Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-12-12, 18:52   #1
p_vio46

Stage 5
 
p_vio46's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,680
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]
Default Problema incalzire/climatronic Skoda Octavia I 1.6 MPI

Salut, de putin timp am inceput sa ma confrunt cu o problema, si anume, sa raman fara caldura, masina este o Skoda Octavia I 1.6 MPI din 2007, cu climatronic. Apa se incalzeste, termostatul functioneaza, acul de temperatura functioneaza, indica corect, electroventilatoarele pornesc, functioneaza normal. Cand dau drumul la caldura(acul de la apa ajuns la 90 de grade) imi baga caldura ok, cateva secunde apoi incepe si se raceste si aapoi baga rece, daca opresc si astept cateva secunde si apoi dau drumul face lafel, da caldura cateva secunde apoi baga iar rece. Indiferent de treapa de ventilatie/reciclare/temperatura calda. Mentionez faptul ca, de la nivelul trei de ventilatie incepe si se aude un uruit (cu cat cresc treapta de ventilatie cu atat se aude mai tare). Vreo idee ? Puteti recomanda un service in bucuresti? Multumesc anticipat.
p_vio46 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-12, 19:55   #2
ariel

Stage 5
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 969
Talking Re: Problema incalzire/climatronic Skoda Octavia I 1.6 MPI

salut,cred ca trebuie aerisita instalatia,faptul ca apare uryit cred ca motorul de la aeroterma este descentrat(uzura bucse) sii atinge pe ceva cu palele de la elice la turatie mare.
poate ai uitat butonul de AC apasat.
__________________
ariel
ariel is offline   Reply With Quote
Old 15-12-12, 18:02   #3
p_vio46

Stage 5
 
p_vio46's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,680
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]
Default Re: Problema incalzire/climatronic Skoda Octavia I 1.6 MPI

Am rezolvat problemele. Zgomotul de la aeroterma era produs de faptul că se slabiresa suruburile de prindere. Cand am desfăcut am constatat ca nu mai erau strānse bine, la remontat le am strans si nu a mai scos niciun sunet neobisnuit. Cea de a adoua problema si cea mai importanta partea ca nu baga caldura a fost din cauza ca in vasul de expansiune stutul care pleca la furtunele de apa era inundat. (dupa ce am desfacut tot bordul să caut problema din cauza căreia nu mai baga caldura, verificat motorase de clima sa nu fie blocate, verificat calorifer si asa mai departe) Am verificat vasul si acesta era blocat/infundat de plastic (de la vas - mai exact pare ca partile care dau la furtunele de apa, par a fi facute din mai multe straturi iar unul din acestea interior sa desfacut si a blocat vasul). Toate cele bune
p_vio46 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -