Member of: [Super Moderators] [Moderators] [REDACTOR 4TUNING] [4TuningRO]
Dacia Sandero
O gamă completă de motorizări
Dacia Sandero preia motorizările pe benzină (1.4l 75 CP şi 1.6l 90 CP) şi pe motorină 1.5 dCi 70 CP şi 1.5 dCi 85 CP), care şi-au dovedit deja eficienţa pe numeroase vehicule din familia Renault şi care au contribuit, în egală măsură, la succesul gamei Dacia.
Cele două motoare pe benzină de 1.4 l şi 1.6 l corespund perfect criteriilor de cost, robusteţe şi întreţinere uşoară, caracteristice mărcii Dacia. Ambele propulsoare se disting prin cuplul care atinge valori importante începând chiar de la turaţii joase şi care este disponibil pe o plajă largă de utilizare. Nu în ultimul rând, cele două motoare se remarcă prin consumul redus de combustibil.
Motorul 1.5 dCi este o adevărată referinţă pentru motorizările diesel, fiind recunoscut drept unul dintre cele mai performante motoare diesel din lume la acest nivel de cilindree. Este vorba despre un grup motopropulsor de înaltă tehnologie, dotat cu un sistem de injecţie directă common rail de a doua generaţie, care oferă prestaţii excelente în condiţiile unui nivel de consum foarte redus.
Motorul 1.5 dCi este disponibil atât în versiunea de 70 CP, cât şi în versiunea mai dinamică, de 85 CP (versiune lansată la sfârşitul anului 2007 pe modelele Logan berlină şi Logan MCV). Dispunând de un nivel de emisii de CO2 scăzut, motoarele 1.5 dCi 70 CP şi 1.5dCi 85 CP prezente pe Dacia Sandero se caracterizează printr-un impact ecologic deosebit de redus.
Intregul comunicat de presa il gasiti pe www.dacia.ro
uratica masina si nici nu aduce nimic nou in gama motorizarilor
interiorul pare mai anost ca la logan, panoul de bord e chiar urat, dar panourile usilor sunt mai bine realizate (cele de pe fata).
la comanda climatizarii, butonul de aer conditionat e chiar urat, iar cu comanda recircularii aerului chiar n-au avansat deloc. cred ca sunt printre putinele masini care inca folosesc "maneta" in loc de un simplu buton. bancheta spate pare chiar incomoda si tare. ceasurile vad ca sunt tot cele de logan. pacat. nu se potrivesc. inteleg ca vor sa reduca costurile, dar cele de pe clio3 ar fi fost mult mai frumoase si potrivite. cd-playerul ala chiar e anapoda. e urat, nu se integreaza in aspectul bordului. (ca sa vezi tocmai spune de ea la stiri acum)
vad ca vai domne ne-am tras sigla noua. era mai frumoasa cealalta) ma intreb ce preturi va avea.
Urata natie de masina ! Sa vedeti ce se vor inghesui sa o cumpere romanii ca orbii.Vor vinde loganul vechi sa fie in trend !!! Are aceleasi motorizari dar piese mai scumpe ca de e San dero .Nu mai zic de pretul de achizitie .
Dacia Sandero a fost lansata in cadrul Salonului Auto de la Geneva '08. Conform francezilor, daca vrei confort sporit, trebuie sa iti cumperi un Renault, nu un Sandero. Noua Dacie nu vine cu directie asistata in varianta entry-level, dar ca dotari se prezinta cumva decenta.
Patru airbag-uri pentru cap si torace, respectiv partile laterale si loc destul pentru cinci persoane plus bagaje. Ca motorizari, Sandero ofera un dCi de 65 CP, respectiv 85 CP. Dupa unele speculatii, Dacia Sandero ar putea costa in jur de 10000 euro.
Doamne ajuta sa nu facem asa ceva. Este urata cu crengi. Bord de Logan! Si bricheta este optional sau o baga la oferta?? Macar puneau si ei niste jenti,doar pt expozitie macar. Sau facut de rusine, te duci cu o masina nefinisata la un salon auto. Macar la Logan stiu ca am spatiu interior prea mult, intra 10 in ea(cu proba facuta pe vreo 50km). Masinile in 2 volume, cum este si Sandero au interiorul mai mic. De Logan ziceau ca va costa aproape 5000 euro si sare de 7000 cea mai cheala. Asta sigur sare de 15000 euro, cu 'oferte'. Si la 15000 imi iau Fabia, full option. Tot mai bun 'dulapul' decat asa ceva.
pt dacia e ok spatele e cam ....stil renault taiat si ne cioplit dar e ok
nu stiu da ati sesizat dar astia de la dacia la fiecare nou model lasat schimba si sigla/logo-ul...