Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 14-09-10, 20:40   #1
powered.by.bmw

Stock
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Default reductor

puteti sa mi explicati cei ala reductor si ce face la masina
multumesc
powered.by.bmw is offline   Reply With Quote
Old 16-09-10, 14:01   #2
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: reductor

Foloseste cu incredere google.com
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 16-09-10, 20:48   #3
bano

Stage 5
 
bano's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 474
Default Re: reductor

ce am gasit pe google
Cutia de viteze:Mecanismul reductor are rolul de a transmite momentul motor si de a modifica raportul de transmitere.In general un mecanism reductor se compune din trei arbori: primar, intermediar si secundar si un carter. Transmiterea momentului motor intre cei trei arbori se face cu ajutorul mai multor perechi de roti dintate.

La o cutie de viteze cu trei arbori arborele primar, care este in general si arborele ambreajului primeste miscarea de la motor prin intermediul ambreiajului. In prelungirea lui se gaseste arborele secundar, care transmite miscarea la transmisia longitudinala, fiind prevazut cu caneluri pe care pot culisa unele roti dintat esi mansonul.

Arborele intermediar este asezat paralel cu arborele secundar, pe el fiind fixate alte roti dintate. In general, rotile dintate de diametru mai mic sint executate impreuna cu arborele, iar cele de diametru mai mare sint fixate prin pana. Roata doi de pe arborele intermediar este angrenata permanent cu roata 1 al arborelui primar, astfel ca arborele intermediar se va roti tot timpul cit motorul va fi in functiune si ambreiajul este cuplat.

Cind motorul functioneaza, dar automobilul sta pe loc, miscarea se transmite de la arborele primar la arborele intermediar, arborele secundar fiind liber, adica rotile de pe el nu angreneaza cu nici una dintre rotile corespunzatoare de pe arborele intermediar.In aceasta situatie cutia de viteze se afla in pozitie neutra(punct mort).

Diversele trepte ale cutie de viteze se obtin prin deplasarea pe arborele secundar a blocului de roti dintate sau al mansonului.In felul acesta miscarea se poate transmite de la arborele intermediar la arborele secundar prin unele perechi de roti dintate
bano is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -