| Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute. |
04-07-06, 14:52
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Oras: Craiova
Member of: [BMW]
|
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
hmmm....decat spuma? pai si dupa realizarea modelului cu spuma! care e urmatoru procedeu?
|
|
|
04-07-06, 15:03
|
|
 Stage 5
Oras: Constantsa
Member of: [Xtreme Club Emotion] [Hyundai] [DAEWOO] [Toyota]
|
finisam spuma cu o substanta pe baza de nestrapol si un praf special (nu mai stiu cum ii zice, dar stiu de unde se cumpara  ), apoi aplicam un strat de fibra de sticla, apoi mai aplicam inca 1-2 straturi, apoi nivelam frumos cu aceeasi substanta de care am zis mai sus, apoi daca mai e nevoie mai dam niste chit, daca nu...aia e! sistemul de prindere il avem, forma va aparea pe parcurs...spuma ramane pe loc
|
|
|
04-07-06, 15:18
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Oras: Craiova
Member of: [BMW]
|
oricum felicitari ca esti cam singuru care arata si da informatii despre genu asta de procedee ....majoritatea tin secret!
|
|
|
04-07-06, 22:38
|
|
 Stage 5
Oras: bucuresti
|
ms quick_5hifter cautam informatzia aia cu dezlipitul pt ca vroaim sa iau forma actualei bari sa prelucrez doar pe formade spuma fara a strica bara. pe care vreau sa o pun la loc pe masina pana termin proiectul casa pot merge cu ea.
|
|
|
05-07-06, 01:06
|
|
 Stage 5
|
am inteles.
noi avem bari de rezerva, de la dezmembrari
|
|
|
05-07-06, 02:44
|
|
  Stage 5
Oras: Cluj
Member of: [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
[QUOTE=quick_5hifter]finisam spuma cu o substanta pe baza de nestrapol ...QUOTE]
Altceva decit nestrapolul nu gasiti,nu de alta dar este o mizerie care iti face in final fibra foarte casanta?Eu folosesc alte rasini care imi mentine fibra totusi elastica ,altfel mi-ar veni toate spoilerele inapoi in punga de 1 leu . 
Decit sa las spuma pe bara mai bine imi fac matrita din tabla de aluminiu (gasiti la tipografi ca deseuri) ,o formez si o tai cum vreau cu foarfeca de croitorie,o lipesc cu scotch de ambalaj,trag o mina de nestrapol,las sa faca "priza",apoi mai trag 3 miini cu fibra si gata lucrarea ,fara matrite si dureri de cap.Dar sa nu se uite nimeni ce e in dosul barii. 
Sa indrepti matrita de spuma cu bomfaieru e cam greu sa pastrezi linia dreapta.Eu folosesc pt. ajustari de acest fel, flex cu pinza de smirghel lamelar de 25 sau maxim 40,dupa care nivelez artistic cu masina de slefuit orbitala, tot cu pinza de 40 sa ia shpan mult,in timp ce am aspiratorul cuplat la "scule" .
Matrita este foarte important sa fie plana ,caci altfel onduleurile vor trebui umplute cu chit care este mult mai scump decit spuma .Ca sa nu mai vorbim de greutatea produsului finit.
Si apropo de greutate,la barile integral refacute mai folositi intarituri de tabla ?Nu de alta ,insa la un impact fibra aia se face pulbere si va treziti cu motorul in brate.
Quote:
|
Originally Posted by frozzen
intrebare ...fibra de sticla se prinde pe orice?adica se lipeste pe orice?de ex plastic? vreau sa adaug ceva de fibra la ceva de plastic si nu vreau sa se dezlipeasca dupaia 
|
Se poate.Polizezi cu rizuri adinci muchiile de plastic in profunzime apoi asezi fibra in straturi unul peste altul in trepte,adica stratul unu trebuie sa treaca peste stratul doi,etc.Dar ai nevoie de rasina mai elastica ,nu nestrapol ca aia crapa la prima solicitare mecanica.
Last edited by lascarica; 09-08-06 at 01:30.
Reason: mai usor de urmarit ideile in cadrul topicului
|
|
|
05-07-06, 11:11
|
|
Stage 2
Oras: tulcea
|
si cum s-ar kema rasinile alea minunate? (desi intzeleg ca nu ejti in RO acum deci nu cred ca ne poti ajuta f mult in legatura cu furnizorii...poate ebay ceva..)pt quick: poti sa te interesezi cum se keama substantza aia pe baza de nestrapol si praful "special" ?
|
|
|
05-07-06, 11:14
|
|
Stage 2
Oras: tulcea
|
acea substantza + "praful special" rezolva problema porilor si a micilor denivelari? rezulta o substantza vascoasa care poate fi modelata ? sau ....??? dupa cum zici tu pare ca daca aplici kestia aia klumea nu mai e nevoie de kituit? adeca scap si de shmirghel  ??????
|
|
|
05-07-06, 13:03
|
|
  Stage 5
|
[QUOTE=johnjamesjohn]si cum s-ar kema rasinile alea minunate?..QUOTE]
http://www.prochima.it/listino/listino_main.htm
Aici aveti cam tot ce vreti,inclusiv preturi.IVA compresa este TVA inclus.
Resina=rasina
agenti distacanti=agenti antilipire
lana di vetro=pinza fibra sticla
Cu restul termenilor cred ca va descurcati.
|
|
|
05-07-06, 16:40
|
|
 Stage 5
|
-turbojack, la noi nu gasim decat nestrapol romanesc (policolor) care e mizerabil, e prea gros, se imbiba greu in stratimat, se intareste greu, e dificil de slefuit si mai are si o culoare roz-bombon; in afara de asta, se mai gaseste un nestrapol de import pe la astia care confectioneaza ambarcatiuni, dar e de 2 ori mai scump decat cel romanesc (200 mii litrul) - noi din asta folosim in ultima vreme.
-ne poti trimite materialele prezentate in acel link? la noi nu gasim nici macar substante anti-lipire, gel-coat-ul se face din nestrapol+pudra de talc (vai de mama lui, dupa ce ca se aplica si se slefuieste foarte greu, mai e si casant).
-la bari nu folosim intariri metalice; gandeste-te ca la baza este bara originala a masinii, care ramane si ea acolo, dedesubt, sub spuma si fibra; nu are cum sa fie mai putin rezistenta bara finala decat bara originala.
-johnjamesjohn, substanta aia speciala se cheama "aerosil" sau ceva de genul asta, oricum incepe cu "aero..."; o sa-ti spun exact sambata, cand ne aprovizionam din nou cu materiale; substanta este intr-adevar mai vascoasa decat nestrapolul, datorita prafului adaugat, si rezolva cu siguranta problema denivelarilor, ca doar asta e rolul ei, dar cu porii nu stiu sa-ti zic...eu nu am incercat pana acum, dar a venit vremea  ; ce stiu despre ea: se slefuieste mult mai greu decat chitul auto, dar cred ca e un pic mai rezistenta decat cel din urma.
-turbojack, mai poti explica inca o data procedeul cu tabla de aluminiu, de la zero? scuze pentru insistenta, dar eu unul n-am inteles cum faci matrita
|
|
|
05-07-06, 19:38
|
|
  Stage 5
|
Quote:
|
Originally Posted by quick_5hifter
-
-ne poti trimite materialele prezentate in acel link? la noi nu gasim nici macar substante anti-lipire, gel-coat-ul se face din nestrapol+pudra de talc (vai de mama lui, dupa ce ca se aplica si se slefuieste foarte greu, mai e si casant).
-
|
Te-ai uitat la preturi?Astea sint destul de scumpe.
Actualmente folosesc 3-4 feluri de rasini la care variaza doar timpul de uscare-intarire (pina la 24h,chiar) si platesc 8-12 euro flaconul de 0,750 kg.
Cit despre trimis este aproape imposibil.Taxele postale sint exorbitante cu atit mai mult , cu cit sint substante chimice.Varianta cu portbagajul nu este mai stralucita,deoarece daca iti gasesc 10 cutii de ex. iti vor cere licenta de import,etc.In plus de cind cu aceste timpenii cu teroristii ,au inebunit toti vamesii si politistii cind vad flacoane cu chimicale.
Singura varianta este sa gasiti un distribuitor local,care are toate licentele necesare,fara de care eventualele amenzi sint astronomice.
Din pacate de multe ori distanta a ucis initiativa.
Din punct de vedere strict economic ,o eventuala expediere pina in RO aduce produsul finit la un pret superior unor piese gata facute de o firma de tuning.
Acum despre matrita de tabla.
Aceasta metoda o folosesc la montaje direct pe masina,in special cind trebuie sa adaug sau modific spoilere deja facute (asa zisele universale)
Tabla o prind cu popnituri de bara mama, dupa care o formez cum vreau,apoi atasez fibra si o prelucrez.Mult mai simplu decit cu matrita,mai rapid si cind clientul nu vrea sa plateasca o avere si nu conteaza ce este in spatele barii  este cel mai practic asa.
Am fost obligat initial sa recurg la aceasta metoda deoarece aveam un sef cretin care incurca mereu codurile la spoilere cind le comanda,si primeam mereu alta marfa decit ce aveam nevoie.Antologic a fost cazul cind pt. un Fiat coupe a comandat kit de Bravo.Spoilera a trebuit sa o tai in 6 bucati si sa o refac complet din bucati.Cum termenul de predare era iminent nu mai era timp de reexpediere.Aici zilele de intirziere se platesc cu diminuarea procentuala din pretul executiei  .
Matrite integrale am facut putine deoarece nu am timp de asa ceva.
Dar la citeva am experimentat asa  e un schelet de scinduri,cit mai apropiat de dimensiunea barii am format tabla la forma dorita.tabla foloseam din bidoanele de diluant de 5 L din care aveam din belsug,peste care suflam apoi un strat subtire de spuma.Avantajul este ca matrita nu se deformeaza si foloseam 1-2 tuburi de spuma.Prelucrarea o faceam doar mecanic ,cu masini de slefuit orbitale cu smirghel de 25-40 si freze.Peste spuma suflam apoi ceara si matrita era gata.
|
|
|
05-07-06, 19:55
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
 Stage 5
Oras: baba-novac
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Fiat]
|
fac putin off topic dar cu scop educativ : cine din bucuresti lucreaza la ceva acum...sau cine poate sa-mi arate si mie sa ma lamuresc odata pt totdeauna cum se pune fibra aia...
@quick_5hifter peste spuma are cv dk dau cu chit normal pt masina...si peste el pun fibra (ai zis k finisezi spuma) ??? ma gandesc la faptul k asta este prima oara cand fac asa cv si vreau sa iasa cat de cat bine...
si nush de voi dar pe mine toata lumea ma descurajeaza(cunoscuti,familie,prieteni, cei care stiu) numai pe forum aici m-a incurajat lumea...ms mult si spor la treaba tuturor
|
|
|
05-07-06, 20:57
|
|
  Stage 5
|
Quote:
|
Originally Posted by MaTzA
...sau cine poate sa-mi arate si mie sa ma lamuresc odata pt totdeauna cum se pune fibra aia...
|
Baieti ,va admir pt. perseverenta,pt. faptul ca vreti sa faceti din nimic ceva de valoare.
Tineti-o tot asa.
|
|
|
05-07-06, 23:08
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
 Stage 5
Oras: baba-novac
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Fiat]
|
este ceva rau ca vreau sa invat??? nu cred k s-a nascut nimeni invatat...de citit am citit topicul asta de x ori cap coada...dar teoria nu prea te ajuta mult ci practica...daca tot nu o sa se gaseasca nimeni...o sa ma prind eu pana la urma cum se pune si gata...ma scuzati k am deranjat cu postul meu...vroiam putin ajutor...
|
|
|
05-07-06, 23:53
|
|
 Stage 5
Oras: Buzau
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
terminati odata cu nestrapolul de la policolor.e cea mai proasta rasina de pe piata.gasiti absolut toate materialele pentru prelucrat fibra de sticla la ROMPOLIMER,in baneasa. www.rompolimer.ro,tel 0212011305.daca nu sunteti multumiti de produsele lor,si vreti sa scapati de ele,ma sunati pe mine(0748999555)si eu cand ajung la bucuresti dupa materiale,vi le cumpar eu.
|
|
|
2010 |
|
 Stage 5
|
|
Posting Rules
|