul dobândirii maşinii prin partaj

Guvernul va schimba Codul Fiscal pentru ca timbrul de mediu să fie plătit inclusiv de persoanele care intră în posesia unei maşini în urma unui partaj la notariat.

Guvernul a identificat o metodă prin care cumpărătorii de maşini noi şi second-hand aveau posibilitatea de a evita plata timbrului de mediu. Astfel, numeroase maşini noi şi second-hand sunt cumpărate în coproprietate, iar cumpărătorii fac partajul la notariat înainte de înmatriculare.

Prin aceasta metodă, noul proprietar nu este obligat să plătească timbrul de mediu, conform legislaţiei în vigoare. Guvernul a decis însă să modifice Codul Fiscal, astfel că această metodă nu va mai fi exceptată de la plata timbrului de mediu.

"S-a creat un mecanism de eludare a plăţii timbrului prin achiziţionarea unui autovehicul second-hand din spaţiul comunitar în coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin bună învoială, asupra autovehicului respectiv", a explicat Guvernul motivul pentru care a luat această decizie.

De asemenea, Guvernul a introdus o schimbare şi în modul de acordare a ecotichetului de 12.000 de lei pentru achiziţionarea maşinilor electrice introdus în lună martie a acestui an.

În prezent, acesta poate fi obţinut doar dacă maşina este cumpărată de o persoană fizică, însă noul Cod Fiscal prevede acordarea tichetului şi pentru persoanele juridice.

"În vederea stimulării vehiculelor noi, nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice care achiziţionează autovehicule electrice noi beneficiază de un tichet cu valoare nominală, pentru fiecare autovehicul nou achiziţionat, denumit în continuare ecotichet", prevede noul Cod Fiscal.

Pe lângă noile reglementări pentru timbrul de mediu şi ecotichetul pentru maşini electrice, statul va impune şi o acciză suplimentară la achiziţionarea maşinilor cu motoare de peste 3000 cmc. Toate aceste măsuri vor intra în vigoare în 1 septembrie.
Sursa

de acord. dar orice modificare nu actioaneaza retroactiv, astfel incat, la data prezentei, taxa de mediu se aplica conform legii in vigoare. corect su nu?
dumo79 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-13, 16:56   #17
X.Bitza

Stage 2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
Default Re: Partaj auto, fara taxa de mediu.

PARTAJUL A PICAT
S-a publicat OUG 16/2013, in M.OF 490/2.08.2013

" Art. IV. -

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 119 din 4 martie 2013, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 8, litera f) se abrogă.
"

M....... lor
X.Bitza is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -