Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 21-07-09, 16:36   #31
moisoiu

Stage 3
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 119
Default Re: Ajutor/reparare dacia 1310 L

am schimbat placa de presiune si discul de ambreiaj. In placa de presiune am avut gaura de la discul de ambreiaj. si discul de ambreiaj imi era ..... metal pur ....(mecanicul a ramas socant cand a vazut gaura in placa de presiune)

oricum am rezolat problema
moisoiu is offline   Reply With Quote
Old 21-07-09, 16:47   #32
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: Ajutor/reparare dacia 1310 L

Daca da in nas, in mers, iti moare si motorul? Sau da sa moara si isi revine? E posibil sa ai si platina impuscata...
Sunt mai multe posibilitati: platina, care se impusca din cauza condensatorului = se schimba amandoua, sunt relativ ieftine; fisele, care pot fi proaste chiar daca sunt noi-noute; bujiile.
__________________
"Stiu ca sunt prost...dar cand ma uit in jurul meu, ma simt mult mai bine" (Ion Creanga)
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 21-07-09, 17:00   #33
MihaiS
Opel Driver

Stage 5
 
MihaiS's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,153
Member of:
[Opel]
[Oltcit]
Default Re: Ajutor/reparare dacia 1310 L

poate fi si din amestec... gunoi in carburator, jigler infundat, cioc de papagal infundat...
MihaiS is offline   Reply With Quote
Old 21-07-09, 21:02   #34
moisoiu

Stage 3
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 119
Default Re: Ajutor/reparare dacia 1310 L

asa .... vin cu vesti bune si vesti nasoale care sper sa ma ajutati sa le rezolv astept si cele mai nebune idei
1) am schimbat bujiile, capacul delcou, platina, si masina in schimb acuma porneste mai bine adica la prima cheie fara sa mai fortez motorul pe degeaba. iar un prieten mecanic mi-a zis ca cica delcoul nu era montat bine era nu stiu cum pus si nu facea masa si din acea cauza cica nu mergeau toate pistoanele nu stiu nu prea am inteles dar are legatura cu ceva garnitura care e pusa sub delcou si motor ( si care e cauza daca invarti de el se aude altcumva motorul?)

2) motorul parca se infunda nu stiu si uneori loveste sub masina cand schimb viteza sau ii dau la masina viteza si la viteze mici simnt ca imi vibreaza schimbatorul de viteze si simnt lovituri sub frana de mana cred ca e de la cutia de viteze... sau mai rau nu stiu (asta acuma am aflat) deci problema aceasta persista si nu a fost din cauza bujiilor sau altor cauze)

3) m-am gandit si eu sa fie infundat ... dar nu mai tin minte in ce zi mai exact am desfacut carburatorul si era totul ok ... din experienta mea ... si mecanicul a zis la fel e destul de curat

@ MihaiS
te rog spunemi si mie care e cioc de papagal infundat? care e acea piesa ca aia imi cam scapa cel care e sub capacul care vine la filtru de aer?

4) si era sa uit cum pot da jos bordul ? la bord ma refer la turometru, kilometraj daca stitii cumva in gen in the dummies mode ... sau ceva mai usor sa inteleg cam ce si cum unde ar trebui, si sa il pot pune inapoi la loc. ca sincer nu imi dau seama cum ca vrea usa vad si eu care e problema de nu pot pune inapoi cablu de kilometraj, turometrul si sa pot schimba afurisitul de bec de benzina cel galben care avertizeaza ca mai ai fix 5 litri sau mai putin depinde cum ti-l setezi


5) si nu mai pot lega cablu de kilometraj inapoi ... nu stie nimeni cauza? il pun inapoi in locul lui invart de capacul care tine de ma ia naiba si nu il prinde .. sa fie dus naibi filetul ?

va multumesc foarte mult de ajutor

Last edited by moisoiu; 21-07-09 at 21:04.
moisoiu is offline   Reply With Quote
Old 30-11-09, 16:44   #35
Ciocolobe

Stock
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6
Default Re: Ajutor/reparare dacia 1310 L

Am si eu o problema cine ma poate ajuta nu mai merg cele 3 becuri verzi din bord cum le pot schimba ?
Ciocolobe is offline   Reply With Quote
Old 13-03-10, 00:38   #36
adi_e_dj

Stock
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 8
Smile Re: Ajutor/reparare dacia 1310 L

Quote:
Originally Posted by moisoiu View Post
ok... dar am prieteni care si ei au dacie... si conduc mai agresiv decat mine (nu ma laud cu asa ceva ca nu e lauda e o prostie) si a lor consuma 6-7 litri si acuma nu ca ii cred eu unul din ei a ramas in pana de benzina a bagat de 5 litri si ne-am plimbat in jur de 80 de km prin oras am facut toata oradea in lung si in lat

- ok si nus tii din ce cauza uneori masina smuceste ca si cum s-ar ineca? cineva mi-a zis de bujii ca masina mea ar merge doar in 3 pistoane sau chiar 2 ar putea fii asta cauza? sau poate fii si alta?
Si eu am o dacie din 89,consuma mult pana cand...am bagat un set motor garantat nu mai consuma atat...acuma bine...vorba vine...oricum eu sper ca nu esti ceva neam cu schumacher...
adi_e_dj is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -