Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply
 
Thread Tools
Old 10-05-15, 08:28   #1
Ruffus

Stock
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Question Focus vs. Astra

Bunaziua membrii 4tuning. De ceva vreme sunt in cautarea unei masini si am ramas la aceste 2 variante Ford Focus sau Opel Astra. Focusul este primul model de prin 2001-2002 iar astra este modelul G acelasi ani ca fordul. Variantele de motoare pt care optez si de care am auzit ca sunt mai fiabile decat restul sunt pt focus motorul de 1.8 TDDi de 90cp iar pt Astra de 1.7 dTi de 75 cp. Am vazut ca se gasesc pe la 1000-1200 euro neinmatriculate, iar apoi vine intrebarea, cat costa inmatricularea pt ele? Din ce am vazut prin anunturi proprietarii spun ca ar costa 400-500 de euro, asa imi arata si pe anaf, dar pot avea incredere in ei? sau ma trezesc ca trebuie sa platesc o taxa astronomica la ghiseu?
Voi ce parere aveti, care ar fii mai ok pt un tanar de 19 ani?

O saptamana usoara tuturor!
Ruffus is offline   Reply With Quote
Old 14-05-15, 00:14   #2
ekofresh

Stage 4
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 250
Default Re: Focus vs. Astra

Pentru a afla aproximativ taxa căuta calculatoarele online.
Sincer, din postarea ta cel mai potrivit e Twingo cat mai nou. Acum daca vrei niste fiare cu vreo +300.000km la bord si cine mai știe cați proprietari ești liber la ales. Cauți fiabilitate la niște tigai de 15ani pe cale sa īși dea duhul?
De cāțiva ani doar căutările astea sunt, tdi, dti si fiabilitate de parca ieri au ieșit in garanție dar ele se pregătesc de casare.
ekofresh is offline   Reply With Quote
Old 14-05-15, 05:29   #3
Ruffus

Stock
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Thumbs down Re: Focus vs. Astra

Twingo? Adica, totusi...Twingo? Nu pot sa cred ca din toate masinile existente pe lumea asta cineva imi recomansa Twingo...

Hai sa zicem ca ai postat la misto, acum da-mi un sfat bun...
Ruffus is offline   Reply With Quote
Old 14-05-15, 07:47   #4
ekofresh

Stage 4
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 250
Default Re: Focus vs. Astra

Pai nu am postat la mișto, daca ai facut-o tu, păcatul tau...
Am citit ca īți cauți o mașină, ai 19ani, vrei diesel cu capacitate medie. Nu am citit "Tata īși căuta mașină, ce il sfătuiți intre...", ca altfel nu ma gāndeam cat te-ar costa dările, asigurare, impozit, rovinieta si ce s-o mai plati.
Bugetul specificat de tine e mic pentru un hatchback din anii 2000+, este de mașină din anii +90, deci mai bătrānă ca tine. La īntreținere ulterioara nu m-am gāndit ca au schimbat aia dinainte destul si ce rost are sa mai īți bati capul cu revizii si consumabile, cel mult iei un ulei de la benzinărie, cel mai ieftin si completezi cānd se usucă joja. Restul de bani ii folosești pentru folie neagra si casetofon Sony, daca nu are deja.
De dimineața parca nu aveam pofta de covrigi si merdenele de la metrou și cānd ma uit īn portofel, 10lei la baiatu' si apoi sufla vāntul, deodata gāndul unei fripturi la Osho e cea mai mare dorință, nu stiu cum ies de acolo, dar o cer si sper sa ma bucur de ea.
In alta ordine de idei ți-am explicat ce faci tu in momentul de fata...sa nu mai zic ca la mașinile pe care le vrei ai toate șansele ca pe bord sa fie -200.000km, deci mai fiabila, mai ieftina. Paradoxal mașinile astea care se căuta, de trafic sa le zicem așa, ca la doi trei ani schimba proprietarii, se ieftinesc si īntineresc, de ce...? Pentru ca așa e orientarea si cānd scrie diesel sau 1.9alh ) nu mai contează nimic altceva, poa' sa aibă lonjeroanele sudate cu saliva ca "O IAU, asta e mașină ca au zis " baietzii".
Doar am īncercat sa īți īnseninez gāndirea, restul si cum īți cheltuiești banii e doar treaba ta.
Pana la urma, alehas e calea ).
ekofresh is offline   Reply With Quote
Old 14-05-15, 08:53   #5
AnduGTR

Stage 5
 
AnduGTR's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 924
Member of:
[MACS]
[FORD]
Default Re: Focus vs. Astra

Focus 1.8 TDDi sunt motoare fiabile, spre deosebire de TDCi-urile de pe Ford (ma refer la generatia de Focus Mk 1).

DAR...la suma de care dispui tu, nu ai cum sa speri ca iei ceva de soi, ci foarte probabil o sa fie o masina obosita, cu multi-multi km in realitate, probabil in bord cu un kilometraj decent.
Gandeste-te la costuri daca ii pica o piesa mai scumpisoara (nu ma refer la consumabile gen capete de bara, o flansa, o atentie). Dispui de bani sa o faci ? Sau te uiti la ea si spui: "N-am acum bani, dar si cand o-i face-o, sa vezi atunci ce merge..."

Nu te supara pe mine, dar un Focus diesel in stare buna costa ceva, nu 1000-1200 de euro. De ce un Focus benzinar ingrijit, care are un motor foarte gurmand la benzina, fata de TDDi care e parfum la consum pe langa 1.6/1.8 Zetec, costa undeva la 2500 euro in stare buna ?
De Opel Astra G nu am ce sa spun ca nu prea stiu cu ce se mananca si sincer nu ma atrag sub nici o forma...

Mai gandeste-te si la variante mai usor de intretinut sau masini mai slabe dar ingrijite corespunzator, si deci care nu vor ceda prea usor la tine...

Eu iti urez bafta ! Oricum tot pe ce iti pica pata, aia iti iei, mai ales ca ai 19 ani. Nu mi-o lua in nume de rau. Probabil multi dintre noi am facut la fel (inclusiv eu la varsta ta). Numai bine.
__________________
Real car guys respect other car guys !
AnduGTR is offline   Reply With Quote
Old 14-05-15, 09:37   #6
cangri
Opel Driver

Stage 5
 
cangri's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,886
Member of:
[Opel]
Default Re: Focus vs. Astra

Sub 2000 de euro nu cumperi nici-un ford sau opel ingrijit.
Iar pe langa banii astia mai gandestete la asgurare - revizie. Deci mai pui 1000 de euro pe langa.
__________________
R.I.P. Opel Vectra B2 2.5 V6 CDX



Audi A2 1.4tdi 75BHP (sold)



Hyundai Tucson 2.0 CRDI 140BHP

cangri is offline   Reply With Quote
Old 14-05-15, 19:11   #7
Ruffus

Stock
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Thumbs down Re: Focus vs. Astra

Multumesc de sfaturi. Referitor la colegul de mai sus care a spus ceva de la ALH si acel motor ma intereseaza dar golf 4 e cea mai populara masina din Romania + ca nu gasesc in bugetul meu...

PS: Pe absolut toate forumurile din Romania, si aici nu ma refer doar la cele de masini, este cearta intre romanii care cauta ajutor, si atotstiutorii, nu poate nimeni sa zica ceva ca se gaseste altcineva sa il contrazica, dar nu in sensul sa ii explice cu frumosul de ce si cum nu este bine, iar apoi sa il lase sa decida, ii explica cu parul si cu nervi sau mistouri scrise in comentarii...asta e ROMANIA fratilor, astia suntem noi tinerii care ne dorim ceva mai bun si cand vedem o oportunitate de a pleca in orice alta tara din lumea asta plecam...asa cum o sa fac si eu cat de curand sa nu mai vad atata rautate si batjocora in tara asta......
Ruffus is offline   Reply With Quote
Old 14-05-15, 23:43   #8
ekofresh

Stage 4
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 250
Default Re: Focus vs. Astra

Daca tu crezi ca am făcut mișto de tine in īncercarea de a te duce pe o alta cale fata de cea aleasa de mulțime, greșești. Nu īnțeleg ce e greșit in a īnvăța sa conduci pe o mașină pe benzina de cilindree mica? Ai estimat cați km vei face intr-un an, drumuri urban vs. extraurban pentru nevoia de diesel?
ekofresh is offline   Reply With Quote
Old 15-05-15, 06:34   #9
Ruffus

Stock
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Talking Re: Focus vs. Astra

Ideea e ca eu puteam sa imi cumpar masina din februarie anul trecut, dar am zis ca macar un an sa stau sa ma invat pe masinile parintilor si ale prietenilor si in vara asta sa imi iau propria masina. Am peste 15.000 km intr-un an si cateva luni pe mai multe tipuri de masini si benzina si diesel deci nu pot spune ca imi iau masina ca sa ma invat sa conduc.
Ruffus is offline   Reply With Quote
Old 15-05-15, 06:52   #10
AnduGTR

Stage 5
 
AnduGTR's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 924
Member of:
[MACS]
[FORD]
Default Re: Focus vs. Astra

Nu te-a luat nimeni cu parul. Dar incercam sa te aducem pe linia cea buna: NU AI BANI SA INTRETII TDDI/TDCI/dTI/TDI/TiD etc. LA VARSTA TA ! Ia-ti o benzinara, poate gasesti una cu GPL montat si omologat si nu ai treaba cu consumul si cu volante/turbine de sute de euro care cedeaza ca li s-a facut si lor dupa enshpe mii de km in Germania sau alta tara de bun simt...

Rog posesorii de autoturisme pe motorina care stiu cu ce se mananca o masina diesel, nu cei care merg pe varianta "sfantu' TDI care fuge 200 si baga 5L/100km alergat in blana pupa-i-ash injectoarele lui" sa dea si ei un sfat obiectiv. Eu unul am fugit de diesel din cauza intretinerii. Sunt la a 4-a benzinara si daca as avea 20.000 de euro tot benzinara as lua, dar fiecare cu gusturile lui. Numai bine !
AnduGTR is offline   Reply With Quote
Old 15-05-15, 07:41   #11
Ruffus

Stock
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Default Re: Focus vs. Astra

Ok. Multumesc de sfaturi.
Ruffus is offline   Reply With Quote
Old 15-05-15, 12:37   #12
jemis90
Opel Driver

Stage 5
 
jemis90's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 361
Member of:
[Opel]
Default Re: Focus vs. Astra

Uite iti dau eu un sfat , trait pe pielea mea.

Am avut Rover 25 si Ma costau 10 mil cele 4 amortizoare + 5 mil brate st+dr, + 300 lei discuri de frana + ceva bucsaraie si articulatii+ manopera ..... Inainte sa se uzeze astea, masina statea Impecabil pe drum pana la 140. Nota de plata - undeva la peste 2000 lei --- am vandut-o asa cum era.

Acum am un clio1 - Discuri noi(130 lei 2 buc), cauciucuri noi iarna+vara ( 130-170 buc) Directie Noua. Nota de plata -- Tigarile pe 1 luna, timp de 3 luni, si masina ia ITP-ul curat.

Ideea cu twingo era buna... dar nu esti jmecher cu asa ceva. Mai bn cu cauciucuri roase si amortizoare barca, aerul e altfel intr-o coaja mai maaare.

Polo,Fabia,Fiesta,Clio,Corsa C. Nu-i o regula batuta in cuie dar o masina la 160mii km (ai sanse sa le gasesti pe astea de oras la km astia) e mult mai OK decat una la 250 de mii cum sunt toate alea mai mari.
__________________
Renault Megane2 Actual

Corsa b-sold / Rover 25-sold /Clio Mk1 sold
Family - /Logan 2005,Ibiza 2012,MCV 2013\

Last edited by jemis90; 15-05-15 at 12:40.
jemis90 is offline   Reply With Quote
Old 17-05-15, 08:33   #13
RVL 2000

Stage 5
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 862
Default Re: Focus vs. Astra

Incearca un accent la banii pe care-i ai.
Daca nu suferi de smecherie si te gandesti doar la tine cred ca il treci pe lista de optiuni.
Eu ma refer la benzina dar si dieselurile sunt mai avansate in perioada aia ca marea masa, de exemplu au common-rail de prin 99-2000 daca nu gresesc, nici BMW n-a avut pana in 2002-2003

Dar din nou, as sugera benzina, motoare bune pe caroserii usoare ( ~1000kg), consuma decent daca vrei. Cutiile sunt foarte precise, pe benzina cel putin sunt de la mitshubishi
Au rotile mici, cauciucurile sunt ieftine, consumabile (erau, nu mai stiu) ieftine.

Eu in conditiile date de tine asta as alege, de fapt asta am si ales dupa ce am tot cautat prin targuri loganuri si fabii pentru ca doar la astea ma incadram.

Nu incerc sa te conving doar sa-ti mai pun o optiune "pe masa". Eu la bani putini as merge pe varianta asta pentru ca marea majoritate se uita cas la hyundai pentru ca nu stiu, n-au avut... hyundai ... bleah!
Eu din cati stiu, cu hyundai, unu singur s-a plans cu un SantaFe din 2001 crdi, dar nici ala n-a dat-o ci o are de vreo 6-7 ani.
RVL 2000 is offline   Reply With Quote
Old 17-05-15, 09:10   #14
RVL 2000

Stage 5
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 862
Default Re: Focus vs. Astra

Quote:
Originally Posted by AnduGTR View Post
Rog posesorii de autoturisme pe motorina care stiu cu ce se mananca o masina diesel, nu cei care merg pe varianta "sfantu' TDI care fuge 200 si baga 5L/100km alergat in blana pupa-i-ash injectoarele lui" sa dea si ei un sfat obiectiv.
Sfat obiectiv e greu... adica unii au probleme altii nu.

Oricum in Ro avem tendinta sa ne luam masina de toti banii si dupa aia mai vedem ceea ce e total gresit, ca orice lucru fara garantie trebuie sa te astepti ORICAND sa bagi bani, indiferent de reputatie.
Eu de exemplu am intors problema cu masina pentru sotie pe toate fetele (asa am crezut), am facut alegerea si cand colo care crezi ca a fost ghinionul meu?
Ca la o masina de 13 ani kilometrii au fost reali , un pic peste 100k.
Am scris bine, ghinionul, modelul asta a avut o problema din fabrica : ambreiajul pentru treapta 1 (e automata) a fost prost proiectat, producatorul a vazut ca toate pica si au reproiectat rapid altu care a fost ok. Deci eu am avut GHINION ca masina asta nu a avut macar vreo 150k ca sa pice mai de mult, a picat la mine dupa vreo 6-7 luni in care totul parea absolut ok.(eu nu incercasem sa aflu km pentru ca mi s-a parut o cheltuiala absolut inutila la o masina asa veche, nici acum nu stiu sigur dar defectul asta spun mecanicii+ niste piese vechi dar ne-uzate pe masina cum ar fi ferodourile spate si altele detallii sugreareaza ca nu are 150k)
M-a costat o caruta de bani dar nu am fost socat, si nici cocosat pentru ca nu am luat masina de ultimu banut, de la inceput i-am zis sotiei: vreau sa ai cutie automata dar la varsta si pretul ei cand s-a dus cutia, cel mai probabil la remat cu ea.
Tura asta a scapat, vedem data viitoare.

Ce vreau sa zic e ca da dieselu are statistic mai multe sanse sa ceara bani dar daca iei benzina nu iti garanteaza nimeni ca dai 1000 de euro pe o masina si totul e ok.

Din pacate nivelu de trai ne impiedica sa trecem peste gandirea conform careia achizitia e cel mai mare hop la o masina, dar si cam suferim de un fel de snobism si facem din masina un fel de altar la care ne inchinam. Aici nu ma refer la Ruffus, ci in general la noi, romanii: daca ai 1000 de euro salariu cum sa mergi cu masina de 3000?!? Tre sa ai musai "premium" de macar 15000

Ma uit mai sus si vad ditamai off-topicu... imi cer scuze!

Last edited by RVL 2000; 17-05-15 at 09:14.
RVL 2000 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -