Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 29-01-16, 16:22   #1
pajeroking

Stock
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
Default Achizitie masina sport/secundara

Salutare,

As dori sa vorbesc si cu voi in legatura cu ce voi face in urmatoarea perioada si care "imi va schimba viata".

Pe scurt, in primavara voi achizitiona o masina sport la mana a doua.

Datele problemei:
-O achizitionez pur pentru placerea de a conduce;
-Va fi a doua masina;
-Voi merge cu ea destul de rar(de cateva ori pe luna);
-Voi merge cu ea doar la drum lung si in afara, exclus in Bucuresti;
-Pe timpul iernii(noiembrie -februarie sa zicem) o voi tine obligatoriu intr-un garaj( de preferat pe parcursul intregului an);

Intrebarile mele pentru voi:

1. Locuiesc in Bucuresti. Nu prea gasesc loc de parcare de inchiriat decat la preturi mari(Unirii,Cocor + alte garaje publice). In spatele blocului meu exista un centru rezidential ma voi duce sa intreb daca pot inchiria un loc acolo. In rest sub 300-400 de ron pe luna nu am prea gasit. Sunt dispus sa dau 100-150 maxim . Ca o alternativa as inchiria obligatoriu un loc pe perioada sezonului rece(nu o voi conduce atunci). as dori sa ma ajutati cu sfaturi si idei la aceasta problema(cea mai importanta din punctul meu de vedere) eventual merita sa o tin pe timpul anului in garaj sau as putea sa o pun in parcare cu o husa peste ea si aia e;

2.Este prima mea incercare de a detine a doua masina. Poate ma puteti ajuta cu niste sfaturi generale (de la cei care au mai multe masini normal). M-am interesat de cum sa o pregatesc pentru iarna. Ce mi-e mie frica daca nu cumva se uzeaza prematur daca o tin mult timp nefolosita (1 luna sa zicem).

Va multumesc,
Andi.

P.S.: Stiu ca veti intreba : Ce masina sport? ) : Mx-5 NB.
pajeroking is offline   Reply With Quote
Old 01-02-16, 10:00   #2
andreiu21ct

Stage 4
 
andreiu21ct's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 266
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Man, daca luai vreun ferrari testarosa mai intelegeam sa-ti faci atatea probleme. Totul e pur matematic. Vor trebui paltite : impozit, rca, rovinieta in plus. Si evident, vei tine benzina-n doua rezervoare, revizii vei face la ambele si tot asa.

Fa-ti calculele. Vezi daca te poti descurca.

Cat despre loc parcare acoperit, platit, etc. Come on. O prelata si gata. Pandesti un loc bun de parcare care sa-l tii permanent: tii una acolo si o inlocuiesti cu cealalta cand vrei s-o folosesti. Iar pe cealalta, care e mai "de scandal" o alsi unde apuci. Ca si acum.

Cum spuneam, cumperi o masina sport de buget veche de 12-15 ani si nu vreo bijuterie pe care s-o tii-n puf.

Nu stiu de ce crezi ca MX-5 este o masina buna de exterior + drumuri lungi. Poate pe o Cheia ceva, dar in rest.. relax, don't do it!

Mai bine o vinzi si pe aia de o ai si-ti iei un megane rs ceva si ai rezolvat pb.

Cat despre statul pe loc, nemiscata. Tine cont ca orice cauciuc, etc imbatraneste. Statul pe loc nu e bun pt nici o masina. IAr faptul ca tu vei cumpara o masina deja veche, imagineaza-ti.
andreiu21ct is offline   Reply With Quote
Old 01-02-16, 11:52   #3
pajeroking

Stock
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Salut si multumesc de raspuns,

in primul rand am nevoie de o masina pentru mers in oras/carat etc. Megane rs se preteaza pt asa ceva dar nu imi permite bugetul. Daca fac un experiment sa vad cum iese, macar nu pierd multi bani. Si in plus as vrea sa fie totusi masina "sport" in adevaratul sens al cuvantului. Adica tractiune spate . Si faptul ca are doar 2 locuri si e decapotabila = ++.
pajeroking is offline   Reply With Quote
Old 02-02-16, 10:28   #4
andreiu21ct

Stage 4
 
andreiu21ct's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 266
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Experiment ca experiment. Chiar daca mai ieftin, gandeste-te ca iei o masina pe care apoi, sansele sa ti-o cumpere cienva in caz ca nu te descurci, sunt mai mici decat minime.

Mai bine mai asteapta, strange niste bani si baga-te eventual la un clio 2 rs ceva. Se gasesc si la 2500-3000 E. E mica, practica, o poti face si extrem de usoara si asa mai departe.
andreiu21ct is offline   Reply With Quote
Old 02-02-16, 19:06   #5
Floryn2810

Stage 2
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 45
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Salut!Mazda MX-5 sub 5.999 euro nu am gasit la noi si poate ajunge si mai mult.Daca intr-adevar vrei ceva echivalent cu 6.000 euro,ca si alternativa ar fi: Vw Eos,Volvo C70,Opel Astra(cabrio),Renault megane(cabrio).Daca ai mai putin,recomand si eu acel Clio RS,iti este suficient pentru ce vrei tu,tinand cont ca nu am vazut mentionat faptul ca participi la liniute sau esti pasionat de putere masiva,desi aproape orice masina ai lua ai putea dupa o vreme sa ii faci un upgrade.
Cu locul de parcare este o problema,mai ales la Bucuresti.Ca si alternativa ai putea incerca sa vorbesti cu cineva care are un garaj disponibil sa il inchiriezi sau sa gasesti un garaj mai mare unde sa incapa macar 2 masini si imparti cu altcineva chiria.De cumparat este scump,iar de improvizat nu stiu ce sa zic,depinde de zona in care locuiesti si ce spatiu ai avea disponibil pentru asa ceva.
Multa bafta cu noua achizitie!
Floryn2810 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-16, 20:29   #6
pajeroking

Stock
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Buna seara,

In primul rand va multumesc pentru sfaturi.

In al doilea poate nu m-am facut inteles de la inceput.

Masina ramane batuta in cuie:
-mx-5 va fi( nu imi permit un gt86/s2000 etc.++ e bine sa incepi cu masina potrivita). Nu am pornit threadul ca sa ma sfatuiti ce masina sa imi iau. Voi fi un vesnic pasionat de RWD, benzina aspirat, 2locuri/2usi.
- Nu caut genul de sport pe care mi-l ofera un hot hatch. Posed un hatchback destul de potent, deci nu asta caut. Caut genul de sport pe care mi-l ofera o masina cu tractiune spate si relativ usoara.(vreau sa vad daca nebunii care "drifteaza"sunt nebuni sau au dreptate pe undeva).
-@andreiu21ct: ai dreptate. ce caut eu e segment de nisa si nu voi avea mult succes la revanzare(nu imi fac sperante desarte). Dar repet: nu caut ce imi propui tu.
-@florin: Buna idee cu impartitul garajului, ma voi interesa(stau in zona stefan cel mare-dinamo - deci va fi dificil). Am avut ocazia la un moment dat sa imi iau un clio rs 2.0 de 200 de cai dar m-am speriat ca un ratat si m-am ales cu un hatch mai putin impresionant ).

Nu vreau sa jignesc pe nici unul dintre voi, este strict opinia mea.

Concluzie: Imi iau masina, daca nu imi voi permite o voi tine in strada cu o husa peste; m-ati fi ajutat daca cineva in cunostinta de cauza mi-ar fi zis daca chiar merita din punct de vedere mecanic o masina tinuta 12 luni in garaj fata de una tinuta in ploaie ( iarna o voi tine obligatoriu inauntru- se stie ca mx-5-urile sunt predispuse la rugina).

Persoanele cu masini sport/mx-5, cu curaj spuneti-va opiniile.

Ms,
Andi
pajeroking is offline   Reply With Quote
Old 05-02-16, 00:31   #7
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Nu vreau sa par carcotas, e genial mx-5, si o sa am unul la un moment dat....DAR...referitor la "drifturi"...daca vrei asa ceva, ori mai faci o flexare financiara si ii iei si un blocant torsen, ori il sudezi pe cel existent..ca cu open nu ai nici o sansa la asa ceva. Poate doar pe ud.
JDV is offline   Reply With Quote
Old 05-02-16, 13:03   #8
pajeroking

Stock
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Salut JDV,

Asta e alt subiect de conversatie). Ma voi gandi dupa ce imi iau masina ce voi face referitor la upgrade-uri. Problema si mai mare va fi ca nu prea am gasit 1.8 de 145 si cel mai probabil voi cumpara un 1.6 . Iar cu 110 cau nu stiu cat de "bine" voi drifta. Oricum nu stiu daca 1.6 are LSD.
pajeroking is offline   Reply With Quote
Old 05-02-16, 18:16   #9
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: Achizitie masina sport/secundara

Pe miata torsenurile sunt destul de rare, nu s-au pus pe motorizari anume, veneau optional si nu erau deloc ieftine.
JDV is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -