Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 30-06-10, 19:57   #1
crismon35

Stock
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Default probleme nissan tiida

Sunt noua pe acest forum si sper sa nu va deranjeze ca sunt femeie. As dori si eu cateva informatii si va multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute.
Am un nissan tiida din 2007 si am cateva probleme cu el. De pornit porneste repede dar pana se incalzeste motorul se opreste de cateva ori. Dupa ce se incalzeste in mers la turatii mari motorul merge rotund dar la turatii de 2500-3000 cind o las pe liber se opreste. I-am facut teste si i-am schimbat sonda lambda care ulterior s-a dovedit a nu avea nimic, i-am schimbat bujiile, iar acum mi-au zis ca am probleme cu compresia pe supapele de evacuare. I-am facut un test de compresie si mi-au spus ca am compresie 7 pe pistonul 1 si 2 si 14 pe 3, 4. Este posibil? In sarcina masina merge perfect, pornirea nu-i greoaie ci doar faptul ca se opreste atunci cind la turatie mare reduc viteza pe liber. La o turatie mai mica se opreste foarte rar. Ma puteti ajuta?
crismon35 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-10, 00:49   #2
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5
 
julaikos's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6,455
Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: probleme nissan tiida

e ciudat de mare diferenta intre compresia de pe cilindi,fie nu inchid bine supapele,fie s-a intamplat ceva cu chiulasa ,cel mai probabil o fisura,si de acolo pierderea de compresie
__________________
Julaikos customs

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 02-07-10, 20:02   #3
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: probleme nissan tiida

Quote:
Originally Posted by crismon35 View Post
....mi-au spus ca am compresie 7 pe pistonul 1 si 2 si 14 pe 3, 4. Este posibil? In sarcina masina merge perfect, pornirea nu-i greoaie ...
Fara a fi misogin ,spun ca fiind probabil blonda a reiesit acea compresie.Un motor nu poate functiona dupa cum descrii ,cu asa ceva.
Rezolvarea este simpla. Trebuie curatat tunelul clapetei de acceleratie si gata problema ta.Nu se schimba nici o piesa electrica/electronica pe masina ,fara o diagnoza serioasa cu masurarea parametrilor de functionare a motorului.
__________________
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 24-07-10, 00:44   #4
Minoru96

Stage 1
 
Minoru96's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 18
Default Re: probleme nissan tiida

Parerea mea e ca daca cei de la service te-au pus sa schimbi piese a fost doar sa isi scoata si ei ceva pe urma ta. O simpla curatare cum a spus si turbojack si totul merge perfect.
Minoru96 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -