Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-07-07, 21:41   #1
l8m8alwayz

Stage 3
 
l8m8alwayz's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 108
Default Problema electrica/electronica bmw E36 325 i

Nu shtiu daca am postat unde trebuia..Ma gandeam sa cumpar calculator bord bmw 325 i 24V din 1991,,,,bosch motronic seria e 402 sau 403 la sfarshit
deci nu cel cu display...cel de sub capota din dreapta

--Ce s`a intamplat:....a inceput sa fiarba bateria...shi am mers cu ea cam 50 de km ca nu aveam de unde sa iau baterie shi trebuia sa ajung acasa (mai facuse asta odata shi am masurat toate incarcarile shi descarcarile posibile la mashina shi omu a zis ca e totu ok shi ca n`a fost decat o intamplare sa fiarba bateria...s`o curatz bine la borne shi va fi ok...zi shi facut dar...)dupa vreo 50 de km am ramas fara lumini...(dup`aia am aflat ca s`au ars toate becurile)...in fine am oprit motoru am lasat mashina unde era ca nu mai pornea neam shi a2a zi am cumparat baterie fresh...dau cheie...nu porneshte...invarte dar nu porneshte...pompa de benzina nu primeshte semnal....ea functzioneaza ca i`am dat curent dar cand dau la cheie nu .... care sa fie cauza...calculatoru de motor ??...ca am dus`o la cineva ca a zis ca a " luat " toata instalatzia electrica cap coada la mana shi cika e ok...acum nush cata incredere sa am ca chiar a facut asta...poate sa mai fie ceva in afara de calculatoru de motor ???...sper sa nu fi uitat ceva ca e nashpa ca nu se poate edita postu...sau nu shtiu io de unde...?!!!
__________________
Hope God likes me !

Last edited by lascarica; 05-07-07 at 01:08.
l8m8alwayz is offline   Reply With Quote
Old 05-07-07, 01:16   #2
lascarica
Super Moderator

Stage 5
 
lascarica's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,330
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Cumpar calculator bord bmw 325 i

Nu se poate edita decat in primele 5 minute dupa post.

E posibil sa-i fi troznit si ECU,insa pentru cumparari te rog sa folosesti sectiunea Bazar AUTO - PIESE, ACCESORII, CONSUMABILE, etc
Insa verifica si siguranta/releul pompei de benzina inainte de a cumpara ceva .Vezi ca-i notata pe capacul ala. In mod normal eu cred ca indiferent de ce "zice" ECU, la punerea contactului pompa trebuie sa bage,chiar daca are benzina in rampa sau nu.
__________________
...
un cumul de idei si de concepte, menite sa ne confere identitate, inglobate intr-un pachet avand capacitatea de a le perpetua...
*Ma destind jongland cu propriile-mi ganduri in vasta cultura de amintiri trecute si viitoare*
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 05-07-07, 01:47   #3
l8m8alwayz

Stage 3
 
l8m8alwayz's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 108
Default Re: Problema electrica/electronica bmw E36 325 i

asta am cautat..releul de la pompa de benzina dar io nu i`am dat de cap...in schimb mecanicul la care am dus`o a zis ca luat`o cap coada,shi cred ca s`a uitat shi la ala...oricum o sa incerc sa fac rost de un ecu care shtiu ca merge sa vad ce se intampla...dar ce altceva se mai putea arde..ca sigur s`a ars ceva (ca am gasit toate becurile arse..faza scurta/lunga)daca cu un ecu care functzioneaza pe alta mashina (acelashi tip de ecu ma refer) shi la mine nu..shi totushi pompa de benzina functzioneaza daca ii dau curent separat....ce se mai putea intampla ???..ma gandeam sa fi " coclit " ceva..dar bateria e in spate iar acid n`a curs decat pe interiorul caroseriei shi nu se vad urme grave...ah shi inca ceva..de ce oare a fiert bateria ??? (deshi cu o sapt inainte am facut toate masuratorile care indicau ca totu e ok...e posibil sa fi fost o baterie bushita ??? )

Am postat shi acolo merci !
l8m8alwayz is offline   Reply With Quote
Old 12-07-07, 22:42   #4
nt98adu

Stage 5
 
nt98adu's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,820
Default Re: Problema electrica/electronica bmw E36 325 i

E posibil sa fie bateria in scurt sau s-a dus releul de incarcare aflat in alternator. Cand pui contactul se aprind martorii din bord? Iti ramane aprins martorul check engine? Nu au ars sigurantele, dar sau ars becurile. Interesanta treaba!
__________________
Chevrolet V210
nt98adu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -